måndag 31 maj 2010

Efter övervägande och samtal

Med Henrik har vi kommit fram till att vi skall kastrera Nelly, hon löper ju 3 ggr per år och dessutom så blir hon skendräktig dock inte så mycket hon letar lya ute och boar där hon kommer åt och hittar på lite valpar, dock kan hon sammla sig för jobb.
Så till hösten så tar vi bort rubbet på henne så hon slipper alla sina löp, visst är man orolig för narkosen och ev biverkningar som en kastrering medför men det är ju för hennes skull man gör detta, hon mår ju trots allt inte helt ok med dessa löp och skendräktigheter!

I morgon går vi in i sommarmånad vilket känns underbart jag älskar sol och värme så det kan ju inte bli bättre!
Nu ikväll var jag ute i lite mera än 1½ timma vi gick till skogen och så kastade jag ut massor av godis i ett par omgångar så hundarna fick jobba lite med näsan och det uppskattades kan jag lova, tillåter vädret blir det en tur ut i morgon igen och sitta och mysa med alla myggen!

En helt sjuk hände i morse då jag var ute med jyckarna gick åt norraberget till och stannade för att låta hundarna snusa efter lite godis men det blev ett mkt kort stopp för precis då jag satte mig kommer den en kille och går förbi och stirrar på mig sedan lägger han sig på mage över ett bord och börjar jucka hysteriskt på det fortfarande stirrandes på mig!
Jag blev jätteobehaglig till mods och knatade på rätt så snabbt där ifrån :-/

söndag 30 maj 2010

Nellys löpskydd!

Är verkligen underbart, skall ner till hööks och köpa ett till då
detta börjar bli sliter!

Då det var dags för mig att krypa ner i sängen var den mkt upptagen
som synes :-)

Avskyr då Henke får rätt!

På när Nelly skall löpa, vi har diskuterat fram och tillbaka när Nelly skall löpa! Och så var det även igår, Henke sa vilken dag som Helst och jag kontrade med minst 2 veckor kvar...
Idag började hon löpa och det förbaskade tråkiga är att hennes förra löps första dag var 22 januari, så det är 4 månader sedan förra löpets första dag så det blir bara lite drygt 3 löpfria månader innan det var dags igen :-(

Inatt har jag faktiskt sovit som en stock och hade ingen morgonstress i morse kändes helt underbart, och deta fick mig att tänka på natten till fredag.
Snurrade en stund i sängen innan jag somnade och vaknade strax av att Henke drog riktiga timmerstockar ja, ja jag var endå pissnödig så efter toabesöket åtgärdade jag snarkandet och därefter hade jag rätt svårt att somna.

Vaknade sedan av att Henke hade en dialog med Nelly som vräkte ut sig i hela hans sänghalva så han förklarade för henne vart hon skulle ligga, lite kul och mysigt tycker jag.

idag är det morsdag, så fort liket i sovrummet vaknat skall jag ringa till mamma och gratta henne!

lördag 29 maj 2010

Cyklat med Nelly!

Blev t/r jästfabriken, mestadels av tiden är hon lös och varierar
själv fart mellan galopp, skritt och trav!
Blev stop vid badplatsen åt båda hållen nu är det tomt på badare
så då kan man bada henne från bryggan!
På sista stopet vid badplatsen tog jag den översta bilden, och då vi
cyklade hemmåt fotade jag igen, iPhone är väl inte den smidigaste
mobilen att fota med då man cyklar.

Krypövning!

Igår körde jag lite krypövningar med Nelly, övning ger färdighet...


Lågt och fint!

fredag 28 maj 2010

Hipp, hipp hurra!

Idag blir gammelhunden Bonzo 11 år, jisses vad tiden går fort tycker det känns som igår då han drog på rådjur i bandhagen och vi plus en kompis var ute och letade efter Bonzo i 2,5 timmar!
Men Bonzo hade jagat en bit bara sedan rundat ett villaområde och dragit bakvägen till Shellmacken som Henke besökt kl 22 på kvällen och där inne satt han och käka korv tills vi fick tag i honom!



Henke och Leffe har varit på läger i Fliken och jobbat på stenhårt i ett par dagar massor av lydnad och skydd mellan klockan 8-17 sedan efter middagen har dom kört objektsträningar, så igårkväll då dom kom hem var Leffe lite trött men endå så firades det i förskott för Bonzo med bentuggande hela kvällen.

Henke åkte via avesta och Haglöfs outletbutik och shopade ett par Haglöfs solid HI till mig, inte bara riktigt bra kvalite dom var sjukt snygga och grymt sköna också, dessutom skall man lägga in innersulorna i ugnen i 2 min och sedan i med dom i kängorna och i med fötterna så dom blir anpassade för mina fötter!



Önskar alla läsare en trevlig helg!

tisdag 25 maj 2010

Apportering!

Hittade inte träapporten så jag tog metallen istället.
Leffe var inte alls imponerad av den utan skall sanningen fram så var
den äcklig han ville absolut inte greppa den och vid inplacerande av
den i käften så var det bara huggisarna i nederkäken som höll den
kvar i gapet på honom!

