lördag 30 april 2011

Varför?

Har vi inte skaffat luftrenare tidigare för?

Slängde igång den kl 21 igårkväll efter att ha fåt tummen ur och dammtorkat sovrummet, den fick stå på över natten.
Efter en tur med hundar så gick jag in och upp på övervåningen där solen strålade in genom ett fönster, vanligtvis brukar man ju då se hur det yr partiklar i luften, men idag syntes inte en enda partikel i solens strålar.

Idag kommer pappa över på middag, ingen glamorös middag, men både pappa och vi gillar maträtten så det duger himmla gott åt oss, nämligen spagetti och köttfärsås =)
Dagen till ära får det väl bli Pepsi till maten, köpte ju ett flak pepsi på Lidl igår...

fredag 29 april 2011

Mysig dag!

Igår satte världens bästa sambo ihopp en helt underbar dag, efter en morgonrastning av hundarna packade vi in hela flocken i bilen och rullade ut i en skog!
Med oss hade vi grill, hamburgare, bröd, sallad mfl tillbehör.

Vi började med att göra en vindövning med alla hundarna vilket dom tyckte var kalaskul! Även om jag inte riktigt hade tålamod att köra den rätt så blev det som sök för Nelly med ett tomslag där hon sattsade för fullt ut fint framslag och kom tillbaka då jag ropade <3
Sedan på det andra skicket som var lika bra det fick hon Henke.
Efter vindövningarna så fick hundarna ligga i bilen medans vi trampade ut ett spår åt varandra.
Medans spåren låg till sig satt jag i min stol och njöt av naturen och Henke fixade lunchen, det var liksom bara så mysigt.

Kolla vilken häftig stubbe, blåbär eller lingonris växer på den!


Jag ville ha ett lätt spår till Nelly, så Henke la ett spår som började i 400 meters träskmark där man fick hoppa mellan tuvor och sedan över en bäck!
Då vi var klara i träskmarken gick spåret ut på ett knastertorrt kalhygge där solen stekte, lite svårt hade hon att fästa underlagsskiftet och snubblade och trasslade jag inte på den fällda slyn i underlaget så snubblade och trasslade jag i linan ;-)
Över en bredare bäck blev det på kalhygget också!

Leffes spår blev ett lägrespår, över 2 stora berghällar, en spetsvinkel och massor av vanliga vinklar samt klättra upp för ett berg.
Det lilla djuret skötte sig mycket bra spårade på som om han gick på räls.

Igår slog vi även till på en L U F T R E N A R E så vi får en bättre luft inne, som hundägare dammar ju hemmet igen på en timma eller 2 efter dammningen, och nu så vimmlar det dessutom av pollen i luften!
Så denna luftrenare lär komma i början av nästa vecka = Underbart!

tisdag 26 april 2011

Yeeeeees!!!!

Igår klev Henke av och vi passade då på att fylla på förråden lite, gjorde sedan en supersmarrig middag med en lite starkare bönsallad dessutom gjorde jag min första tzasiki (stavningen ;-) men gud vad gott det blev!


Visst der det smarrigt ut =) (Idag blev det inte lika lyxigt, utan rotsaker i ugn och benfri fläskotlett och den sista tzasikin till det)!

Idag ringde Nellys veterinär och berättade att Nellys tumör var godartad YEEEEEEEEEEES, den var väl avgränsad och den utgick i från juvret.
Så fortsättningsvis skall jag fortsätta att gå igenom Nellys juver på regelbunden basis och dyker det upp någon mera tumör så kommer hela juverraden att tas bort direkt då, för denna typen av tumör har den tråkiga egenheten att kunna utveckla sig till aggresiv sort.

Stygnen skulle sitta i minst 10 dagar, förklarade hur fina Nellys sår såg ut, torra och väl ihopptläkta så nu på kvällen plockades hennes stygn.

