tisdag 31 maj 2011

Konkurs utförsälning!

Våran lokala djurtillbehörsaffär sedan ca 10 år tillbaka går nu i konkurs, så ALLT såldes till 50% så vi åkte ner och fyndade lite.
Vi tömde hela lagret på blötmaten Naturdiet så nu har Bonzo mat i 45 dagar, perfekt att ha då vi är ute i husvagnen då han äter BARF (Eller jag har gått över på färskfoder sedan en månad, men oavsett vilket så krävs det frys till hans mat.

Nelly hets äter då hon får mat, hon äter så hon storknar och vi får lägga massor av stora saker i matskålen, typ bollar och märgben så hon inte skall svälja för mycket luft.
Då hittade vi denna matskålen, och Nelly HATADE den, hon tutade och tjöt helt frustrerat då hon skulle äta med sedan gick det bra :-)

Vi köpte även en till spårlina, Springer till cykeln och en ny cykelsele samt bollar och bilskålar som skruvas fast i buren! Vi handlade i vilket fall 2 påsar tillbehör också ;-)

Till Bonzo köpte vi bra schampoo, balsam och balsamspray så nu kanske vi får långvarig ordning på hans päls, att vara långhårig gammal schäfer som dessutom har en underfunktion i sköldkörteln samt en nu förtiden ej symptomgivande allergi (tack vare fodret) så är ju inte pälsen den bästa.
Så igår schamponerade jag honom grundligt, och Svor över att balsamet var så fruktansvärt odrygt fick ta hur mycket som helst ur flaskan, känns inte riktigt ok att ett Balsam för 145 kr skall räcka till 3 behandlingar :-(
Läste på baksidan av flaskan för att se verkningstiden och ser då detta "1 del balsam spädes med 32 delar vatten"!

*FAAAAAAN*

Jag fick skölja balsam ur Bonzo päls i 40 minuter för att få bort allt balsam.... och balsamet då? Det skulleverka 3 minuter ;-)

måndag 30 maj 2011

Skendräktig?


Om inte jag kommer ihåg helt fel hur Nelly löpte senast så är hon nog ibörjan av skendräktigheten, skall här senare idag ta almenackan och kolla hur det ser ut på den fronten.
Hon har inga "valpar" ännu, men hon är arg som ett litet bi och ringt sur och grinig över lag och spottar och fräser så fort hon får chansen.
Stämmer det in med skendräktighet så blir det en cykeltur idag och även ett dopp så hon får simma, vidare blir det en lite längre promenad nu på morgonen, och till hennes förtret så blir det mindre mat...


Henke drar ut på jobbets hundträning nu på morgonen för att ge Leffe lus en välförtjänt genomkörare, han hade trots allt vilodag igår efter en rejält tuff vecka som föregick vilodagen!
Och ikväll skall han ut och köra skydd med sin skyddsgrupp som han äntligen kommit med i...

Imorgon är det urnsättning, så jag hoppas så innerligt att det då är riktigt soligt, varmt och vindstilla så det blir en underbart vacker dag...

söndag 29 maj 2011

Grått, regn och kallt!

Och jag hoppas SMHI står fast vid sin prognos att det from i morgon kommer bli bättre väder, med strålande sol och behagligare temperaturer vore himmla trevligt.

Igår fick hela flocken en hundbakelse, en varsin burk paté med vispgrädde på, de 4-benta killarna njöt i sig "bakelsen" då det var stora burkar varje hund fick, men på ngt vänster lyckades såklart Nelly som fick sin bakelse sisst bli klar först innan de andra hundarna ens slickat i sig grädden hade Nelly lyckats att svälja hela skiten :-/

Klockan 18 kom mamma, pappa och Bosse över på tårta och fira Bonzo, pappa hade med sig ett glatt humör och mamma och Bosse kom med 1 kg morötter och 4 tuggringar.

Efter fikan blev det tur ut på terassen på baksidan där pappa och mamma dividerade inglasning, vi kom iallfall fram till att pappa skall vänta med att kasta ut glasrutorna till försäljning för pappa skall om vi får igenom bygglovet bygga in våran terass, vore ju inte helt fel att få en pensionärskuvös på baksidan, för är det väldigt varmt kan vi faktiskt endå sitta på grogghyllan på framsidan och njuta.

Så idag skall fönster mätas och sedan skall jag rita och skriva ihopp en ny bygglovsansökan för att bygga om våran terass :-)

Så håll tummarna.

lördag 28 maj 2011

Idag är det ingen vanlig dag!