Nästa försök släppte jag den på backen och då han skulle ta den
sparkade jag undan den för honom hela tiden!
Sedan satte jag Leffe fot, höll fram apporten och komenderade apport.

Han greppade apporten direkt och hårt *nöjd* sedan efter ett par
sekunder sa jag loss, det lilla fanskapet "ägde" då apporten, ville
inte ingå någon konflikt med leffe utan belöna spontan släppande.

Efter 7 minuter tar jag denna bilden och ringde upp Henke och
förklarade problemet, han var också på min linje där.
Efter ett par min med Henke i luren släpper leffe apporten.

Sedan gick det bättre och bättre, och slutligen släppte han på loss!

Har ett annat litet problem som också blev bättre och bättre där
visste jag redan innan hur jag skulle göra.

Så detta blir nog bra med rätt träning :-)

Dags att uppdatera!

Igår kom Henke hem efter ett par dagar i göteborg, kan lova att det var ett kärt återseende, vi åt gott och sedan packade han om väskorna för att åka upp till Fliken idag på hundläger med jobbet.


Henke hade köpt 2 pressenter till mig, Detta fina halsband fick jag Henke vet att jag är svag för just hjärtan!


Vidare så passade han på att köpa riktigt bra linement på sportmässan, han vet ju att jag gillar detta linement och det är riktigt bra drag i det, dock använder Henke detta också om än lite sparsammare än mig!


Nelly sitter utestängd på terassen och filosiferar, bilden är tagen genom sovrumsfönstret!

Idag är det dags för massage igen, längtar!

torsdag 20 maj 2010

Bonzo dyker <3

Badning!

Henke har återbesök på danderydssjukhus hos hjärtläkaren, och
Henke tyckte att jag och gammelhundarna skulle må bra av lite sjöluft
så han dumpade oss vid en sjö och hämtar oss då han är klar!

Både jag och hundarna älskar detta, nu i skrivande stund dyker bonzo
efter stenar och svinto gräver med sin pinne i vattenbrynet!

Om temperatur i bil!

Grannen jagade fatt i hantverkaren som har hund i bilen tänkte att det är bra att flera pratar med denna ägare!
Hunden var då påverkad inte rabiat då man närmade sig bilen och slaktade då helt enkelt inte bilsäten.
Nu satt/halvlåg hunden flämtandes på ryggstödet, inget vatten såg vi heller i bilen, i skrivande stund står bilen i halvsol/halvskugga med fönstrerna nere ett par cm och takluckan öppen, och i skrivande stund har vi 23 grader i skuggan!

Tabellen nedan visar hur biltemperaturen ändrar sig!



Källa: Hundsport!

Får se om jag kan få henke att prata med ägaren... Tycker uppriktigt sakt synd om denna hunden!
(Jag har pratat med ägare, kollega och polisen igår)

Igår....

Var det en människa som hade sin bil med hund parkerad i direkt solsken och luften stod stilla ute och det var 24 grader i skuggan.
2 fönster var minimalt öppen i bilen pratade med ett par kollegor till hundägaren med dom idiotförklarade mig in i det grövsta med att fönstrerna var öppna!

Då jag vet hur snabbt det går för att en hund skall få värmeslag ringde och pratade med polisen!
Nu på morgonrundan är det 21 grader i skuggan, och bilen står i skuggan med alla fönster stängda och takluckan lite öppen och nu har solen börjat nå fram till bilen, blir till att hålla koll och sedan endera ringa direkt till polisen eller prata med hundägaren!


På ett hundforum diskuteras det nu spår och sök och att köra detta samtidigt, jag har gett min erfarenhet och mina tips och blir faktiskt rätt glad i att trådskaparen ställer motfrågor och inte köper tipsen rakt av, det känns faktiskt riktigt seriöst och bra att inte bara suga i sig ett tips springa ut och testa det utan att ställt alla "om" och "varför" samt "hur" frågor.
Riktigt kul att diskutera på en trevlig ton vilket inte alls är vanligt förekommande på hundforum!

Idag flyger min älskling till göteborg och jag saknar honom redan :-(

onsdag 19 maj 2010

Huggorm!

Jag satt i skuggan och pratade med en vänn och njöt av det underbara vädret, gick ut på planen för att lägga nelly plats då Henke undrade om jag missat vildavästern på planen!
Henke höll på att trampa på en huggorm på planen, hjälten Tapper plockade den av planen upplyste henke mig om, skitkul nu kommer inte jag våga gå med hund på en klippt gräsmatta heller :-(

Vidare så undrar jag hur man är skapt om man parkerar bilen i stekande sol och öppnar fönstrerna ett par cm och sedan då man upplyser om problemet så blir man idiotförklarad då fönstrerna på bilen var öppna!

Nu skall jag fortsätta med mitt slappande fast nu på terassen!

tisdag 18 maj 2010

Gammla hundar!