Nelly har verkligen ett enormt bra läkkött så stygnen satt som berget och ny hud hade bildads över vissa av stygnen, men grannen kämpade tappert med att plocka stygnen och efter lite pillrande och bökande så var samtliga stygn borta!

Så det känns så skönt att tumören var godartad och stygnen nu är borta!

söndag 24 april 2011

Påskmiddag!

Igår klockan 16 chekade vi in hemma hos mamma och Bosse, med oss hade vi det båda gammlingarna så dom kunde få tigga lite extra ;-)
Sillen och ägghalvorna som var förrätten var supergod, finns ingen som kan lägga in sill som min mamma, sedan hade brosans fru malin rullat baconskivor runt hallomibitar och satan i gatan vad det var gott, i vanliga fall älskar jag just denna cypriotiska ost, men med bacon blev den ännu godare!

Så jag mumsade ett par sådanna bitar innan köttet var klart på grillen och helt otippat blev jag proppmätt *S* Fick inte i mig en bit av middagen sedan :-)
Men huvudsaken var väl endå att man fick äta sig mätt?

Hem fick vi dessvärre gå redan kl 17.40 för hundarna skulle ha mat och Henke skulle rulla till jobbet kl 18 :-/

Så fort Henke rullade till jobbet röjde jag om på terassen, delade av den och tog bort lite mattor, satte på Nelly en långärmad tröja och sedan skickade jag ut dom på terassen med varsitt ben, Svinto gav upp efter 2 timmar och ville komma in men Bonzo och Nelly tuggade tills det var dags för kvällsrundan!

lördag 23 april 2011

Stundtals understimmulerad!

Är Nelly, hon kan koppla av hur bra som helst och sköta sig hyggligt ute men jisses rätt som det är så exploderar hon i energi och då är det bara att hålla i kopplet för kung och fosterland och försöka styra upp henne.
Idag skall dom små liven å tugga i sig gigantiska märgben som lite påskgotta och min förhoppning är ju såklart att Nelly skall bli lite mera nöjd med tillvaron då.

I veckan som kommer skall vi faktiskt spåra lite samt köra lite vindövningar ör då borde riksen ör att operationsåren skall spricka upp rätt liten och inga av övningarna är ju särskillt ansträngande.
Antagligen skall jag köra ett litet lättare frittföljpass idag och se hur hon ligger till där också.

Igår fick hon ölja med över till pappa och smaska i sig ett ben medans jag och pappa mfl tog varsin öl på terassen det var riktigt mysigt =)

torsdag 21 april 2011

Ringde veterinären

För att höra om han fått svar på vad det var för typ av juvertumör som Nelly hade.
Men han hade tyvärr inget besked att lämna, så jag bad honom höra av sig så fort han fick något svar vilket han lovade.

Nellys operationsår läker himmla fint och idag är det första dagen utan rimadyl och det fungerar kalasbra!

Nelly börjar bli lite "vild och vacker" nu men det är bara 8 dagars vila kvar nu om det inte blir ytterligare en operation av juvertumörern.

Dessutom passar det för tillfället riktigt bra med vila för Nelly nu för jag har åkt på en förkylning, ingen värstingvariant dock men snyter alla regnbågens färger och får host och nysattacket retligt är det iallafall för vi har världens underbaraste väder nu...

//Madde

tisdag 19 april 2011

Nu fattas bara...

Blommor och lite prydnadsaker på terassen, grogghyllan är också vårfin nu!
Så mysigt det kommer att bli, älskar våren och sommaren!

måndag 18 april 2011

Fint hotell!

Bodde på Stadshotellet i Karlstad himmla mysigt och fint hotell, helgen var riktigt trevlig trotts att Nelly var med nyopererad!
Bild 1 & 3 visar visar början av promenadstråket som vi gick morgon och kväll.
Tredje bilden är på hotellet och sista bilden är bild från skyddsträningen innan vi åkte hem.

Nelly mår bra och verkar inte alls ha ont i operationsåren utan hon är sig lik, är lite nervös inför vad provsvaret av knölen skall visa.


