måndag 28 februari 2011

Måndag,

Och Henke är nu ledig 4 dagar, skönt att mysa och umgås lite dessutom blir det 2 timmar i relaxen på torsdag behöver jag säga att vi längtar?
Idag var jag nere på centrum med pappa som varit på besök hos sjukgymnasten, sedan blev det en liten lunch och en fika det var himmla mysigt, blev även en tur förbi systembolaget fick 2 st cider av pappa så nu har jag dricka så jag klarar mig fram till sommaren ;-)

Imorgon vänder vi blad i almenackan och går in i en vårmånad, och ute är det flera dm snö men det töar nu! Och under Mars månad skall jag fota alfabetet bara att hänga på om ni vill (Varje bild skall symbolisera en bokstav, tex A - apelsin, annanas, Anders (människa alltså) anten, ja man kan välja motiv i oändlighet!

Man kan välja att fota 3-4 bokstäver per dag och vila vissa dagar, men varje bokstav skall ligga under egen rubrik alltså eget inlägg =)

söndag 27 februari 2011

2 inlägg idag igen!

Men blev liksom bara tvungen då jag varit uppe på relaxavdelningen som våran bostadsrättsförening har byggt och idag var det invigning av den =)
WOW säger jag bara! Passade även på att boka den till på torsdag förmiddag så jag och henke är rena och nöjda då pappa kommer över på middag!

Direkt man kliver in så möts man av denna fondväggen...


Bastun ser riktigt trevlig och inbjudande ut tycker jag, man har utsikt över bubbelpoolen från bastun!


Den mysiga soffan, till vänster i bilden ser ni en pyttedel av baren, missade/glömde såklart att fota den!


Poolen med TV på väggen, dekoder skall sättas in så vi boende bara behöver ta med comhem kortet upp så kan man ligga i bubblet och kolla på tex slutspelshockey eller sitta i soffan och dricka en öl!


Poolen den är avstängd nu, och djäkla vad det bubblade härligt då den drogs igång plats för 9 personer i denna *tumme upp*


Då pappa såg denna bilden ville han verkligen följa med upp och bubbla och kolla på TV då hans operationsår läkt helt och hållet, och så klart får han hänga med upp!


Även duschen är ju mysig och inbjudande på relaxavdelningen!


Hoppas Henke blir mätt på denna lunchen som han skall få efter sitt långpass idag, fick lite energi av att se relaxavdelningen och längtar brutalt mycket tills torsdag då jag och Henke har den helt själva!
Iallfall gräddade jag pankakor för 4 personer, och allt detta smaskar henke i sig själv (4 portioner = 2 ägg, 3 dl mjöl och 6 dl mjölk)
Henke ville gärna ha pankakor idag till efter passet, och enklast och smidigast såklart är ju att kasta in en ugnspankaka men idag var jag snäll!

En snabb genomgång!

Av den externa hårdisken blev det igårkväll efter jag tillbringat en stund hos grannen med god fika och mys och sedan en promenad med vovvarna, eller Marica gick med Bonzo för dom har bara katter och har en kull nu som var ett dygn igår (Söta små råttor ;-)


3 st små kattungar ligger hos sin mamma!

Vid genomgången hittade jag mängder av mysiga och roliga bilder, så jag fixade till 2 st bilder att bjuda på (De som finns på FB har redan sett dessa bilder)


Man säger ju att en trött schäfer är en lycklig schäfer, så Svinto måste verkligen vara överlycklig!
Bilden är tagen 2008 då vi hyrde en stuga utanför Arvika och det var nära till vatten bara 30 meter från stugdörren ner till Glassfjorden.
Stugan hyrde vi i 2 veckor och det var värmebölja då vi hyrde stugan så Bonzo, Svinto och Nelly badade från morgon till kväll och bilden är tagen sista kvällen i stugan och då kan jag lova att hundarna var rätt möra <3 (Eller inte Nelly hon var bara extremt välfysad för hon simmade jättemycket bakom roddbåt i denna stugan också)


Sommaren 2009, Leffe är ca 10 månader gammal på bilden och har roat sig kungligt med våran vattenkanna så pass händig har han varit att han förvandlat kannan till en vattenspridare!
Eller har han kompenserat oss för att tuggat sönder strilen och ville göra rätt för sig att se till att hela kanan strilar istället ;-)

Idag är det ytterligare en varm dag, det ligger runt 0:an vilket känns helt underbart men Nelly hostar fortfarande lite 9 dagen nu, men hon hostade absolut inget inatt och hostade bara till en gång då Henke kom hem i morse då hon stormskällde.
Vidare hostade hon en gång då hon ville ut ur sovrummet, tidigare dagar har hon hostat en del då hon hostat så nu får ni hålla tummarna att det vänt!
De av hankön är hostfria fortfarande :-)

lördag 26 februari 2011

+1 men blåser!

