torsdag 29 september 2011

Stygntagning!

Katter, katter och katter....
Jag/vi har verkligen inget emot katter, dom är i ärlighetens rätt namn mysiga och rätt coola.
Att man ser katter på stråk ute och knatar runt i området stör mig inte heller MEN.
När jag hörde liv på baksidan och såg grannens ena katt åger igen klämma sig ner vid skyddet jag satt upp på terassen för att kissa på ett sofföverdrag där ute blir jag rätt förbannad :-(
Förvisso hade vi ett nytt sofföverdrag, men jag hade tänkt att sy hunddynor av detta överdraget, men men nu slapp jag iof sy...

Sedan såg jag något jag fasen inte trodde var möjligt att en katt skiter??? i en hörna på terassen på framsidan, trodde katter hade behovet av att kravffsa efter dom skitigt? och absolut inte sket på hårt underlag =(
Var vare sig frächt eller kul att plocka upp kattskiten och sedan skura av terassen, katten klättrade/sprang upp för väggen hem till sig då jag rusade ut.

Tröstlöst och ledsamt, skickade medelande till grannen igår men fick fick inget svar så det känns ju endå mera givande då!


Innan jag och pappa åkte till märsta för att plocka Nellys stygn så hängde vi med Henke och Leffe på en kortare tur i skogen då jag passade på att ta denna bilden på Henrik och Leffe då dom kelade, tyckte den blev rätt mysig!

Nellys sår har läkt himmla fint, veterinären var himmla nöjd med resutatet, skulle inte tvätta runt såret för det skulle bara reta och påminna Nelly om magen, utan skonsammast är att det nöts bort.
Skönt att äntligen ha tur i något, inget under sårläkningen har strulat, hela tiden har såret läkt på himmla fint utan att vätska eller blöda.

Får nu sätta igång Nelly försiktigt, dock skall jag ta hänsyn till den långa vilan och använda huvudet så hon inte skadar sig eller övertränas i början.
Lite drag att styrka upp kroppen med tyckte veterinren var riktigt bra idé så imorgon skall Nelly få jobba lite tänkte jag.
Idag blir det nog lite lugn och ro i skogen1

onsdag 28 september 2011

Lite aktivering!

Lite av varje!

Grannens katter roade sig kungligt utanför terassen... Dock är hanen kastrerad, men släpper man ut sin löpande katt så är det ju garanterat en till kull kattungar på G om 63-68 dagar då, man undrar hur inavlad den kullen blir med tanke på att det inte finns allt för många okastrerade hankatter så i värsta fall blir det 3 generationen med samma pappa :-/ (Alltså kattpappan är både pappa, farfar och gammelfarfar)
Nåväl tur att iallfall kattungar är söta, men det känns kanske inte allt för ansvarsfullt!



Blev en tur i skogen med Nelly som fick possera lite, inte hittade vi någon svamp heller fast jag gick och stirrade konstant i backen =(


Sedan när vi kommit in blev det tassvård, klippte klorna på Nelly sedan blir det tassvård för Leffe då han kliver upp, dom är ju mitt i en passvända!


Tog även en lång och varm dusch ihopp om att lindra låsningen i ryggen och dess andra effekter, passade även på att göra en hårinpackning.


Idag åker jag och pappa till veterinären, Nelly skall äntligen få ta bort sina stygn och jag hoppas att ALLA restriktioner ryker då vore himmla kul för både henne och mig!

tisdag 27 september 2011

Promenad och bilder!

Idag tänkte jag träna lite lätt med Nelly, hon skall ju ta stygnen i morgon så jag tänkte lite kontrolerad lydnad i form av linförighet med fokus på tystnad och position.
Då vi klev ut på våran "appellplan" och hon förstod att vi skulle GÖRA NÅGOT... TRÄNA så fick hon ögon som tefat, började vibrera och kvittra.
Sedan om man skall beskriva träningen i bilder så tränade jag på entre plan i ett höghus, och Nelly var på party på 7 våningen :-/
Så vi bröt träningen och tog en promenad istället, bättre att starta lydnaden efter hon fått göra av med lite energi, kanske inte så snällt att börja med koncentrationsövningar efter 2½ vecka i koppelvila?


Igår morse var hon riktigt morgontrött, hon drog sig riktigt länge efter jag och Henrik klivit upp och dessutom få njuta i hela sängen och verkligen vräka sig var najs (Förvisso vräker sig både hon och Leffe i sängen på nätterna, men, men)


Igår lärde sig Nelly att snabbt som blixten ta sig ur denna munkorgen, tidigare har hon behövt "hjälp" för att ta sig ur den, då har hon rusat in i folk som värjer sig genom att knipa ihopp benen och då knixar hon loss sig på en halv sekund, samma sak då man satt ner och hon rusa in med korgen först i revbenen!
Men igår lärde hon sig att dra nosen i underlaget och dra till skallen för att få av korgen =(


Men då fick jag tipset om gaslinda på FB för att ha samma stuk på denna korgen som skyddsmunkorg så då sitter den :-)
Till Nellys förtret!