Nästa vecka får jag nog en helt ny blogg igen, denna gången skall jag testa mig på en Wordpress :-)

fredag 15 april 2011

Nyopererad!

Veterinären tog även bort en tilltäppt stor talgkörtel på Nellys rygg då hon ändå var sövs!
Nellys tumör var han imponerad av att jag hittade, den var som ett riskorn i storlek nämligen.
Han kollade noga igenom samtliga juvrer på henne utan att hitta någon mera tumör!

Under tiden Nelly opererades var jag och pappa och fikade hos släktingarna Tore och Ulla vilket fick tiden att flyga iväg :-)

Översta bilden visar en Nelly som vägrade att kliva upp fick i princip bära henne till bilen.

Andra bilden visar hur gott Nelly sov i bilen på vägen hem <3

Den 29:e är det återbesök för att ta stygnen och få besked på knölen! Är det elakartad tumör opereras hon igen då, så håll tummarna nu till den 29:e!

torsdag 14 april 2011

En dag i taget!

Hittade en knöl i en juver på Nelly igårkväll, kastade mig på telefonen och ringde våran veterinär som bokade in oss tills i morgon för att operera bort knölen och skicka den på analys.
Är det elakartat som kommer vi låta att operera bort hela juverraden med tanke på att Nelly är i mycket god fysisk form, knölen har upptäckts extremt tidigt då jag på regelbunden basis visiterar samtliga hundar noggrant!
Knölen/tumören sitter i vävnaden, och är mycket, mycket liten i storlek ungefär som en fästing som precis satt sig, den får en ärta att verkar riktigt stor.

Men jag tänker försöka att låta bli att tänka negativa tankar, utan ta en dag i taget först skall knölen opereras bort och sedan invänta labsvaret och sedan får jag reagera med panik eller glädje.

För i 50% av fallen är det dock godartade förändringar =)

onsdag 13 april 2011

Spår idag!

Idag har jag lidigt extremt mycket av teflonminne...

Satt i godaro mitt ute i skogen på en stubbe och dagdrömde då mobilen ringde det var Tessan som sa att hon var hos mig om 1 minut!
Det gick upp ett liljeholmens om att vi skulle träffas idag, bara att kasta sig ur skogen och rusa hemåt...

åkte mot tippen för att spåra medans jag förhörde mig om hur hennes anställningsintervju gått, det verkade ha gott bra så hon var nöjd.

Trampade ut ett spår på 1,1 km till Nelly på äng och sedan fick det ligga nästan 2 timmar, vi fikade och pratade och sedan gick jag med hennes egenuppfödda hoffe, underbar liten spårdonna <3

Sedan var det dags för Nelly att spår, väldigt mycket muskler i början men höll sig i eller i närheten av spåret, massor av ringlande sedan spårade hon galet tyckte jag och vägrade att gå dit hon ville, i efterhand visade det sig att hon hade rätt och jag fel så jag genade då 300 meter i spåret :-(

Nelly med första apporten...

Sedan spårade hon fint och nogrant och mattehjärtat blev nöjt.



Sedan vid ett ställe drabbades jag av akut teflonminne igen och "visste" att jag inte alls gått där Nelly gick utan vinklat av mot skogen tidigare, så handgripligen släpade/bogserade jag henne dit jag "visste" att jag gått stackars Nelly fann sig i att jag släpade henne typ 150 meter bort.
Hon jobbade och jobbade samt jobbade innan hon spårade tillbaka dit hon blev avsläpad av spåret...



Tänkte kolla vad hon skulle göra och efter ca 30 meter spårande från brytpunkten hittade hon en apport :-/

ja, ja sedan fick hon spåra själv utan min inblandning i spåret... Stackars hund att ha en sådan korkad och dum matte som inte litar på hunden i spåret :-(

Och min vän... Hennes mobil ringde under spåret, dom skulle höra av sig innan fredag och dom hörde av sig redan ett par timmar senare för att berätta att hon fick tjänsten, så himmla glad för hennes skull nu kommer hon jobba på väsbys psykriatiska mottagning (Om jag inte förstod helt fel så är det rättspsyk hon kommer jobba på)

tisdag 12 april 2011

Vårterminen i årskurs 8!