Har inte varit ute ännu, Henke rastar ju hundarna då han kommer hem från nattjobbet, Nelly hostar fortfarande 8 dagen idag dock har hon ingen feber och hon är mera vild än tam så det är koppelrastningar som gäller med den lilla token!
Då det är varmare ute nu så slipper Nelly knata runt i sitt täcke som faktiskt är en storlek större än Leffes, gillar hurta täckerna bra passform har dom smidiga att knata runt i!

Vi köpte nya sängbord och hurts på IKEA i veckan, kändes lite vemodigt att kasta ut de gammla, iallfall mitt för Svinto tuggade lite på mitt sängbord som bebis, ni ser hålen efter valptänderna på bilden, undertill ser det eter värre ut och delar är borta!


Igår var Leffe riktigt trött och mysig efter jobbnatten och burrade eller snarare vräkte ner sig i sängen i närheten av Nelly dom är bra söta dom små liven ibland!

Även idag blir det en liten skogspromenad för Nelly i pensionärsfarten och mycket luktande så hon kanske blir lite mera nöjd med tillvaron!

fredag 25 februari 2011

Skrämmande utveckling!

Snubblade över en blogg igårkväll och blev rätt förskräckt av läsningen, men endå inte särskillt förvånad av vad jag läste i den bloggen.

För vissa "äldre" människor dvs +40-50 års åldern har lärt sig internet och olika sociala medier, men dom har ingen aning om att det är offentligt det som skrivs stannar där även om man tar bort det skrivna finns det människor som sett deras agerande!

Iallfall så hade bloggaren och dennes mor råkat i luven på varandra pga att modern inte begrep de mesta basics om hur man uppträder på internet och i den offentligheten!

Summan av det hela var att modern valt bort bloggaren för Facebook, genom att sitta och skriva och hänga ut sina barn och make samt att sitta och verka vara martyr själv och ömka sig hårt.

Hur fungerar man som förälder om man väljer sociala medier framför sin egen avkomma, upphörs aldrig att förvånas över hur folk faktiskt agerar och beter sig på internet!

torsdag 24 februari 2011

Buurrrrrrr & solsidan tankar!

Vaknade klockan 1 inatt av att jag var jättekissnödig, försökte sommna om men det fungerade inte och som värsta moment 22 kunde jag inte heller kliva upp ur sängen för det var så himmla kallt i sovrummet, men efter 30 minuters vånda rulla jag in mig i täcket för att ta mig till toan!

I Solsidan sparar Felix på massor av saker och tillslut drömmer Anna om att hon hittar Felix gammla mattelärare i källaren och då hon vaknar skäller hon ut Felix för han har matteläraren sparad i källaren.

Jag drömmde världens mardröm på efternatten som fick en konstig upplösning att det var Henke som hittat på ett "bus" som var orsaken till händelserna i drömmen, såklart vaknade jag rätt upprörd över Henkes skämt och det tog ett tag att selektera ut att det faktiskt var en dröm och att Henke INTE hade skämtat med mig!
Vilken tur att han jobbade inatt så jag inte väckte honom kl 4 med en helt oförtjänt utskällning ;-)

Idag är det jättekallt, och Nelly hostar ju fortfarande så det blir ytterligare en mycket lugn dag för henne idag är det hennes 6:e dag med hosta... Och hon sköter sig endå bra inne, ute kan hon dock flippa lite och jaga fåglar och flygplan!
Nu hoppas vi verkligen att hostan ger med sig!

tisdag 22 februari 2011

ID koll!

Igår skulle jag köpa varsin dosa nikotinfritt snus!
Blir dessutom 36 i oktober, och gissa hur räddad min dag blev då jag fick visa legg för att få handla :-)
Har ju 17,5 år tillgodo på nikotin... Och dessutom få visa på örtsnus *S*

Hundshoping!

