torsdag 28 oktober 2010

Tempurmadrass & och markistyg!

Samt sax och en symaskin skar/ klippte till en stadig bit av tempurmadrassen och sedan måttade jag markisvävet efter att jag tänkt i en evighet!

Resultatet blev en himmla fin hundsäng som numera är placerad i sovrummet!

Jag har även skurit/klippt måttanpassade tempurdynor till bilen, fattas bara överdraget av markisväv som är mkt slitstarkt och vattentätt!

Hundarna kommer ligga gudomligt i bilen framöver'

Om man har motivationsproblem!

Om man vaknar lite deppig och nere kan man alltid testa att slänga på Kentas låt "Just idag är jag stark" har man tur kanske ens sinnesstämmning ändras :-)



Den är så himmla bra, synd bara att Hammarby fotboll har denna låten som sin låt :-/

onsdag 27 oktober 2010

Än kan dom Gammla gubbarna....

Hitta på hyss :-)

Igår gick jag med gammelgubbarna runt hagen ihopp med Henrik och Leffe, och då det var småskitigt ute men endå inte tillräckligt till att torka dom så skickade jag ut dom på terassen för att det sista skiten skulle släppa där ute istället för inne!

Vårat kylskåp är överfullt så vi har förvarat lite mat i dubbellburen ute på terassen nu när det är så pass bra temp ute, men i förrgår tog jag en bit tacopaj till middag och spännde på locket på ungsformen och ställde den på ett bord.

Detta hade jag glömt igår då jag skickade ut gammlingarna på terassen, men åandra sidan dom är 11½ år & 10½ år så dom borde ju inte hitta på sådanna hyss som att stjäla mat???

Henke var riktigt sugen på paj till middag igår, han tänkte belöna sitt kvalitetslöppass med en stoooor portion tacopaj och cola!

Då jag efter 30 min skulle ta in gammlingarna stod dom inte vid terassdörren :-O Jag öppnade och dom kom inte rusandes så jag gick ut så låg dom och tvärknoppade vid den uppbrutna och tomma formen :-/

Det var liksom en halv paj kvar 4 portioner ( eller 2½ henke portion dvs MKT paj kvar) Tack och lov fixade vovvarnas mage pajintaget så jag slapp rasta dom som en galning inatt!

Igår gick jag ut en sväng med kamern och här kommer det lite bilder:



Ett dött strå kan faktiskt vara vackert och livgivande på bild!



Men än har hösten inte tagit död på allt sommarliv...



Frosten har precis tinat och lämnat kvar vattenpärlor på ett grässtrå!



Nellys tassavtryck, korta fina klor har hon så man ser inte några klomärken på detta avtrycket!

tisdag 26 oktober 2010

Frost!

Måste säga att det är himmla vackert med frost ute och nakna träd, dock har min kropp inte vant sig med kyla ännu och inatt har jag frusit till och från hela natten och dessutom sovit relativt dåligt, svårt att somna och så vaknade jag hela tiden då jag somnat och på det har jag drömt mycket.

Min förhatliga hissdrömm, men nu var det bara första drömmen som var hissen på Stallgatan jag kliver in i hissen trycker på våning 6 (av 7) och hissen börjar röra sig och åker sedan högre upp än vad det finns våningar...
Högre och högre upp åker hissen, hisstrumman försvinner så hissen liksom dinglar fritt och man ser ner i avgrunden, låter rätt töntigt att beskriva drömmen men lovar den är verkligen riktigt läskig och jag vill bara av, brukar lyckas hoppa av ur den svajande korgen tillslut!

Vidare drömmde jag om flera olika hissar, bla en hiss som det var en lång glipa mellan våningspal och hisskorgen, ville inte kliva in i hissen men var tvungen och självklart hade jag världens ångest, hissen hade knapppanel upp till 99 och jag skulle av på våning 2 men råkade trycka på våning 80!
Hissen började röra sig mycket snabbt uppåt och jag försökte i panik ändra på panelen på en annan våning men våningsplanen svindlade förbi i en hisnande fart och panik och ångest till max :-(
Tack och lov blev jag väckt av Nelly som började pussa mig hysteriskt i ansiktet, antagligen har jag snurrat runt rejält i sängen och kanske tom pratat!