Bonzo och Svinto har ju ett par år på nacken nu och ibland slås man av att man faktiskt har sin älskade 4-benta till låns på en väldigt begränsad tid!
Svinto blev nyss 10 år, och är mao inne på sitt 11:e levnadsår det känns som igår man hämtade hem den ullboll på 8 veckor nere i Strängnäs, röntgad med en 2:a fram och blev utdömd och skulle aldrig hålla enligt expertis och lekmän, men han höll till tjänst och ett helt underbart hundliv!
Idag i skogen for han och Bonzo runt som torra skin och lekta och hade det riktigt kul, jag satt på en stubbe då Svinto kommer framrusande stannar 2 meter ifrån mig och skäller ett uppmaningsskall, jag tittar på honom och på backen och undrar vad han vill att jag skall göra.
Sin vana trogen har han hittat en så pass enorm pinne att den närmast kan beskrivas som en tändsticka, han plockar upp den och släpper den för att visa sin pinne!

Jag tar upp pinnen och skall kasta iväg den, Svinto galoperar i väg ca 20 meter, skäller sitt uppmaningskall och jag skickar iväg pinnen, och samtidigt som jag höjer armen springer han iväg ytterligare ett par meter, stannar spetsar öronen och lyfter en framtass i djup koncentration om vart pinnen landat!
Alltså vad tror han, en pinne i den storleken kommer aldrig mer än ett par meter i gynsamma förhållanden *S*
Men skam den som ger sig, efter ett par minuters letande har han hittat sin pinne igen....

Bonzo, blir 11 år den 28:e maj alltså snart inne på sitt 12 år springer runt och har storhetsvansinne och plockar kvistar som blir en pinne, som blir en enorm pinne, som blir en stock och tillslut försöker han släpa med sig ett helt träd!

Underbara gammla hundar, så får vara pigga och glada <3

måndag 17 maj 2010

Hantverkare...

Direkt till höger då vi kliver ut genom ytterdörren har vi elcentral
och vattenrör där man kan stänga av vattnet till lyan.
Den andra dörren är varmförådet!

Iallafall är vattnet avstängt på vardagar för det skall bytas rör,
och klockan 13.30 försvann hantverkaren och lämnade allt utspritt vid
våran ytterdörr :-/
Dock var det värdens trevligaste och gladaste hantverkare en sådan
som förgyller ens dag :-)

Göteborg...

I helgen är det göteborgsvarvet, Henke tar flyget t/r och bor då hos sin bror och tjej, även hans föräldrar kommer att vara där och det hade verkligen varit mysigt och kul att följa med ner dit!
Men det fungerade inte praktiskt i år så det är ju inte mycket att göra åt den saken.

Medans Henke är borta så kommer jag passa på att försöka sova ordentligt, lägga mig då jag är trött och kliva upp då jag sovit klart, så det kan nog bli skönt på sina sätt och vis!
Ev får jag väl lura hit någon vän för att äta en bit mat och snacka massa skit på terassen.

Igår blev väl inget som planerat iom min vurpa, och idag blir det väl ungefär samma planer som igår, vi har strålande sol och det börjar bli riktigt varmt vilket jag uppskattar, hundarn kanske inte är helt överrense med mig i det läget.

Skall leta runt på hårddisken och den externa efter någon bra talbok att lyssna på, fördelen med alzamiers light är att jag kan lyssna om samma bok flera ggr och tycka "wow skitbra, superspännande"

Hundarna har fått varsin fästing trots halsband, alla har fått sina fästingar långt ner på bakbenen, iof inte så konstigt verkar vara ett riktigt fästingår i år!

söndag 16 maj 2010

ont, ont och ont!

Idag var knät helt ok då jag vaknade och igårkväll på kvällsrundan var det på en riktigt bra nivå vilket jag verkligen uppskattade :-)
Och idag kändes det ngt bättre än igår kväll vilket fick mig att bli på superhumör.

På en äng/gräsmatta innan skogen gick vi och småpratade och jag missade... Det var en grop som inte jag såg, gräset var ju lika högt som på andra ställen så jag vrickade till och stod på öronen *suckar*
Självklart var det mitt högerben som jag trampade ner med och ganska direkt kände jag att det gjorde betydligt ondare, och sedan så gjorde upphakningarna svinont och dom kom med jämna mellanrum!
Ja, ja det får bli till att käka voltaren ett par extradagar och ta det lite lungt så blir nog detta bra också hoppas jag!

Igår grillades det kycklingfilé dvs en riktig favorit på grillen för min del, och dessutom blev det en lite lyxigare och sötare sallad vid sidan om, det var nätmelontärningar i och paprika.
Eg hade jag gärna velat ha i både fetaost och vindruvor också men man kan ju inte få allt på en gång :-)

Idag tänker jag gå ut på baksidan av garaget och drilla Nelly lite, och då mitt knä gör ont och humöret inte är på topp tänkte jag jobba på tungapportering, inkallning både släta och med ställande och läggande.
Krypet skall jag även jobba på, hon tänker lågt och har både armbågar och knän i underlaget men hon startar lite väl högt sedan tänker hon till.
Vi skall även jobba på saktadelen i framåtsändandet.

lördag 15 maj 2010

Sommarvärme!