Igår drog vi till XXL i bromma för att köpa hundmat till Nelly, hon äter ju vanligtvis Purina Lax & Ris men innan jul upptäckte vi att den maten inte skulle räcka över jul så vi köpte en säck Lamm & Ris och Nelly fungerade kalas på det bytet och sedan då vi gick tillbaka till Lax & Ris upplever vi henne som mera tiggig och hungrig.
Så nu köpte vi en säck Lamm & Ris igen för att hon skall få vara lite mättare i magen så får vi se hur hon fungerar på fodret över 2-3 säckar innan vi bestämmer ngt slutgiltigt om foderbyte.

Denna kälken stod i slutet av slingan inne på XXL en kälke liknande den jag kikat efter en tid, medarna har metallbeslag så det blir bra glid och minimerar motstådet dessutom är den ihoppfällbar och den är så pass stor att jag sitter bekvämt på den!
Tänk att flyga fram på Norrvikensjön bakom Nelly och Leffe på denna ;-)
Även grannens son skall få en tur bakom Leffe på denna, Nelly är ju i vila ett bra tag till pga Kennelhostan, hon hostar ju fortfarande :-(

Efter XXL blev det en tur till ..:: Kista Zoo::.. för att köpa på sig Bonzo mat för en månad, blev massor av kalkon, kyckling, vom, lamm och oxkött!
Frågade ägaren Raffe om kedjor så vi fick en hel bunt att gå igenom till Leffe men då Leffe var Hemma för att inte riskera att släpa med Kennelhostabaciller så plockade vi med oss 3 st lovande halsband varav ett faktiskt passade och satt bra!
Så då Henke kliver på sin passvända efter ledigheten kommer han åka tillbaka till Raffe och betala kedjan som passade och lämna tillbaka dom andra 2!
Där snackar vi service på HÖG nivå = Me like!!!

Efter Kista Zoo blev det en snabbfika på Donken av 2 anledningar, det var folktomt där inne och en fika kostade för oss båda 40 kr!
Vi var båda i viss energibrist och ville ha energi snabbt så donken passade faktiskt bra.

Idag skall Leffe lus till veterinären för att vaccineras, nu dags att ta dagens temperatur på Nelly! Hon har vanligtvis en morgontemp på 38,1-38,3 och nu ligger hon förhäjt men endå precis under 39 så hon har tack och lov inte feber!

måndag 21 februari 2011

Så fint det blev!

Med de nya IKEA möblerna, gått från björkfärgat till vitt i sovrummet! De 2 st nya "Malm" byråerna med glasskiva på sväljer hur mycket saker som helst mot den gammla skänken!
Samma sak med de nya sängborden. Hela sovrummet känns nytt och fint, nu fattas det bara att Henke lägger in nytt golv och att vi bättrar på väggarna där inne.... Och just det... en ny garderob skall till också!

Men om den skall jag maila BRF och höra om den kan gå på repfonden, för när den väl är på plats är den så himmla stor att man inte kommer få ut den ur sovrummet utan att montera ner den ;-)

Nelly hostar fortfarande, men det går i skov alltså ingen konstant hosta! Hon får ett rejälare hostanfall som håller i sig ett litet tag och sedan kan hon vara hostfri i 2-3 timmar för att hosta rejält igen!

Men det gör ju lite ont i mattehjärtat varje gång hon hostar!

söndag 20 februari 2011

Kennelhosta....

Nelly har åkt på kennelhosta, under dom snart 12 åren vi har haft schäfer så har vi bara haft kennelhosta en enda gång tidigare!
Det var ett riktigt stort utbrott av det i väsby 2003 och Bonzo och Svinto fick en mycket lindrig variant av KH!

Igår harklade sig Nelly lite på förmiddagsrundan och efter vi kom hem från handlingen så hostade Nelly rätt rejält då hon blev uppspelta då vi kom hem, hon hostade upp vita slemklumpar här och var i hallen.
Samma sak då hon fick tugga lite ben, blir ju så hysterisk i dom lägerna att hon eldar igångsig och blev hostig...

Inatt vaknade jag vid 3 tiden av att hon hostade lite sedan inget mera än det, hoppas på en lindrig variant! Hon hade ingen feber igår skall kolla tempen på henne nu här på morgonen för att se hur hon ligger till.

Småhundarna Bimbo & Buffe som blev 16 resp 15 år gammla hade aldrig kennelhosta, så man har väl endå varit rätt försonade från det!

Nu hoppas vi att gammlingarna slipper kennelhostan!

fredag 18 februari 2011

Karlsborg!