Det var riktigt skönt att bli väckt kan jag lova!

måndag 25 oktober 2010

Tack!

Mera bilder på valvet!
Henriks pappa har grundmålat valvet en gång och det skall grundas 1 gång till innan det är klart att målas med list lackfärg, kommer bli himmla fint.

Idag vid lunch åkte Henkes föräldrar hem det känns lite tomt här hemma nu :-(

Idag blev jag visst 35 år gammal (och för att citera Henkes syster så är jag nu halvvägs till 70)
Firade gjorde vi ju i fredags men har fått mängder av grattis hälsningar via SMS, telefonsamtal och för att inte glömma Facebook, så tack alla vänner era hälsningar värmer.

söndag 24 oktober 2010

Valvet!

I juni 2009 blev våran lägenhet bostadsrätt, vi målade om trappen från furu till vitt!
Vi slet ut dörren mellan kök och hall och la ett nytt golv!
MEN valvet blev liksom om intet, en kompis tyckte jag kunde måla betongen vit och lacka så det inte skulle rasa puts!

Men plötsligt så händer det...

Efter 1 år och 5 månader sitter valvet på plats!!!

Iof är det inte sambon som gjort det utan hans pappa (Henke tittade på och lärde sig)

Så nu är det bara slipa spackel, spackla igen, slipa och måla 3 lager färg så är valvet klart, så till midsommar då kanske ;-)

lördag 23 oktober 2010

Lite bilder!

Översta bilden visar Leffes sovplats igår kväll! Riktigt mörk och suddig men inte precis så lätt att gå och hämta kameran då Leffe ligger över mina ben!

Bild nr 2 är svärföräldrarnas lilla JRT Maja, hon passar på att vila i fåtöljen medans Leif och Ingvor var i Globen och kollade på Mamma Mia.

Tredje bilden visar Henkes nya tävlingsko/fartsko.
Den lär sticka ut, men åandra sidan springer Henke i tajta så jag tror inte så många kollar in skorna då ;-)

Dom 2 sista bilderna visar bilder på lite på mina älskade värmeljus!
Nu sitter jag i vardagsrummet ihop med Henke, svärisarna och hundarna och har 10 ljus tända, igår var det 26 ljus tända *myyyyser*

fredag 22 oktober 2010

Vaknade till 5 cm

Då man öppnade ögonen i morse och klampade ut i köket och tittade ut höll man på att få en smärre chock, världen var nämligen vit, och det snöade fortfarande!
Så nu blir det deffenetivt inte till att sitta något mera på grogghyllan i år, nu får vi vänta in våren!



Igår var vi inne en kortare sväng på sollentuna centrum, och vi var nästan helt ensama där, såg knappt någon annan där helt klart ett köpcentrum i min smak =)
Vi var inne i en butik där dom sålde kakeldekor, så jag köpte svart till toan uppe, och jisses vad pillrigt det var att få skiten på plats, det var som att sätta på solfilm på en bil!
Men himmla fint blev det då det var klart, ser ut som svarta plattor!





Pappa kom förbi på en snabbfika för att hälsa på Leif och ingvor (obs Henriks föräldrar och inte några jyx ;-)

Så nu är Henrik med föräldrar och handlar det sista till mys/födelsedagsmiddag som är idag, Henke fylde ju den 11 och jag fyller här i dagarna!

onsdag 20 oktober 2010

Jisses...

Det känns som om jag inte sovit en blund inatt, snurrat runt i sängen likt en proppeller och inte kunde somna!
Dessutom har jag vaknat hela tiden då jag väl lyckats att somna och slutsattsen av det har varit att jag kommit ihåg verenda djäkla dröm jag drömt inatt och inte känner mig ett dugg utvilad :-(
Dessutom var den ena drömmen värre än den andra, den första drömmen jag drömmde torde fått Stephen King att bli grön av avund för herregud vilket monster det var i drömmen, blev faktisk rätt lättad då jag vaknade upp efter den drömmen.
Sedan blev jag jagad och tillfångatagen av någon typ av psyko som höll mig fången och då jag vaknade av den så var man inte riktigt sugen på att fortsätta sova...