I skrivande stund klockan 11.25 är det i skuggan 21,5 grader och solen steker från en klarblå himmel, känns helt underbart med sol och värme!
Efter en promenad i motionspåret så slängde Henke på sig träningskläderna och tog med Leffe på en joggingtur, skall ut och möta upp dom om ett tag för att se om Leffe skall springa mera eller om han får nöja sig med en kortare tur!


Henke & Leffe joggar förbi!

Igårkväll innan jag la mig tog jag en voltaren och har sluppit vakna av ett värkande knä stup i kvarten, och dessutom var Henke ledig så jag har sovit relativt bra inatt, enda avbrottet i sömnen var då henke drog riktiga timmerstockar i örat på mig klockan 2.
Sedan vaknade jag klockan 9.15 av att Henke släppte in patrasket i sovrummet, finns det ngt underbarare än att vakna av att ett gäng glada och morgonpigga schäfrar slänger sig över en?

Idag blir det fortsatt lungt, ev skall jag kasta ihopp en rabarberpaj tills ikväll så vi kan mumsa på den i tv-soffan, fick frågan om att spåra idag men mitt knä pallar inte med den aktiviteten och dessutom känner jag att det blivit lite mkt på sista tiden och känner att jag måste vila!

fredag 14 maj 2010

Grillpremiär!

Smarrigt värre, och till detta blir det klyftpotatis!

Fredag...

Idag blir det tvärlugnt, varit mycket ett par dagar, så igår slocknade jag strax efter 22 och sovit rätt ryckigt hela natten.
Idag klev Henke av sin passvända efter 4 nätter med Leffe som provhund och då dom gjort en hel del på nätterna så misstänker jag att dom kommer vara riktigt trötta idag.
idag är det grått och tråkigt ute, men i morgon skall det bli både soligt och varmt saknar faktiskt värmen i kombination med sol, men det sägs ju att är maj en kall månad blir sommaren varm och fin och det vore ju inte alls fel efter en vinter som kan liknas med en istid!

torsdag 13 maj 2010

Spårskogen...

Nellys spår var strax över 1300 meter, upptaget var helt suveränt fanns inget att anmärka på, spikrakt ut tog spåret direkt och tog rätt håll! Skall försäkra mig mera med riktningsbestämelse dock.
Hon spårade helt gudomligt fram till andra apporten, där efter märkte jag att hon var mkt varm och törstig, och inte blev det lättare av att spåra på knastertorr vitmossa och stenhällar men hon kämpade på tappert endå.
Vims i en vinkel men hon löste det bra och spårade på lite vimsigt och flämtigt och i en ngt behagligare fart än förra spåret.
Strax efter ormstället fick vi (jag) problem, Nelly spårade på ett ställe som jag visste var fel, hon försökte gå ner 3 ggr på samma slänt men jag vägrade att ge henne rätt.
Tillslut kopplade jag lös henne och lät henne frispåra och hon valde åter igen att gå ner för slänten och jag följde med och gissa vem som hade rätt???
Självklart var det inte den med alzheimers light som hade rätt iallfall ;-)
Kopplade på linan igen och hon spårade till slutet!
Alla apporter i hamn fick vi, och till nästa spåräventyr skall jag ha med vatten till Nelly!

Orm...

Förvisso bara en snok men endå ... Och precis då slutapporten läggs
ner kommer det ett par med en hund gående, visst bra med störning i
spåret, men stället vi valt idag är verkligen så bra utformat att
man visar hänsyn, står det bil där så brukar man inte klämma sig
in bakom *suckar* dessutom blir mitt spår genomtrampat då det är mkt
färskt!

Skall dock bli spännande att se om hon reder ut det endå :-)

Gårdagens uppletande!

Gick riktigt bra, blev lite klurigt då det bara var en ram och föremålen var inkastade, hög fart ut jobbade aktivt utan en massa tomspring!
Bra fart in med föremålet och helt utan tugg, så härligt att se henne jobba med den attityden!


Nelly på väg in med ett föremål!

Leffe går ju som provhund med Henke nu, och undernatten som var så han dom även med att köra en hel del lydnad och Leffe fick även för förstagången prova på budföring och det var inga som helst problem för den lille.
Och som pricken över "i" Så spårade dom också, ett spår med 2 st 90graders vinklar och det fixade han också bra, Henke är nog himmla nöjd med sin lilla skit skulle jag tro, lär få en utförligare rapport då han vaknat idag!

onsdag 12 maj 2010

Lite drygt 1 år sedan...

För lite drygt 1 år sedan hände detta (30/3-09) Inledningen på en tråkig säsong, skador och sjukdommar avlöste varandra hela tiden.
Nu hoppas jag att vi har det bakom oss så vi kan njuta av att häxan är både frisk och hel!

Sovit som en katastrof...

Kunde inte somna igår jag låg och vände och vred mig ända in i småtimmarna, och som om inte det vore nog så värkte mitt knä!
Och knät var inte bättre då jag vaknat efter den nattens oroliga sömn, morgonpromenaden med jyxen var en plåga varje steg gjorde ont, så pass ont att humöret var i botten så det är bara att konstatera dålig sömn och smärta inte alls är en bra kombination för humöret!
Har iallfall tagit voltaren inatt och nu på förmiddagen så jag hoppas värken släpper till eftermiddagen/kvällen!