I onsdags kl 15.30 rullade jag och "S" ner till karlsborg för hon skulle gå ett utbildnings L-test med sin ena schäfertik.
Nelly fick hänga med och resan rullade på bra fram till Västerås, det blev ett Tvärstopp och sedan rullade det på mycket långsamt, trafiken leddes av motorvägen så vi åkte lite kringelkrok vägar tills vi kom till ett område med affärer, vi besökte där 2 st djuraffärer och shoppade lite medans vi väntade på att trafiken skulle lätta lite.
Var en långtradare som stod tvärs över vägen, så efter ett tag rullade vi vidare och gjorde ett snabbstopp på MAX i örebro för att köpa lite mat som vi åt under färden ner till Karslborg.

framme var vi först kl 21.30 pga trafikolyckan resan tog alltså HELA 6 timmar istället för lite dryga 3 timmar.

Blev tilldelat varsitt rum och sedan rastade vi hundarna innan vi bekantade oss med poliserna som turligt nog hade PUB-kväll, så det blev en hel del hundsnack!

Tillbaka i rummet, bäddade jag i ordning sängen och skulle släppa ner persiennerna och såg denna skylten i fönstret:

Gud vad jag skrattade då jag såg den, det satt även en likadan lapp i S's rum!

Klockan 00.00 släckte jag lampan och kunde såklart inte somna, låg och vände och vred på mig i sängen så gott det gick med Nelly i den smala sängen!


Tände lampan för att ta denna bilden på henne där hon låg och mös i sängen <3

Klockan 8.15 skulle vi vara på testbanan, och jag kunde verkligen inte sova på hela natten, blev lite smålummer efter kl 3 och sedan låg jag vaken och vred mig igen, klockan 6.30 ringde jag till Henke och småpratade med honom innan jag och drack 2 muggar kaffe, och konstaterade att frallorna jag köpt skulle kunna gå som mordvapen eller iallfall duga till att korossa skyltfönster med, men kaffe duger ju också bra som frukost ;-)

Hunden skötte sig himmla bra på testbanan en riktigt kul hund att se faktiskt, vissa bitar mycket väntade och vissa bitar inte lika väntade!

Nelly skickades in i en hundgård under testet, så hon stod ute och sjöng ihopp med dom andra hundgårdshundarna, så efter 3 timmar där så har hon tills idag tappat rösten! Dessutom blev hon rätt trött av att stå och ladda så länge :-)
Efter den muntliga redovisningen rullade vi hemåt, var lite småhungrig så vi stanade på max i örebro och handlade min frukost/lunch/middag kl 13 ;-) En MAX orginalburgare och en lyxshake stod mig verkligen resten av dagen på det :-O

Hemma i väsby var vi igen klockan 15, så inte ens borta 1 dygn och 9½ timmar tillbringat i bil så det känns i kroppen idag kan jag lova (Även knoppen är helt slut)

tisdag 15 februari 2011

Alla hjärtans dag!

I söndags åt vi riktigt smarrig middag, så himmla enkelt och gott att göra och det känns som om man äter ute, plankstek är toppen om man vill ha lite vardagslyx, fick ju plankor i julklapp och dom används flitigt och att göra mos tar ju ingen tid så länge man kör med elvisp och mjölig potatis!


Igår morse fick jag ett paket av Henrik, ett riktigt fint silverhalsband med matchande örhängen måste säga att Henke har väldigt god smak då det gäller smycken, blev himmla glad för det var så himmla fint!

igår åkte jag med pappa till centrum, vi kom ner dit 8.20 och besöket till sjukgymnasten var planerat till kl 09.00 så vi smet upp till Wayne's Coffee där pappa bjöd på fika vilket var himmla mysigt!
Sedan hjälpte jag pappa med frågeformuläret hos sjukgymnasten och lämnade honom där innan vi krockade inne på centrum igen strax innan 9.30 vi skrotade runt lite på bla apoteket!

Blev en fika till vid fiket mellan coop och kicks och då bjöd jag pappa, kom en bekant till pappa och satt en stund med oss och pratade om Birgitta och kolonilotten, pappa verkade uppskatta det mycket!
Klockan 11,10 kom Henke och plockade upp oss från centrum!

Besöket hos sjukgymnasten gick över förväntan, planerad rörlighet i leden skulle vara 105 grader 3 månader efter operationen, pappa opererades för snart 2 veckor sedan och är redan uppe på en rörlighet av 115 grader vilket var himmla härligt!

söndag 13 februari 2011

Mobilbilder!

Blir en uppdatering från en kombination av mobil och dator, mailar upp bilder från mobilen och sedan skriver jag dit texten fördelen med fri surf med fri datormängd i mobilen man slipper helt enkelt massor av sladdar!