Efter det katastrofala lydnadspasset gick vi en tur i skogen där Nelly fick possera en hel del, lite kul att fota ibland!
Hon ser verligen ut att ha gigantiska lurar på denna bilden :-/


Liten höstbild, dom blir rätt fina och mysiga, träden har ju inte fått de fina färgerna ännu och inga färgglada löv på backen.


Hon fick även sitta på denna stocken och posera, la henne ner först men det var lite väl vingligt att ligga på den.


Sedan då vi gick ut ur skogen stannade vi och tittade på fåren och kossorna som går i hagen vid Vikingagården!



Denna bilden gillar jag verkligen, tog den vid skolan då jag såg denna stora stubbe, måste varit ett par månader sedan dom tog ner det trädet, och jag gått förbi där dagligen utan att se denna stubben, ja ja nu har jag iallfall sett den och Nelly fick possera fint på den.

Strax blir det lite mat i magen, sedan ner till centrum och handla lite förnödenheter och frimärken, sedan blir det att klippa Nellys klor ikväll!

måndag 26 september 2011

Dop och hemresa!

I lördags rullade Henrik och hans pappa till Tibro för att lämna in våran husvagn för vinterförvaringen, såklart var det kö så det blev ett par timmar där borta för dom att stå och fördriva tiden, men nu slipper vi bry oss i vagnen förren till våren iallfall.


Igår var det dags för Henriks lilla systerson Oliver att döpas, Henrik var en av faddrarna och det var helt ärligt lite kul hur dom tänkt vägleda lilla Oliver, ena faddern är polis och den andra väktare/hundförare =)
Dessutom är båda 2 ihärdiga färjestadsupportrar!
Undrar hur barnets fader tänkte där som är ivrig MODO supporter =)
Ja, ja jag började smyga in lite HEJJA AIK till Felicia igår och hon verkade gilla det.

Efter det vackra dopet var det dags för smörgåstårta, mums vad gott det var!

Då det var en liten gosse som döptes gick fickat i blått, och det är föräldrarna själva som bakat fikan.

Så himmla fin fika, en fröjd för ögat att se dessa kakor och kladdmuggins, dessutom var det verkligen en fröjd för smaklökarna.

Från jönköping rullade vi strax före kl 16 och hade en lång och tråkig bilresa framför oss, den andra vägen hemmåt är mycket roligare att åka då man åker via Karslborg, Askersund, örebro osv.
Nu blev det bara motorväg hela tiden, förvisso massor av 120 sträckor men endå...

Det tråkigaste av allt är ju att när man kommer söder ifrån in mot stockholm så blir det ju såklart kö, så en bra bit gick det i 30 km/tim på motorvägen :-(

Sedan då vi passerat sthlm och var på väg ut mot de norra förorterna stannade vi vid ICA MAXI i häggvik och fyllde på skafferi och kylskåpet.
Väl hemma var det stora välkomstkommiten :-(
KATTER på terassen på framsidan, då vi packade ur bilen och vädrade lite fick vi in en katt i hallen, tur att Nelly och Leffe låg kvar i bilen.

Sedan på kvällen tog jag en Dooley's med mjölk så slappade vi ett tag på soffan innan vi rastade hundar och kröp ner i sängen.

Skall spraka igång min gammla dator med hjälp av en kylklamp och se om jag kan redigera ett par fina bilder från igår och sedan blir det Henkes dator för att skapa ett album från dopet, dock blir det bara ett album för familj och släktingar.

söndag 25 september 2011

Gårdagen!

Igår efter morgonpromenaden åkte Henrik och hans pappa och ställde undan husvagnen för vinterförvaring inomhus!
800 kr ger vi för att förvara vagnen innomhus i 7 månader ett helt ok pris, vagnen stäldes undan totalt nystädad och skrubbad utvändigt, Henke skrubba tom taket :-)

När dom var iväg var jag på Hem och Hobby och handlade pressenter till lite födelsedagar och bebismagar!

Henkes mormor och farmor var över på lunch, supermysigt och som alltid i hjo blir det mycket ätande ;-)
Lunchen bestod av stek med benfri kotlett och kronhjort!
Sedan blev det efterätt och då den dukades undan dukades fikat fram...
3 timmar senare vankades det tacos till middag och lite chokladmoss efter det!

*tugg, tugg, svälj* ;-)

Signe låg likt en drottning på pallen i vardagsrummet och övervakade allt!

Medans Nelly hjälpte till med kylskåpsinventering ;-)

lördag 24 september 2011

I hjo!