För idag blir flockens 4-benta äldste medlem hela 12 år, och vad jag förstått är det faktiskt få förunnat att få ha sina kära vän så pass länge.
Så idag kommer mamma, bosse samt pappa över på tårta och vovvarna skall få varsin anpassad hundbakelse för att fira Bonzos 12 års dag <3

torsdag 26 maj 2011

Tömma/rensa leksakskorgen?

Har en stor korg i sovrummet med massor av hundleksaker!
Typ 4 fotbollor, 2 bollar i storlek med en handboll och ett par tysta pipisdjur och mjukisdjur m.m
Men det känns kanske som om B, S & N kan klara sig på en leksak tillsammans ;-) och så får gummitarzan 1 leksak!


Idag kommer Henke hem från lägret där han kört hårt med både sig själv och hunden eller vad sägs om igår:
Morgonjogg 7 km med Leffe
Sök
Grupplydnad och genomkörare av appellen
Skydd
Inomhussök
17 km löpning på kvällen (Henke sprang vilse ;-)

Dagen dom kom upp så körde dom:
Grupplydnad
Genomkörare av RPS-provet
Genomkörare av KM skyddet
Skydd
Och inomhussök

Så jag undrar lite hur trött lilla Leffe (och Henke) kommer vara då dom kommer hem idag, dessutom är jag lite nyfiken på vad dom kommer hitta på idag innan dom rör sig hemmåt efter lunchen!

tisdag 24 maj 2011

Spår!

Idag åkte jag och Therese ut i skogen för lite spårträning!
Tessans egenuppfödda tik fick gå först, så kul att se hon spåra så naturligt och lättläst!
Nelly spårade riktigt fint men hon gick över 3 apporter, det var snusdosor med kattmat, de första 2 klockrent sedan sket hon totalt i en och tog nästföljande för att gå över en.

Hon gick även över en som jag missade :-(

Så nu har jag tänkt lite ihopp med sambon över telefon, så nästa spår skall jag testa en ny grej!

Tessan tog ett par bilder här nedan kommer dom :-)

måndag 23 maj 2011

Hemma igen!


Vi har fixat massor med husvagnen, men nu skall allt husgeråd och sängkläder vara på plats, vi har fixat toan med medel och vi har klorerat ur vattentanken!
Vi har även handlat bäddmadrasser till sängarna och nya mattor och dukar m.m tillbehör!

Här har vi provat att sätta upp förtältet och tro det eller ej, vi blev inte ett dugg osams ;-)


Rakt fram ser ni sängarna som är iordningsbäddade så det är bara att krypa ner i dom då vi skall ut och campa, till höger i bilden ser ni platsen för TV:n
Nya mattan ligger på och gjorde hela vagnen mera ljus och ombonad.

Vi har en kruka till blomman men den är redan nerpackad och duken är numera struken och undanlaggd så det kommer bli fint och mysigt då vi kommer ut på camping!

I lördags åkte Henrik och hans föräldrar ner till Göteborg för varvet, Henke har ju inte alls tränat på så bra som han gjort innan hjärtmuskelinflamationen han fick i våras förra året.
Men han fixade sitt mål om att komma in under 1:20 han landade på 1:19:29 och det gav honom en placering om 130 av 30 000 killar som sprang, i sin åldersklass (Veteran) kom han på 25:e plats!
Bästa Svensk kom på plats 27 och det var roligt nog en klubbkamrat till Henrik, så nästa lopp han springer blir nog Trosa stadslopp skulle jag tro om han inte kommer köra en 10 000 meterstävling (Det är en mil på bana)

fredag 20 maj 2011

Vi lever allt...

men bloggen hamnar lite vid sidan för tillfället.

Vi har plockat och pysslat med husvagnen med hjälp av Henkes föräldrar så nu är köket och sovdelen helt komplett, trodde inte riktigt det var så mycket småplock som skulle till, och dessutom måste man tänka material och tyng på sakerna till vagnen.
Stekpannan var himmla lätt och fin, lika så de 3 kastrullerna från leif och ingvors kök!

Idag skall Henke tvätta av husvagnen så den blir ren och fin, så då är det enda som fattas för invigningen de personliga tillhörigheterna och mat, allt annat är klart =)

Tex igår, övade vi på att sätta upp och ta ner förtältet (Utan att bli osams) och sedan klorerade vi vattentanken så den är fräch också!

måndag 16 maj 2011

söndag 15 maj 2011

Husvagn!