Handlade på Carmen igår, bla denna fina köpte vi som nu pryder vårat vardagsrumsbord som ni vet så älskar jag ljus och detta blev ju himmla fint och ombonat.
Henke var dessutom med att välja den, så även han gillar nog lite ljus också ;-)

Henke skall springa ett långpass, Leffe fick hänga med på de första 11,5 km innan jag gick ut och tog in honom!
Nelly fick vara hemma och vila idag hon var lite sliten helt enkelt efter gårdagens pass på 10,5 km.

Leffe ligger på fint i löpningen, så jag tror det uppskattas av både husse och hund!

lördag 12 februari 2011

Tur i oturen!

Leffes gammla kedja är ju rätt stor den hänger långt ner på halsen och det gillar vi inte, så igår fick vi tummen ur och åkte ner till Arken och köpte dena kedjan med vridna länkar och 4 st stooora tuggben och det kalaset gick på 650 kr, inte billigt att ha hund nej!

Kvällsrundan funkade fint med detta halsbandet men på förmiddagsrundan så smällde kedjan av på parkeringen :-O
Leffe tog bara ett lätt litet skutt då den gick av, tänk om den gått av vid en bilväg eller om han stökade mot något då kunde det gått hur illa som helst!

Kedjan var inte särskillt klen då man tittade på den eller vägde den i handen, så nu i eftermiddag skall vi lämna tillbaka den och åka till annan affär och köpa en riktigt grov kedja i rätt storlek för man måste kunna lita på ett halsband.

Så ALDRIG mera en kedja/länk från ARKEN!

EDIT: Arken såg mycket allvarligt på att länken brast, och skall kontakta tillverkaren och även ringa mig med resultat om det! Mkt bra kundservice... :-D

Snökaos igår!

Igår skulle vi åkt klockan 11.30 mot kyrkan dvs 45 min tidigare än planerat pga av att det vräkt ner snö under natten och så var det drivbildning.
Kyrkan låg dessutom rätt långt ut på landet Så det gällde att komma iväg i planerad tid!
Elna kom 15 min försent till Mamma och Bosse som vi skulle åka med, Mamma och bosses bil var inplogad/insnöad fast Bosse skottat fram den 30 min tidigare, snälla grannar lyckades, putta och skotta loss bilen efter mycket om och men.
Då vi sitter E4 ringer brosan som har pappa i bilen och berättar att dom sitter fast i snön, dom kom iväg i tid dom ser Vibo kyrka MEN sitter ohjälpligt fast och väntar på plogbilen, dessutom har kistbilen glidigt ner lite i diket och måste skottas loss och för att sedan dras loss med en 4-hjulsdriven bil i sällskapet.
Även en av blomsterbilarna som skall med blommor till begravningen sitter fast i snön :-/

När vi åker på småvägarna kan man knapt få möte... Bilen framför oss krockar lätt med en mötande bil och hamnar halv om halvt i diket, Bosse och Henke går ut för att försöka få loss bilen, mera begravningsfolk kommer gående med snöskyffel för att hjälpa till att få loss bilen.
Bosse ngt upprörd till den ca 35 åriga killen i jeans med ruffsigt hår och snälla ögon:
- Vi har verkligen inte tid med det här, vi skall på begravning :-( Klockan var då precis innan 13!

Killen svarade då:
- Men begravningen kan inte börja utan mig, för det är jag som är eran präst :-)

Då gudstjänsten började för Birgitta sken solen starkt in i kyrkan från en klarblå himmel, och det blev en underbart vacker och mycket sorgsen begravning. Mycket fina blommor och hela krykan fullsatt, Birgitta var verkligen älskad och saknad av många...

torsdag 10 februari 2011

Snöstorm väntas!

I eftermiddag kommer det in en snöstorm upp till 2 dm nysnö skall rasa ner från skyn och dessutom skall det bli iskallt igen, ogillar extremt mycket :-(
Hoppas dock att det är bra väglag tills i morgon då vi skall till Vibo kyrka för begravningen...

Plockat fram lite gammla vinterbilder så håll till godo!


Svinto och Nelly, ser ni vilka härligt djupa färger Nelly har? (Kolla ni till höger i bilden ser ni 3 bruna prickar, stirra länge på dom så framträder sedan det lite suddigt en schäfer ;-)


Denna bilden gillar jag för snön verkligen yr runt Nelly och Leffe, kolla in hennes blick *S*



Störtskön grimas av Nelly på den här bilden!