Henke har ju Leffe som provhund nu och det går verkligen bra och Henke är störtnöjd med den lilla råttan, dom tränar på med allt möjligt på nätterna, och Leffe njuter av tillvaron som provhund och att få vara med sin älskade husse dygnet runt!

Ute är det underbart väder så jag tänkte passa på att gå ut en sväng med Nelly, och inte blir det långt, utan till närmsta skogen och där skall jag trampa upp ramen på en uppletande ruta och kasta in föremål till henne så hon får jobba av sig lite energi, minimal ansträgning och maximal utdelning det gillar vi idag!

tisdag 11 maj 2010

Promenad...

Tog med kameran då jag skulle iväg för att få massage, men då det ringde i flera omgångar blev det inte så mycket fotograferat och av alla bilder jag tog så vart det bara 2 st som jag blev nöjd med!



Gillar denna bilden, en sådan kall sak som ett gammalt gunnebostaket kan bli både varm och vackert konstverk.



Denna bänken står i motionspåret där trötta motionärer eller promenerare kan sätta sig och vila en stund, bara sitta och njuta av naturen.

Lamm

Gick in på Gunnesgård och mös lite med kalvarna och lammen!

Lydnadsklass 1!

Läst igenom reglerna och regelrevideringen för denna klassen och har hakat upp mig på hur apporteringen är.
Jag störde mig redan på första revideringen som var för ett par år sedan då apporteringen kom in i lkl1, känns helt fel att man skulle hålla apportbocken och hunden skulle greppa den och hålla den i ett par sekunder innan man komenderade loss.

Nu på senaste revideringen så skall hunden bara ha ett aktivt gripande så föraren får alltså röra apporten mot hundens mun!

Jag tycker att endera tar man bort apporteringen i lydnadsklass 1 eller annars blir det som i appellklas (lägsta klassen i brukstävling) att det är en fullständig apportering alltså att hunden skall springa ut och hämta apporten som jag kastar iväg.
Att som det är nu med att hunden bara skall greppa apporten är på inget sätt förberedande inför klass 2


Nelly apporterar träapporten, spänstigt och snabbt!

Henke jobbade inatt för första gången på en evighet, det kändes tomt och konstigt att inte ha han sovandes brevid mig, men han var verkligen nöjd och glad att få jobba inatt och att ha med Leffe som provhund, innan jag gick och la mig småpratade vi och Leffe hade fram tills dess skött sig bra, så detta blir nog toppen i slutändan!

Då Henke vaknat och käkat frukost och rastat hund skall han ut och springa en sväng, undrar om han tar med sig Leffe på rundan då?

En pytteliten bild från i vintras då Henke var ute och sprang med Leffe!

måndag 10 maj 2010

På promenad!

Så underbart att se gammelgubbarna fara runt som 2 unghundar och busa
med Nelly och komma rusande med pinnar för att ha dragkamp!
Det värmer så gott i hjärtat att se dom leva runt så.

Rett less...

Endera saknas det internett, tv och telefon för att i nästa stund sakna varmvatten! Dock har vi fått kompensation av comhem och deras suveräna kundtjänst *ironi* men 5 samtalet till dom hamnade jag hos en med servickänsla *tumme upp*

Nu med start idag så kommer vi mellan klockan 8 till 13 varje vardag fram till den 10/6 sakna ALLT vad vatten heter.
Skitbra att den infon delades ut dagen innan arbetet påbörjades och jag fick upptäcka avsaknaden av vatten då jag behövde det, ja ja efter att ha handlat dricka på kvartersbutiken kom jag på den smarta idén att gå till ett närbeläget dagis och hämta vatten, men tyvärr hade jag bara en 1 litersflaska hemma och den är snart slut så det blir att bita ihopp och klara sig till klockan 13 och hoppas vattnet kommer igång då!

Just nu på önskelistan:
1. Vatten både varmt & kallt!
2. Ett stabilt och välfungerande internett
3. Att hematelefonen fungerar utan avbrott!
4. Att vi får ha våra TV:e kanaler fungerande!
5. som inte någon männsklig faktor berör Värme & Sol!

Snacka om i-landsproblem!

Spårat....

Igår åkte jag och Emma ut i skogen för att spåra och inte var det lätt att hitta en skog utan en massa annat bruksfolk ;-)
På ställe nr 1 stod det en bunt bilar som jag kände igen som spårfolk, så vidare till nästa ställe och där stod det än större mängd bilar av sökfolk, på vägen till spårställe nr 3 stod det en drös av bilar med öppna skuffar och av mängden av bilar och typ av skog drog vi slutsattsen att det var sökfolk!

Men i vilket fall så var det tilltänkta tredje stället fritt på folk så där stannade vi, jag gav Emma instruktioner om hur hon skulle lägga sitt spår och sedan klampade jag ut Nellys spår, och djävla skog att lägga spår i ALLT ser verkligen lika ut, så jag hade typ noll koll på vart jag gått och vilka stenhällar jag gått över osv.

Och innan jag hittat ut ur skogen så hade spåret blivit lite mera än en km varav jag bara hade koll på dom första 300 metrarna sedan har jag ingen aning om hur vinklar, apporter osv var någonstanns.