Målade jag denna akvarellen :-) fick den av pappa idag, roliga gamla minnen!

14 år sedan....

Idag skule Tobias ha fyllt 14 år, jag undrar hur livet skulle sett ut om han fått leva hur skulle han ha varit och hur skulle han ha sett ut?
Idag blir det en tur upp till hammarbys kyrka och minneslunden där med lite blommor och njuta av lugnet där!

Igårkväll slocknade jag så fort jag la huvudet på kudden, för att en timma senare vakna av ett mycket spöklikt ljud, och då jag var klarvaken så visste jag vad det var som lät...
Det var Svinto som söng en kärleksbalad för Nelly, jag var väldigt, väldigt oimponerad av det tilltaget kan jag lova.

Idag är pappa med i lokaltidningen, min fina pappa!

Mitt i Upplands Väsby

måndag 11 april 2011

Ny grill!

I slutet av veckan köpte vi en ny gasolgrill att ha på terassen på baksidan så man inte blir låst till kolgrillen på framsidan!
Sagt och gjort åkte vi ner till Rusta och köpte en grill och med tillbehör gick det på 648 kr!
Skiten grillade knapt köttet, provade den med kycklingfilé och fläskfilé och det var som att stå och försöka steka på lägasta värmen *grrrrrrr*

Så efter de 2 misslyckade grillningarna packade vi in skitgrillen i bilen och åkte ner till Rusta med den och reklamera grillen, vi trodde vi skulle bli tvugna att typ sälja den på blocken. Men vi fick tillbaka pengarna :-)

Så vi åkte till Coop och köpte enriktig landmann grill och jisses vad gott grillat det blev då!
Våran lilla kvartersbutik underhåller oss mellan varven med roliga skyltar, i vintras satt denna lappen i fönstret:


Och igår satt denna lappen uppsatt utanför affären, varför ange öppettider med klockslag när man kan snurra till det med datum?

Lite illa är det att dom inte förbereder kunderna ordentligt på detta det är också en servicebutik :-/

Igår em var Leffe väldigt "på" han rusade runt med en fotboll i munnen och kastade den på oss, han hoppade upp i famnen och brottades med gammlingarna och betedde sig allmänt jobbigt!
Henke tänkte att ojdå, har han fått tagit det för lugnt denna ledigheten och plocka fram gottispåsen och gick ut i hallen för att träna lite kryp med den goa lilla killen:

Nähepp, träningssugen var han inte, men kröp endå väldigt fint då Henke hjälpt honom till rätt utgångsläge.

10 minuter senare i TV-soffan var Leffe över allt och stökade så Henke gick ut med honom trots han kom in från en långrunda 2½ timma tidigare!
Det lilla djuret kissade och bajsade och var sedan lugn :-/

Väl inne tog han ett gammalt märgben och la sig och tuggade på det, så killen var helt nöjd med tillvarons stimulans denna ledighet men var dock väldigt nödig, vem vill krypa runt då man behöver gå på toa?

fredag 8 april 2011

Ta vara på tillfället!

Leffe var inte alls imponerad av kossor, ha ville jaga dom!
Så Henke passade på att utnyttja störningen till platsliggning, man skall utnyttja alla bra tillfällen :-)

torsdag 7 april 2011

Tv4:a filmade hos pappa igår!

Och även hos grannarna, dock blev det pappas kära Grannar Robban och Berit som hamnade i blickfånget men det gör inget dom bekämpar ju samma strid!
Pappa och Robban byggde ju sina uteplatser tillsammans och umgås flitigt och har tom sina kollonilotter jämtevarandra, såklart har dom de finaste lotterna också likt de finaste uteplatserna :-)

Iallafall rullade det 1 gång i timmen på de lokala nyheterna i morse mellan klockan 6.30 - 9.30!