Klicka på bilden för fullt format, den har en sådan härlig skärpa (om nu inte bloggen pixlat bilden)


Denna bilden tycker jag himmla mycket om, snön yr och båda 2 är fast beslutna om sitt!

Idag blir det en jättelugn dag, skall förbereda sig inför begravningen i morgon så stryka klänningen, putsa skor kolla att strumpbyxorna är hela.
Noppa ögonbrynen och fixa släta ben osv... Vi måste även iväg och fylla på skafferien!

onsdag 9 februari 2011

Hoppas på sol!

Igår började dagen likt idag med grått och tråkigt väder, men det vände ju och blev ett strålande vackert väder vilket inte är mig emot!
Idag blir Henke ledig, sedan har han fripass på måndagen så han jobbar inte förren tisdag natt sedan, men tur är väl det för han har möte idag på jobbet så först vända på dygnet sedan tar han en J O G G I N G tur enda till jobbet för att sedan åka med en kollega hem!

Satt och gick igenom lite gammla bilder jag hitta i ett webbalbum som är så söta! Här kommer dom!


Nelly löper och Svinto matvägrar, jag försökte fjäska för Svinto så han skulle äta så jag blötlade hans torrfoder och körde maten med stavmixer och sedan rörde jag i 2 dl rå köttfärrs och i med en äggula i glassburken (mixvänlig låda)!
Han matvägrade endå så jag kastade upp den på kökskåpet och gick upp med Svinto, då jag sedan kom ner igen såg det ut såhär i köket :-/


När vi bodde nere på ardennergatan hade vi alltid badrummsdörren öppen för det var lägenhetens svalaste rum/golv vilket Svinto tog fasta på!
Jag och Henke flyttade sig Svinto för utan problem då vi skulle nyttja badrummet MEN Henkes syster kom upp med en kompis och bodde hos oss en natt, kompisen behövde gå på toan mitt i natten Svinto låg som på bilden med kropsdelar ut i hallen framför toastolen.
Människan försökte be Svinto att gå ut, men han bara stirrade surt och småmorrade på henne, det hela slutade med att hon fick sitta och kissa med dörren på vidgavel livrädd att någon skulle kliva upp och komma på henne, myyyyyysiga lilla Svinto!


Denna bilden är så mysig, tagen från terassen på stugan vi hyrde i arvika, 25 meter till sjöbad, kan det bli bättre ;-)
Där snackar vi sammarbete, spejar åt varsitt håll!


Första besöket av Mr J hemma hos oss då vi skaffat Nelly började med att hon satte sig med dessa små valptänder i skrevet på Mr J han hade mjukisbyxor och boxershorts på sig och knäade på golvet och pustade ut: Ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj hon fick allt, precis hela paketet i munnen och bet åt med valptänderna!
Till Nästa besök hade han med sig 3 st stooooora älgben som ni ser på bilden, jag hade nog personligen satsat på susp ;-)


Bonzo har en himmla stor kamplust och älskar att kampa, som unghund fick man säga till folk att ignorera honom då han kom och bjöd upp till kamp med div saker, annars blev man nästan vält av honom då han blev så intensiv och vägrade ge upp leken <3
Kolla blicken på honom!

Lite mysiga men gammla bilder är ju inte helt fel!

tisdag 8 februari 2011

Mina (våra) orkideer!

I fredags morse rammlade Henriks mamma och slog i huvudet i marken, men envis som hon är åkte hon till jobbet endå... Sedan däckade hon totalt då hon kom hem och mådde ännu sämmre på lördagen, så dom åkte in till KSS (Kärnsjukhuset skövde) där dom röntgade och körde MR!
Det visade sig att Ingvor fått en liten blödning i hjärnan, och igår hade läkarna i göteborg fingranskat plåtarna och även sett en spricka i skallbenet :-(
Så Ingvor ligger fortfarande kvar inne på sjukhuset med huvudvärk och inte kan äta eller dricka... Men med facit i hand så hade hon enorm tur i oturen, detta kunde ha gått extremt mycket illa...