Kollade på en jättemysig och fin Polar idag...
Både jag och Henke gillade vagnen och bestämde oss för att köpa den då den uppfyller våra krav!
Den är ny besiktas, gasolkollad och funktions testad och i morgon skall den fukttestas så tummhållning önskad!

Framtidsprojekt är nya gardiner och mygg gardiner samt klä om dynorna och nya sängöverkast!

Bättre bilder kommer då vi satt personlig prägling på den!

Efter husvagns koll åkte vi och hälsade på Henkes syster, sambo och barn.
Felicia kom ihåg oss och var inte Särskillt blyg utan mysig och busig.

Den lilla bebisen Oliver var söt som få med världens tjockaste hår, sov den mesta av tiden.
Smörgåstårta till lunch blev vi bjudna på och supergod kaka till fikat!

Nu får ni hålla tummarna att denna vagnen blir våran!

fredag 13 maj 2011

Nelly bilder!

Bloggar som vanligt från mobilen, på första bilden ligger Nelly och är grillvakt!
Grillade kycklingfilé som hamnade i salladen som vi skall ha till lunch i morgon.

Bild nr 2 visar en nöjd Nelly som hetsäter en stor skål sallad, hon blev superglad då hon fick den :-)

torsdag 12 maj 2011

Kunde inte låta bli!

Idag då jag var ute på en liten promenad med Nelly kunde jag inte låta bli, jag band Nelly utanför hage och gick in och klabbade lammen...
Dessutom upp med mobilen och tog denna bilden, lamm och får är ju faktiskt rätt söta och man går förbi hagarna istortsett varje promenad vilket faktiskt är rätt rogivande och mysigt!

Funderar på att handla lite på ICA supermarket i morgon, vi har ju det i väsby, jag menar om då Henke jobbar kan det vara nice med att ha ett par extra hemma ;-)
och när det dessutom är rea på dom så är det ju inte fy skam... Men man kanske skall undra lite om kvalitén dom kanske har köpt in ett gammalt restparti av ratade saker...

men man kanske endå skall bege sig ner till ICA och klämma och känna och se kvalitén på dessa varianter!



Tyvärr gick inte "våran" husvagn igenom fuktbesiktningen :-( Visst att gammla vagnar kan ha fukt då är det täta som gäller och sedan låta vagnen torka upp nu under sommaren, men denna hade 3 fuktanmärkningar och dessutom en riktigt stor vattenskada i hela fronten, det var tom murket framme i fronten :-(

Dragkrok kommer iallfall att monteras på måndag, vi gör det nere i Hjo där skall dom ha 4 100 kr för det medans det var betydligt mycket dyrare här i stockholm!

bla volvo - 5 445 kr, OKQ8 - 5 745 kr och Meconomen skulle ha hela 6 100 kr!

tisdag 10 maj 2011

Går som på nålar!

Och väntar på att klockan skall bli runt 16 - 17 tiden så vi får besked om husvagnen, vi kommer även få besked på vad priset på en dragkrok kommer landa på nere i hjo!
Blir det för dyrt där nere så är det bara att lämna in bilen på brabil här i sthlm innan vi rullar ner till Hjo på lördag och så får vi ta och besikta kroken i skövde under veckan :-)

Igår var jag och Emma ute i skogen och spårade, jisses vad vildsvinen brett ut sig, var sjukt bökat på sina ställen i skogen förra året fanns det dock inga vildsvin i den skogen, hoppas man slipper hamna öga mot öga med dom igen!

Efter spåret som hem och umgås med Henke och gå en liten promenad innan Henke rastade snabeldraken och jag plockade lite.
Blev en slömiddag, hade köttfärsås i frysen som vi mumsade till middag med en härlig fräch sallad, när Henke drog till jobbet fastande jag i samtal och där efter var det dags att kvällsrasta vovvs!

Hela dagen gick iväg i ett svep, och ända känns det som om man inte gjort något, men idag är jag extremt trött efter gårdagen så idag blir det betydligt mycket lugnare!

måndag 9 maj 2011

Tummhållning önskas!

Vi har hittat en sådan fin och mysig husvagn som i morgon skall in på fuktbesiktning och visar den ok värden så kommer vi bli med husvagn vilket inte alls känns fel :-)
Vi har ju till och från funderat på husvagn och nu så har en underbar husvagn dykt upp helt perfekt för oss...

Så klarar den besiktningen i morgon hämtar Henkes föräldrar den till hjo medans vi monterar krok på våran bil...