Nelly plockade spåret klockrent men tyvärr bakspår, sedan ran hon iväg i spåret som om hon gick på räls, och iom hennes fart i spåret kastade jag bara ett getöga på henne då och då utan jag tittade mest i backen för att hålla koll vart jag satte fötterna, och då och då såg jag mina gammla fotsteg så hon håller sig i spårkärnan och spårar med låg och fin nos.
Apporterna plockade hon utan problem, dock lite tugg... Det enda negativa i själva spårarbetet hos henne är tempot att hon galloperar bitvis.
Slutet av spåret ca 100-150 meter gick genom ett träsk och där fick nelly nog lite trubbel för hon sänkte farten :-)
Dock blev både jag och Emma sjöblöta.

Resten av dagen blev det inte många knop gjorda, jag blev verkligen trött och sliten efter spåret.

Idag är Henke och Leffe på södra sidan av staden och det närmare bestämt tullinge för att deltaga på Securitashunden...

Mer om detta senare!

lördag 8 maj 2010

hollandse herdershond omplaceras!

En 19 månaders hanhund som är förtestad av polisen med gott resultat vid 16 månaders ålder, polisen tyckte hunden behövde mogna och landa lite då han har ett högt temprament och störs lite utav det!





Vid intresse kontakta mig på: info@schaferlyan.se

Inte är hon vacker...

Hittade denna bilden i mobilen och vacker är hon inte på denna bilden
låååång tunga och vinklade öron och så blänger hon på något.
Bilden är tagen efter att hon sprungigt i sandtag.

Igår fick leffe springa sitt andra pass med Henke, skönt för dom
båda att komma igång med löpträningen igen. En välfysad hund
håller ihopp bättre och man minskar risken för skador.

fredag 7 maj 2010

Lite av varje!


I onsdags firade vi med lite extra god mat då Henke blev friskförklarad, det blev pepparbiff och hemgjord klyftpotatis och en fin och god sallad till det!


Våran fina bil, jag gillar katter även om jag tycker dom är lite läskiga och oberäknliga men jag gillar verkligen inte då dom klättrar runt på bilen, även om bilen stått i dagar så är katter likt förbannat uppe på huven *grrrrr*


Igår var vi uppe på brukshundsklubben jag och Henke, Nelly fick busa en hel del och jaga boll men det blev även lite träning för hennes del vi koncentrerade oss på att inte tränga i friaföljet det försvinner efter en del värmning.
Vidare blev det en hel del kryp och framåtsändnade och det tar sig :-)
På bilden ovan är det Leffe lus som hoppar, bilden är tagen med mobilkameran och blev trots det förvånandsvärt bra.


Idag på skogsturen tyckte jag att Nelly såg något konstig ut i ansiktet, hon hade drag åt ett hamsterhåll eller jag kanske snarare skall säga att hon såg ut som en ekorre, för då jag ställde henne och komenderade "Loss" så rasade ovanstående kottar ur munnen på henne, min älskade lilla kottetokiga knäppgök <3

torsdag 6 maj 2010

Sambon...

Henke blev friskförklarad igår, hans hjärtmuskelinflammation har läkt ut och han fick klartecken till att dra igång träningen försiktigt igen.
Så igår tog han sin första löprunda på 6 veckor, det roligaste av allt var att faktiskt Leffe blev överlycklig och studsade fram till dörren redo att springa med Henrik, men första passet ville han köra själv.
Men idag skall Leffe få hänga med på 8,2 km rundan :-)

Igår efter jag varit hos läkaren tog vi en promenad uppe i rundby det är riktigt fina motionspår att gå i där och omväxling förnöjer.
Efter promenaden blev det lite lydnadsträning för Nelly och leffe!

Jag koncentrerade mig på frittfölje och hon går riktigt skapligt nu, tränger betydligt mycket mindre och var helt knäpptyst, blev väldigt mycket halter och svängar för att hon skall vara med i högersvängar och jobba med baken i vänstersvängarna.
Krypet var helt suveränt idag, lågt och fint och hon vare sig tjuvstartade i krypet eller satte sig innan komandot.
Skallet var tätt och fint och hon satt ner relativt bra, skallen blev täta och bra igen då jag tog bort bollen från marken, det tar sig :-)

Idag blir det en lugn dag, lite lugna promenader med hundarna och bara vara och mysa.

onsdag 5 maj 2010

Ha, ha jobbigt va???

Leffe är en jobbig djävul del 2 *S*

På morgonen efter en god natts sömn är han pigg och utvilad och full av hyss, Nelly nyvaken och oäten och har bara målbilden MAT i skallen.

Ibrist på mat skall hon gå ut i köket och dricka vatten, Leffe ser hennes rörelse som en stor lekinvit eller något.

När hon kommer gående flyger han fram emot henne och "stöter" pickar på henne upprepande ggr, och då hon visar tandraden/fräser "sluta" så slår han en piruett och drar tassarna i backen!
Nelly tar ett kliv till och leffe Pick - pick HA HA JOBBIGT VA????