Jag eller rättare sakt vi älskar orkideer, vi har 12 st stående i vårat hem varav 4 st står i gästrummets fönster, 4 i köksfönstret och 4 i vardagsrummsfönstret bakom TV:n så man kan njuta av dom då det bara är skräp på tv ;-)
Ivilket fall så blommar 8 st av våra orkideer nu, varav dom flesta faktiskt med 2 stänger! Och av dom som inte blommar är 2 st fulla av knoppar!
Dom som inte blommar eller knoppar är av annan sort (Inga luftrötter) men dom har växt tillsig så jag misstänker att ur de nya bladen kommer det komma strängar med blommor!
Jag har fotat 7 st av dom blommande orkideerna, den sista blev helt fel i färgåtergivningen så den skippade jag, här kommer bilderna :-)


Denna står i vardagsrummsfönstret, den har som ni ser suddigt i bakgrunden ytterligare en gren med knoppar på som väntar på att slå ut!


Även denna står i vardagsrummet, och denna har en gren till som blommar.


Den sista som jag fotade i vardagsrummet....


Den här vackra står faktiskt i gästrummet, den och är den första orkidee vi skaffade!


Även denna står i gästrummet och blommar så himmla fint!


I köket står denna extremt vackra och blommar för fullt, den fotograferade delen har 11 st blommor, och den andra grenen har 7 st blommor!
Denna fick jag i alla hjärtan dags pressent av Henke för ca 4-5 år sedan!


Den här gula fick vi av Louise och hennes kompis Rickard då dom kom över för att äta middag här, Louise vet att både jag och Henke älskar orkideer <3

Då våra andra orkideer blommar skall jag fota dom så ni får se hur vackra dom blir! (Skall köpa klarblå orkideer varit sugen på dom rätt länge nu)

måndag 7 februari 2011

Vill, vill, vill!

Så Himmla less på att klä på mig massor av kläder så fort man skall ut genom dörren, jag avskyr verkligen at frya så jag petar mer än gärna på mig termobyxorna på vanliga promenader hellre att jag blir så varm att jag får dra ner jackan i halslinningen än att gå och småfrya.


Vill verkligen ha vår och barmark, tänk vad skönt att bara trampa i ett par gympador och ta på sig en tjockare tröja då man rastar hunden... eller till sommaren bara slänga på sig sandaler och inget mera än det man gå i inne... saknar och längtar!

Bilden är tagen i början av maj förra året, tänk att man kan längta så mycket efter maskrosor.
Maskrosor innebär ju barmark och spårvänligt underlag, men våren är på G det sa fåglarna igår då jag var ute och promenderade och solen värmde så gott i ansiktet.




Bilden ovan är från Hammarö brukshundsklubb där Henrik och Leffe fick vara med och gästspela i skyddet 3 ggr på en vecka och vi lärde känna ett underbart hundträningsgäng som vi senare hälsade på under hösten för skydd, sök och socialt umgänge :-)


Precis där vi hyrde stugan fanns det enorma fält som fungerade mycket bra som spårmarker och busplatser här är Nelly uppe på en höbal och kollar in läget, mitt 4-benta hjärta <3



Denna bilden är från 2009 tidig höst det är den försenade bröllopsfesten mellan Robban och Malin, dom gifte sig ju i hemlighet i kappellet på arlanda innan dom drog till grekland och då dom kom hem så gick dom rundan med vigselbevis och filmen från akten innan dom anordnade en riktigt härlig bröllopsfest.

Sedan bilden togs har jag gått ner närmare 20 kg men även om jag är rultig på den bilden tycker jag att den är så himmla fin!
Har ju inte så många bilder på mig och Henrik tillsammans, men det skall vi ändra på.

Så idag bjöd jag på lite bilder om längtan till andra årstider än vinter, ha en trevlig måndag!

söndag 6 februari 2011

Sol...

Idag lyser solen från en klarblå himmel och det är bara -1 underbart väder medandra ord!

Igår fick hela flocken leta godis vid norra berget var ute i 1½ timma med dom innan jag gick över till pappa med en liten matlåda med kronhjortstek, gräddsås, potatis och lite kokta grönsaker och pappa gav matlådan MVG med stora bokstäver :-D

Pappa mår verkligen oförskämt bra i sitt knä, vilket känns rätt skönt med tanke på hans sorg <3

Sedan blev det en tur ner till centrum för våran trådlösa telefon har haft 5-6 år på nacken nu och har typ en standbytid på 10 timmar och prattid på 10 min, man använder ju mest mobilen men endå skönt att ha en väl fungerande hemmatelefon också om man skall ringa samtal via en telefonkö tex.
Nya telefonen har 210 timmar standby och 25 timmar taltid *Tumme upp*

Igårkväll fick Nelly en trix-pass inne vi började med att plocka upp tennisbollar att lägga i en bytta hon plockar tutar och kastar dom mot byttan men hon måste lära sig att läga i dom försiktigt annars flyger dom ur och hon blir lite frusterad för hon förstår inte riktigt hur jag tänkt ;-)

Sedan blev det ett pass med PUSSAR att hon på komando skall komma fram till mig och trycka sin nos mot min mun utan att slicka mig i ansiktet, tänk vad lite frolic och klicker kan ge resultat snabbt, nu jobbar vi vidare på att inte slå ut mina tänder i iver och att hålla kvar nosen 2-3 sek.