Men morgonen kom och är nu i skrivande stund så trött att jag känner mig bakfull, inte alls kul med sådanna ruggiga drömmar!

Idag skall det snöa och det skall hålla i sig till i morgon fm, så idag skall vinterdäcken på!

tisdag 19 oktober 2010

Grått och trist!

Vaknade upp till ett riktigt tråkväder idag, himmlen enda nere i backen och så på det regn!
Och tydligen varnas det för snö i morgon i STHLM, så det blir till att kasta på vinterdäcken redan i morgon då våra sommardäck är riktigt slitna så det nästan är olagligt att köra på dom.

Imorgon kommer även Henriks föräldrar upp till oss, på fredag skall vi ha ett litet kalas här för nära och kära Henke fyllde ju år den 11 oktober och jag fyller på måndag så vi brukar alltid slå ihopp vårat firande :-)

Dock kommer inte pappa och Birgitta över, vi och dom vill inte utsättas för någon onödig infektionsrisk nu när Birgitta får cellgifter för sin lungcancer och skall ha nästa vända den 27 okt!
Hennes imunförsvar är ju inte det bästa med tanke på alla gifter som pumpas in i hennes kropp, men skall på lördagen bära över både tackopaj och tårta så dom får fira oss hemma hos sig själva på själva :-)

Satt och gick igenom gammla bilder och hittade bla dessa bilder på Bonzo!





Bilderna är tagna på Stockholmsavdelning och vad fotografen hette har jag tyvärr glömt bort, figurant är iallfall Björn Tapper!
Bonzo är då bilderna tas 7 år gammal!

måndag 18 oktober 2010

Kallelse till gastroskopin!

Kom med posten idag så nu kan man gruva sig på riktigt i den frågan, hade ju riktigt ont i magen igår låg i fosterställning på sida i sängen och kunde bara andas korta grunda andetag för det gjorde så himmla ont :-(
Det enda som hindrade mig från att åka in akut var för jag var oduschad och hade ful BH på mig!
Inte kul att åka in och känna sig ofräch, efter ett par timmar lättade det så jag kunde släpa mig ut på en kortare tur med hundarna.
Sedan gjorde sig magen påmind hela kvällen och natten, vid 3 tiden hade jag så ont att jag blev dyngsur i svett men idag känns magen mera i harmoni!

I kallelsen står det att det är en kirurg som skall göra undersökningen, så nyfiken som jag var gick jag in på sollentunas sjukhus hemsida och kikade runt lite och konstaterar att han står som urolog där...

Hur som helst den 3 november skall den genomföras, tack och lov skall den ske under narkos :-)

söndag 17 oktober 2010

Bilder från Leffes L-test!

Satt och rensade bilder och snubblade över l-testbilderna, vissa är visade tidigare men långt ifrån alla, så håll till godo :-)

Ser bilderna avhuggna ut, klicka på de bilderna så ser ni hela!


Anslutning


Påväg till hantering


Hantering


Lek


Lek


Lek


Lek


Litet fasttagande


Litet fasttagande


Lite lek/kamp


Lite belastning


Dumpe, Leffe framme direkt själv!


Henke framme och berömmer Leffe


Påväg att börja leka med dumpen


Släden


Försöker trycka bort släden


Avvaktar effekten


Leffe stod emot släden hela tiden, ingen tendens till att backa, dock kände han sig aldrig hotat så han tog inte fram någon skärpa!


Går fram direkt själv även på släden (och på dumpe och skrammlet)


klar med utforskningen


Inget komihåg, vare sig possetivt eller negativt!


Som sakt, han bara går har släppt släden helt direkt :-D


Flykt


Det går undan


Angrepp


Gör sig tung


Påväg tillbaka till Henke


kamp i miljö


Kamp/lek i miljö


Inga problem med gallertrappor!


Som sakt inga problem :-)

Sedan blev det för trångt i trappen för mera bilder (och filmning) Skrammlet gick innomhus i ett mörkt lager, så där inne var bara polisen och henke därav inga bilder, pallprovet var inga roliga bilder och aktivitet/passivitet är ju inget kul att kolla på)

Leffes L-testprotokoll hittar ni .::HÄR::.