Nedan kan ni se klippet:

Byggnadstvist%20i%20Upplands%20V%C3%A4sby

som sakt, ställningsbyggarna kan bygga ställningen helt utan problem bara plasttaken plockas ner och spikreglarna då kan dom bygga ställningen mellan takstolarna!

onsdag 6 april 2011

Lokaltidningen Mitt i hemma hos pappa!

Igår efter morgonrundan gick jag över med lite mat till pappa och hjälpte honom att fylla bilen med skräp som han skulle köra till tippen.
Sedan ringde pappa upp strax efter lunch och vi småpratade lite och då berättade jag att dom hade satt upp byggnadställningar så pappa och jag tog en promenad förbi ställningsbyggarna där pappa pratade med dom!

Dom såg inga som helst problem med att resa en ställning om pappa tog av plasttaket vid sin uteplats, dom kunde resa ställningen mellan takstolarna.

Klockan 14 skulle lokaltidningen och hyresgästföreningen komma förbi pappa:


Pappa rev sin gammla uteplats 2006 och byggde samma helg upp en ny (eller påbörjade) han hade fått helt aktuella ritningar av Väsbyhem som han följde till punkt och pricka!
Han fick bygglovet beviljat och han betalade det, slutbesiktningen av arbetet blev godkänt och många fina och mysiga stunder har vi haft på pappas nya fina uteplats.



Nu skall iallfall Väsbyhem riva ALLA terasser i området för att fixa med den underhållsfria fasaden, även pappas uteplats skall rivas som i material kostade 25 000 kr pappa har dock byggt den själv då han varit i byggsvängen sedan -75!
Pappa har iof nu köpt en ny lägenhet, men pappa vill endå strida för sin rätt och för att nästa familj som flyttar in skall få njuta av pappas fina bygge <3

Väsbyhem godkänner inte ställningsbyggarnas godkännande att bygga ställningen mellan takstolarna utan tycker det skall plockas ner pappa kan bygga upp uteplatsen då det är klart, men panelen på insidan och alla bräder, det kommer bli plockepinn av hela terassen, för fasadarbetet kommer inte påbörjas förren tidigast vecka 33 och uteplatsen skall rivas/plockas ner påskveckan!

Så igår var lokalidningen och hyresgästföreningen hemma hos pappa för en lång intervju med pappa och massor av bildtagningar och genomgång av papper.
Det är liksom helt sanslöst hur väsbyhem kör över folk, pappa har bott i denna lägenheten sedan den var nybyggd -76 och vårdat både hem och trägård så himmla fint.
Hoppas verkligen pappa får rätt mot väsbyhem med hjälp av hyregästföreningen!

tisdag 5 april 2011

Blev en uppfriskande promenad!

Igår klockan 20, vi kör samma upplägg idag att vi tar en powerwalk ihop ikväll... Turen som vi tog igår 35 minuter, i slutet av veckan misstänker jag att den kommer gå snabbare, och det är en perfekt runda att gå då den lätt går att förläna med ytterligare km utan att bli tråkig.

Ställde mig på vågen i går morse, och vikten har stabiliserat sig trots massor av "skräp" intag... Förvisso svarar min mage på skräpintag med stora protester så man måste ha extremt nära till en toa konstant. Värre än i vanliga fall :-/
Iallfall har jag bestämt mig för att sluta/dra ner på fika och godis samt annat onyttigt och se hur magen reagerar på det.
Dock kommer det på lördagar vara "mys" med ngn god onyttighet tex har jag till helgen planerat en pavalova så det blir nog både mysigt och gott.