Efter ett par sådanna vändor orkar Nelly inte stå emot längre utan det blir brottning och naggande och munhuggandes och så får han vinst för sitt beteende.

Jag kallar det för deras morgongymnastik!

tisdag 4 maj 2010

Slutkörd...

Klockan 10.45 idag skulle henke göra sitt arbetsprov idag vilket vi misstänkte att han inte skulle få göra med tanke på dom kraftiga smärtorna han hade i bröstet som eskalerat dom senaste dagarna, ville ju tom att han skulle åka in akut igårkväll.

Väl på fyslabb visade det sig att vi var en dag tidiga och han hänvisades ner till akuten där han skrevs in kl 10.45!
Han undersöktes nogrant med blodprover, EKG, blodtryck, temp och syremättnad och slutligen en röntgen det första gick snabbt men sedan blev det en låååång väntan på proverna skulle komma från labbet och då det var klart så var ALLT helt OK *Studsar av lycka* Henkes hjärta är iallfall läkt i vila nu :-)
Så imorgon hoppas vi på att Henke friskförklaras helt från sin inflamation i hjärtmuskeln...

sedan vidare och hämta ut mitt nya ID kort och därefter till närakuten på löwet och röntgen där för att stämpla i högkostnadskortet, han kom nämligen upp i frikort idag med dessa 2 besök :-O Idag 350 kr på akuten och 200 kr till på röntgen och senast gick det på 150+200 kr så frikortet kom i en rasande fart där.

Efter besöket på löwet passade vi på att vädra av dom 4-benta som fått en tråkdag, men sådant är livet...

Ikväll blir det extremt lungt, sovit uruselt inatt pga oro för Henke och dagens eskapader tog rejält på krafterna.

Var rädda om era nära och kära!

Nationalsången!

Det sprids ett budskap på Facebook, folk klistrar in det i en rasande fart på sin statusrad, detta är budskapet:
UPPMANAR ALLA ATT 6:e JUNI PÅ NATIONALDAGEN KL.12.00 GÅ UT Å SJUNG VÅR NATIONALSÅNG PÅ GATOR & TORG I PROTEST MOT ATT DEN EJ FÅR SJUNGAS I SKOLORNA. FATTA ATT VÅR NATIONALSÅNG INTE ÄR RASISTISK. ÄR DU EN MES ELLER VÅGAR DU KOPIERA DETTA OCH VARA MED OCH KÄMPA??

När jag var liten och gick i skolan sjöng vi nationalsången i skolan, rektorn höll ett tal och sedan sjöngs det för full hals!
Nu förtiden får inte många skolbarn sjunga nationalsången för det kan upplevas som rasistiskt av vissa.
Alltså, ialla andra länder är det patriotiskt att sjunga nationalsången på nationaldagen, men inte i sverige då anses det som rasistiskt...
Helt uppåt väggarna fel är det!

Idag skall Henke till danderydssjukhus och göra sitt arbetsprov, och vi misstänker att han inte kommer hamna på cykeln, han har ont i bröstet, igårkväll ville jag tom att han skulle åka in för det märktes så himmla väl att han hade ont!
Men min envisa sambo ville stanna hemma, man blir ju så himmla orolig då det antagligen är henkes hjärta som värker och han själv upplever att det inte går åt rätt håll längre utan att han blir sämre :-(
Håll alla tummar som går att hålla nu för oss...

måndag 3 maj 2010

Sandtag...

Nelly flämtat av sig efter att ha sprungit i sand!
Bonzo och svinto fick ligga uppbundna under tiden, det blir för tufft
för gammlingarna.
Däremot fick dom springa lösa och leka före och efter.

Idag blev det en supergod fiskgryta till middagen och nu i kväll blir
det till att slappa och mumsa glass!

Imorgon skall Henke göra sitt arbetsEKG, är rätt orolig för honom
han har fortfarande ont och upplever att han blir sämmre han får hugg
igen och det har han inte haft på evigheter. Dessutom blir hans
händer blå och fingrarna vita och naglarna blå :-(

Oansvarigt och korkat!

Igår eftermiddag då jag gick en lugn och skön promenad i motionspåret med Nelly och Leffe och ihöjd med hundhagen brakade helvetet lös...
Nelly var lös eftersom hon har en mkt bra vardagslydnad (om man bortser från koppelgåendet ;-) Leffe som mellanvarven är mera vild än tam fick vara i koppel då det rör sig massor av folk och hundar i spåret.
Iallfall ihöjd med hundhagen ser jag att det är hundar inne i hagen som busar, tänker inte mera på det men så markerar Nelly något så jag kallar in henne och tar henne på fot!
Då kommer det en basenji rusande mot oss, jag vrålar STANNA och den stannar och sedan cirkulerar den runt benen på mig och hundarna som inte alls var imponerade av sällskapet, risken för ett nyp liksom hängde i luften, och jag kände att rör jag mig framåt nu så startar jag igång något hos mina hundar...

Så jag ber ägaren att kalla in sin hund från oss så jag kan gå vidare, ägarna är helt oengagerad till att ta in sina hundar utan svarar mig "Man kan inte lära en basenji inkallning för det är ingen brukshund"
Då ber jag dom att komma över staketet och handgripligen att fånga in sin hund, men det gick minsan inte då det är en basenji och dom låter sig inte infångas.