Dagens schema:
* Slappa och bege sig ut med vovvarna vid 9.45!
* kasta ut 1½ dl kattmat på 25*25 meter yta för godisletande.
* Fota dårarna.
* Gå över till pappa och slappa, mysa och umgås lite
* Över en sväng till mamma och Bosse på samma uppdrag ;-)
* Gå en längre sväng med Nelly
* Vara social med sambon och kasta ihopp en tråkmiddag iform av ugnspankaka!

Sedan blir det en lugn kväll med lite inneträning med pussar och plocka <3

Ha en trevlig och fin söndag alla!

fredag 4 februari 2011

Pappas nya knä!

Igår var jag och Henrik uppe på Löwet och hälsade på pappa som fick en helprotes inopererad i sitt högra knä i onsdags!


2005 opererade han in en halvprotes i vänsterknät så nu var det dags att byta ut det högra knät som var helt slut och deformerat, han hade fått en kopia på röntgenplåten och kommer även få en mindre kopia som plastas in och ett intyg så han kan ut och flyga i framtiden för det händer att protesen ger utslag på flygplatsernas metalldetektorer!

Smärtan var som tur är mindre nu vid helprotesen än vad den var vid halvprotesen, han hade mycket lättare att efter denna operationen att lyfta benet från underlaget och att vinkla knät i 90 grader.

Som ni ser på bilden är det en enorm glipa mellan ovandelen och nederdelen men det är för att plastskålen som metallprotesen vilar i inte syns på röntgen, så nu glider pappas led riktigt fint och han kommer att slippa sin artros smärta :-)



Flyter allt på extremt bra kanske pappa redan kommer hem idag annars blir det som planerat i morgon, 14 dagar efter operationen skall pappa ta det riktigt lungt sedan börjar rehabsträningen!

Tror detta kommer bli suuuuperbra!

Önskar mina läsare en underbar helg....

onsdag 2 februari 2011

För 1 år och 4 månader sedan!

Gjorde Leffe sitt MH, och vi fick himmla mycket lovord av alla figuranter, TL och dommaren och igår fick vi en komentar i gästboken till hemsidan som fick ens hjärta att svälla över av stolthet, dessa rader fick vi:
"Jag var B-figge på Leffes MH. Glömmer aldrig den hunden! WOW vilken jycke! Hoppas allt går bra och att han fortsätter vara samma hund! "

Snacka om att man blir varm i hjärtat att någon kommer ihåg ens hund efter så här lång tid, skall maila skribenten i em och berätta hur det gått med den lilla stjärnan sedan senast!

Bilden nedan är tagen med mobiltelefonen då jag åkte pulka bakom Nelly och Leffe, häxan ligger mkt längre ut åt sidan och drar framåt så hon kom inte med på bilden!


Idag blir det en relativt lugn dag, skall ner till dressman och köpa en vit slips till pappa som han skall ha på begravningen, skall anmäla oss till begravningen samt kolla upp lite ang cancerfonden!
Klockan 7 i morse infann sig pappa på löwet i morse för under dagen skall han få en helprotes i sitt högerknä, han har sedan 6 år tillbaka en halvprotes i sitt vänsterknä så nu hoppas jag att käre far skall få smärtfia knän för gud vad han förtjänar det!

tisdag 1 februari 2011

Man blir ju lite farträdd!

I början på norrvikensjön då hundarna drar på i full gallopp de första kilometrarna innan dom sansarsig och kör i trav, faktiskt riktigt kul att åka bakom dom 2 virrpannorna <3
Dom fick köra en mil så sedan var dom nöjda och hungriga så det blev lite extramat på kvällen till dom.

Hemma igen gick jag över till pappa med lite mat som han skall ha till middag idag, och imorgon klockan 07.00 skall han in på löwet och byta knäled i sitt högerknä han skall få en helprotes vilket känns bra.
Vi får inte hälsa på honom förren på torsdag och är han pigg och allt gått bra får han komma hem redan på fredag, och farsan é ju en envis norrläning så han kommer nog hem redan då istället för lördagen ;-)