Rent så där skulle inte jag ha ngt emot att gå ner 4-6 kg till, men det är mest för att skallen skall bli nöjd med siffrorna som står på vågen, folk i min omgivning tycker att jag ser lagom ut nu... dessutom har jag ett BMI inom ramen nu så vi får se vad som händer med kroppen nu =)

Idag blir det en favoritmiddag förövrigt, köra rotsaker (Potatis, morötter och kålrot) i ugn och till det fläskytterfilé och färdig beasås på burk *mums*

måndag 4 april 2011

Sund med Hund!

Idag måndag vecka 14 drar jag och min kära granne igång med projektet Sund med Hund så idag skall jag införskaffa en stegräknare, ta vilopuls, mäta mig samt väga mig!

Och ikväll kommer jag och Marica gå 30 min powerwalkrunda ihopp med Nelly, varje dag skall det till en extra promenad på 30 minuter denna veckan. Vi är sjukt peppade så det kommer nog gå bra och det känns som en soft och bra början!

På länken ovan kan ni läsa om träningsprogramet, se träningskortet och det personliga resultatkortet! Det går såklart att hänga på detta utan hund också.

Igårkväll kikade jag in på föreningens hemsida och såg att under vecka 14 skall dom ta upp gruset i området, jaha vilken tur att jag gick i på hemsidan och såg det så jag kunde sopa här utanför och även hos granntanten, som tur var kom Marica hem precis då jag stod och sopade så hon tog sin egna lilla plätt, annars hade jag sopat den också för man är väl en god granne :-)

Tycker att föreningen kanske borde ha lagt lappar i lådan om sådanna saker som är "viktiga" men nu får man kanske tänka på att gå in på hemsidan oftare så man inte missar någon viktig information, jag gick mest in för att se om det skulle komma upp någon konteiner i området så man kunde kasta lite skräp... Eller mycket, har en hel del som behöver läggas på tippen!

söndag 3 april 2011

En mkt sjuk människa...

Blir riktigt rädd för hur den människans verklighetsuppfattning ser ut!
Människan ifråga handlar så extremt elakt, bittert och utan att tänka på följderna i sitt handhavande!

Då en konsekvent av det egna handlandet dyker upp skylla det helt oskyldigt på en tredje part som hela tiden i alla de elaka och bittra påhopp hållit sig passiv och ignorerat...

Jag hoppas att denna elaka och bittra människa vaknar upp och söker hjälp innan allt gått så pass långt att det inte går att förlåta!

//Madde

Hungriga Nelly!

Nelly är ju konstant mera eller mindre hungrig...

MEN inför löp och under löp är det liksom extremt, matnäbben är påkopplad konstant och det är ett evigt letande efter mat. Hon tunnar ur inför löp och får därför också ett kvällsmål mat en lite mera än en halv måltid är det.
Igår skickade jag ut Bonzo, Svinto och Nelly på terassen så dom skulle få gluffsa i sig varsitt jättemärgben och efter 3 timmars knaprande och gnagandes tog jag indom för att gå kvällsrunda.
Kvällsrundan jag går med hundarna tar bara 20 minuter och jag väljer att gå den dubbelt, först med gammlingarna och sedan med häxan.
Då jag och Henke spårades senast glömde jag att kasta kattmatsresten, dvs den urtryckta kattmatsförpackningen ni vet en sådan där liten påse.
Så jag la den på hallbordet (Då vi spårat och myst klart la jag kattmatspåseresten i en bajspåse och knöt igen och la i fickan)

Iallfall kommer jag hem och se att hallen ser "konstig" ut... Snabbt kopplar hjärnan och jag tänker *djäkla hund*

Nelly hade fått nos på den tomma kattmatsförpackningen så låg ej synlig på hallmöbeln så hon har klättrat runt på den och rivit ner lampa och fotoram som hängde i sladdarna, burken med hundbajspåsar låg på golvet!!!
Och hela golvet var fullt av en miljon delar av en bajspåse och lika många delar av kattmatsförpackningen :-/

Hon är verkligen ett födogeni <3

lördag 2 april 2011

Vårtecken!