Dessutom kan jag lägga till... vi har redan bokat in oss på en camping i augusti en mysig fin liten camping i småland <3

Husvagspremiären bli första helgen i juni om allt är ok med vagnen så snälla håll tummarna för oss nu!

söndag 8 maj 2011

TV Soffan igår....

Igårkväll la vi oss på soffan för att mysa lite och kolla på TV, Henkes sista lediga kväll han har tagit på sig att jobba extra nu inatt på sin egna bil så det blir lite extra semesterpengar.
Väl på soffan kröp jag ner i ryggläga då jag faktiskt var första man upp i soffan och fick bestämma hur och vart jag ville placera mig, kan det bli bättre?


Jag tog helt enkelt Leffes favoritplats, och då han kom upp och såg mig vräka sig i soffan så liksom klättrade han över kudden och intog favoritplatsen endå, skitsamma att det låg någon där under och kollade på TV ;-)

fredag 6 maj 2011

Inte riktigt rätt!

Idag på em blev det en tur till Väsby bk, Henke körde ett appellspår med Leffe och jag passade på att köra lite lydnad med Nelly.
Det mesta gick faktiskt bra, men vittringes apporteringen blev väl inte helt 100, när hon kom in igen till mig så blev jag bara tvungen att föreviga det *s*

Rätt NEJ, men fruktansvärt söt JA :-)

Totalt misslyckad middag!

Gårdagens middag blev verkligen en superflopp, och matvraket Henke höll faktiskt med och då är det verkligen skitilla för han äter det mesta med god aptit :-S

Klyftpotatisen och rotfrukterna - Ätit förmycket av dessa = Inte gott alls då!
Tzatsikin - Blev alldeles för salt följde receptet, borde saltat på höft och smakat av istället!
Kycklingfilén - Fast den var välgrillad smakade den rått innuti i och hade svampig koncistens = Smaka apa!

Så idag borde middagen bli supergod, jag menar allt kan ju faktiskt bara bli bättre efter gårdagens flopp med middagen?

onsdag 4 maj 2011

Idag...

Är Heke ledig, direkt efter jobbet åkte han ner till volvo och lämnade in bilen på service och tog en lite längre morgon promenad hem.
Väl hemma vidarekopplade han sin mobil till min så jag får ta samtalet från verkstaden sedan och ta det "jobbiga" besluten sedan då han kommer sova ett par timmar till.
Bromsrören skall bytas, det vet vi och det tänker jag nog be volvo göra direkt, resten får man tänka lite på och kolla upp priser osv.

Skall försöka få tag i sjukgymnasten idag igen, jag har ått känningar av en ny låsning i bröstryggen vilket inte alls är särskillt skönt kan jag lova och det är lika bäst att fixa det direkt innan det går så långt som senast.

Nu börjar det bli dags att inventera kyl och rys efter något ätbart till middag idag, rätt sugen på att äta kyckling men är inte hundra på att vi har det hemma så det blir en ordentlig omgrävning i frysarna för att se vad som finns i gömmorna.

tisdag 3 maj 2011

Snöstorm....

Då jag klev upp i morse vräkte det ner snö, flingorna var lika stora som pingisbollar inte så uppmuntrande väder att kliva upp till efter en dålig nattsömn...
Dessutom blir det att planera om middagen, för inte riktigt lust med att stå vid grillen i vintermundering och titta på snön.

Blir en köttfärsröra med bulgur och wookgrönsaker istället för någon mat skall vi endå ha i magen trots det tråkiga vädret.

Imorgon blir Henke ledig vilket känns skönt och mysigt att ha någon att slappa med på soffan, men får se hur mycket slappande det blir, för ev blir det en kvällsprommis ihopp med grannen igen vi uppskattar varandras sällskap på en kvällstur så varför inte liksom?
Vi var igång himmla fint med våra kvällsturer men så opererades Nelly och sedan blev jag dunderförkyld men nu skall vi väl vara på G igen?

söndag 1 maj 2011

Blä vilken äcklig hund!

Igår kväll gick jag och en gammal klasskamrat en långpromenad med hela min hundflock.
Jag gick med Nelly och Svinto och Marcus gick med Bonzo!
Känner hur Nelly fladdrar till rejält i flexit ser sedan hur hon kommer med ngt i gapet...
En spratlande sork, in med båda händerna i käften på henne och vrålar loss!
På något sätt lyckas hon svälja sorken endå och det sista jag ser är hur bakbenen sparkar på sorken.
Visst hon har ätit sork tidigare... Men aldrig levande!

Igår blåste jag ur hela datorn, så det kommer dröja lite innan jag kan kika runt i bloggar och surfa obehindrat igen.