Då exploderar jag och säger till dom att har man en hund som inte kommer på inkallning och som man inte kan fånga inte skall vara lös så den kan ofreda andra hundar och folk.
Men si det förstod dom inte för det är en basenji och dom måste vara lösa, och det är typdligen ett hål i staketet sedan vintern som hunden rymmer ut ifrån.

I korta drag blev jag idiotförklarad för att jag inte visste att en basenji:
* Inte kan lära sig inkallning
* Inte går att fånga
* Måste vara lösa oavsett vad..

Jag har fullt upp med att se till att hunden inte kommer fram till mina, tillslut får dom in hunden genom att ropa "namnet, goooodis" så uppenbarligen går det att få in hunden...

Redan innan hagen fick ett extrastaket iform av hönsnät så var denna hunden ute ur hagen och rusade runt och fram till folk och hundar, så är inte sommliga rädd om sina hundar?




Nelly är extremt lydig och följsam lös, men denna hunden kan inte trots en ålder på snart 5 år inte gå i ett koppel, så nu hittade jag en nosgrimma/halti så nu slipper vi bli osams den lilla sträckan som hon faktiskt måste gå i koppel :-)

Qurare Leffe

Pappas granne var snäll och fotade Leffe igår, för att se hela bilden måste ni klicka på den!

söndag 2 maj 2010

1½ timma ute...

Gick en sväng vid väsbyån nu på förmiddagen, i sträcka för oss 2-benta blev det inte alls långt, men jisses vad dom 4-benta sprang och då mest Nelly & Leffe.
Dessvärre plumsade alla hundarna ner i ån vid upprepade tillfällen, Svinto simande runt medans Nelly rasade i helt och hållet såg ut som en dränkt råtta då hon kom upp till ytan igen.
Jag hade dock bara med mig mobilen, men då ljuset var suveränt så fick det duga att fota med den.


Svinto vill att jag skall kasta pinnen då jag endå sitter ner...


Bonzo är en riktigt pigg 11 årig schäferhanne <3


Svinto, Nelly och Leffe rusar runt!


Nelly jagar Leffe och i bakgrunden kommer den pigga 10 åriga Svinto galopperande!


Svinto kan verkligen konsten att se ut som 7 svåra år...


Lite bus mellan Bonzo och Leffe!


Och sedan blev det lite mera urladdning för Nelly och Leffe :-)


En fd genomblöt och nyruskad häxa...

Nu ligger hela flocken på terassen och torkar eftersom dom fortfarande var blöta då vi kom hem, dom torkades så gott det gick men jag tror dom är himmla nöjda nu eller dom borde iallfall vara det.

lördag 1 maj 2010

Lördagsmys!

Till middag klyftpotatis och morotsstavar och till det fläskfilé och
en grönsallad!
Efter maten har vi bara varit och myst! Nu ikväll blir det en
kvällsfika med te och som ni ser på sista bilden (ca 1 dl hallon/
blåbär, kesselavanilj och på toppen ett sönderbrutet digesivekex)

Efter lunchen var vi och fikade och snackade med en vän som blivit
väsbybo igen, så där satt vi och mös i hennes lilla mkt hemtrevliga
torp!

Nu ikväll blir det till att kolla på finalen i körslaget som Tommy
Körberg hoppat av, perfekt tycker jag som inte kan föredra den karln.

Överslagshandling!

Igår då jag och Henke var iväg med hundarna så ville Henke även köra lite uppletande, vi körde på en korridor på fulldjup och 10 meter bred.
Leffe fick börja med en synretning på ett föremål, som en kankula ut och vindade in föremålet och snabbt in dem det och lämnade fint i från sig föremålet, skönt att han inte vill "äga" uppletande föremålen.
Sedan gick Henke ner till bilen med Leffe och kom med Nelly, jag la undertiden ut 3 föremål, Nelly plockade den i höger bakkant, sedan blev det bara en massa lösspringande och trött var hon av sommarvären, så jag kastade in ett föremål som hon plockade ville inte bryta i ett misslyckande!

Henke skulle då ta Nelly ner till bilen och skifta till Leffe igen, men Nelly är extremt mattig då jag är med och som vanligt drog hon runt mig och hoppade och tutade på mig, Henke vägrade släppa och då känner jag hur det bräner till på låret och sedan innan jag hinner tänka vad det är så bränner det till i ryggen på mig...

Då hade Nelly fått någon slags överslagshandling och Helt enkelt nypt mig på nämda ställen, min lilla knäppa jycke <3
Så vi busade lite med henne innan Henke gick ner till bilen med henne och skiftade till Leffe som denna gången skulle få synretning men 2 föremål, första föremålet rusade ut och fick det i nosen och in igen med det, andra föremålet jobbade han tappert innan han hittade det.

Fel?

Tog en prov premunation på en tidning, 3 nummer skulle jag få...
Men tidningen fortsätter att komma och igår fick jag ytterligare ett
nytt nummer i lådan!