I veckan kom de första djuren till Gunnes gård, vikingagården som ligger 500 meter hemifrån :-)
Dock var det bara 2 grisar och 2 kossor. Men det roliga är att det är samma djur som förra året :-)

Annars har djuren gått till slakt på hösten, men i fjol var det bara fåren och lammen som gick iväg.

Grisarna älskar hundar springer direkt till staketet då man passerar så det är jättekul.

Grått och tråkigt idag med!

Men tycker mig se att himmlen inte alls ser lika tung ut så vem vet om det kanske klarnar upp till eftermiddagen, vill gärna ha sol för den smälter snön så himmla snabbt och bra!

Igår var det första april och jag klarade mig från att bli lurad, roade mig med att leta efter aprilskämt på diverse siter dock!

Hittade lite roliga aprilskämt om att man skulle få pant på hundskiten 1 kr/hg, och på ett annat ställe skulle polisen skapa ett DNA register för att kunna bötfälla hundägare vars hundars skit ligger kvar på gatan (Det hade iof inte varit dumt att nyttja i våran BRF för jisses vad hundskit det ligger där jag går kvällsrundan, och jag får en konstant känsla av skuld då jag ser dessa dynghögar)!

Det absolut bästa aprilskämtet stod lokala nyheterna TV4:a göteborg för kolla själva: Jag skrattade så tårarna ran då jag såg detta klippet!

fredag 1 april 2011

Spår och pundare!

Igår åkte jag och Henrik och spårade med Nelly och Leffe med oss hade vi ett litet mellanmål så man kunde mysa lite medans spåren låg till sig.
Där vi skulle spårat var det upptaget så vi hittade istället ett annat ställe som var ännu bättre, förvisso efter en trafikerad väg men vi fick varsin enorm äng att lägga spåren på :-)

Henke la ett spår på 1 km med 6 +slut till Leffe och flera vinklar.

Nelly fick ett spår på 1 km men extremt mycket vinklar första biten, 3 apporter +slut det var först 2 vanliga småapporter sedan stora slutapporten och slutet var en burk kattmat.

Då spåret var lagt satte vi oss i bilen och småpratade och fikade och hade det riktigt mysigt, tanken var att jag skulle gå med Henke och Leffe i spåret. Men det sket sig för då det var dags för Henke att plocka ut Leffe så kom det en puttandes pundarbil bakom oss :-/

Dom frågade henke om dom fick köpa lite bensin av oss, Henrik svarade nej då frågade pundarkillen om Henke kunde köra dom till närmsta mack (Som dom körde förbi 2 km innan soppatorsken) och det kunde vi inte det var dags att ta spåret.

Så jag stannade vid bilen, ville liksom inte gå iväg och lämna våran bil där Nelly låg dessutom ville jag inte få bilen slangad.
Och medans jag kollade på första biten av henke och leffes spår strök dom runt våran bil :-/

Dom stoppade en Taxi som körde en av dom till macken, tack och lov! Dom kom tillbaka relativt snabbt och petade i soppan i tanken innan dom rullade vidare.

Men då dom rullade förbi mig så visade den ena i baksätet hela sin nakna, bleka håriga röv mednas övriga räckte finger *S*

Spåret gick riktigt bra för Nelly, jag höll emot henne ordentligt för att spåret skulle gå i min fart, vinklarna blev väldigt mycket bättre då det blev mindre muskler och mera hjärna, hon spårade riktigt fint.
Enda konstigheten i spåret var den stora slutapporten som hon inte alls ville plocka upp hon luktade på den och spårade senare vidare :-/
Uppmuntrade henne att ta den, lekte med boll och kastade apporten bakåt i spåret och bytte med boll innan jag släppte henne på spåret igen för att hon skulle få spåra till slutet.
Så nu skall jag alltid ha en slutapport som näst sista pinne så Nelly vet att det inte är slut på det roliga då man plockar upp den sista pinnen.

 Slutligen måste väl endå detta vara ett aprilskämt i aftonbladet?