Med huset halvfullt! Ragdollen Signe busar runt för fullt och och JRT blandisen Maja struttar runt och håller högt tempo i trädgården!
Svärfar fixade till Nellys munkorg så hon inte kan ta av den på egen hand men däremot kan hon med lite smärre våld få av sig korgen med hjälp av att gnugga den mot en människa då dom värjer sig mot hennes anfall :-)

Idag kommer gammlingarna hit på lunch, tanken var högaliden med hundarna då vi lämnat in husvagnen men så verkar det inte bli för min och Nellys del iallafall!

Ja ja det är som det är bara gilla läget eller? Blir inte bättre av att bli ledsen eller upprörd!

fredag 23 september 2011

Ny munkorg!

Nelly har ju haft tratt eller bonzo och svintos gammla munkorg, dock tog jag bort den utbytbara bitdelen för hon fick skavsår på näsan av den!
Nelly och tratten får inte riktigt plats i bilen och skyddsmunkorgem gillade jag inte riktigt då hon kräktes i den.
Tack och lov var det bara galla så det rann ut nertill.
Men hade det varit mat hade hon väl kvävts :-(

Köpte en gallermunkorg i plast och allt var frid och fröjd!
Men inatt plockade hon av sig den, tack och lov lät hon bli såret...
Kommer fästa korgen i halsbandet när hon skall ha den sedan!

torsdag 22 september 2011

Tur i oturen!

Skulle in på hemköp och Körde långsamt i rondelen då Henke sa, jävlat vad det skrapar nog punktering!

Som tur var 50 meter från en mack med däckservice :-)
Och tur att däcket gick då vi körde långsamt annars hade det blivit trasor av däcket och vi blivit tvungen att köpa ett nytt!
Nu klarade vi oss med att laga däcket för 250 kr :-)

tisdag 20 september 2011

Denna var snygg!

Fick ut alla brickor :-)

*stolt*

Bulgur mix!

Igår var Leffe riktigt trött efter en jobbnatt förvisso hade han en riktigt tuff ledighet innan med massor av spårträning, uppletande samt lydnad och skydd och där utöver ett och annat löppass!
När henke drog på sig träningskläderna och frågade leffe om han skulle med ut och springa så hoppa han ner från sängen och travade till korgen och rulla ihopp som en liten boll *S*


Inte är det konstigt att det är trångt i sängen hos oss nattetid? 2 schäfrar som vräker sig skammlöst i hela sängen?

Henke passade på att mysa med vildarna innan han bytte om för att åka till jobbet (Kolla in Nellys sköna stil)

Jag och Henke spelar en del Wordfreud och detta fick jag som start på en ny omgång = INTE lätt att få ut ngt på detta :-(

Vi får 1 gång i månaden hem tidningen Runner's World faktiskt en riktigt kul och intressant tidning även för en som inte springer och jag brukar faktiskt läsa denna tidningen grundligt.
Men igår såg jag att dom verkar rekomendera min typ av träningsform ;-)

Seriöst, denna bulgurmix är skitgod fungerar verkligen till allt, senaste veckan har vi gjort av med typ 2-3 paket ochjag hade köpt hem 5+5 paket!
Skall ner till coop och köpa hem 10 paket till om det finns kvar till det låga priset av 2 kr st!

Iövrigt skall Nelly få en liten längre promenad idag för att se om hon kanske blir lite mera tillfreds med livet, just nu är hon rätt olycklig och tycker livet i koppel är skittråkigt och att dessutom inte heller få gå några längre turer är pest och pina!
Hon får inte heller härja med Leffe lus inne så hon tycker nog det mesta är rätt trist just nu. men inte så himla ång tid kvar nu, om 8 dagar plockar vi stygnen!
Och såret verkar läka på himmla fint, tajta sårkanter och ingen vätska från såret och det bästa av allt är att hon verkligen är helt oberörd av ingreppet.
Imorgon är det dessutom sista dagen med smärtlindring för henne.

måndag 19 september 2011

Alltså det är inte lätt!

Att ligga i sängen och kolla på nyheterna och spela wordfeud då man har en tratt över ansiktet :-(

Oimponerad!

Regnet vräker ju ner, och jag vill ju på något sätt skydda hennes operationsår! Så det blev att ta en gammal t-shirt och fixa till en provisorisk lösning.


Klippt hål för bakbenen så det täckte hela såret, men känns ju lite opraktiskt då hela den blir helt dyngsur...

Dessutom blev inte Nelly helt imponerad av att få detta på sig, så nu har jag fnurat ut ett bra sårskydd att ha på ute så nu blir det att sparka igång symaskinen, för bra tyg har jag för endamålet (Markisväv) så nu hoppas vi att jag kan få ut tanken på rätt sätt också!

Ljudande hund!

Nelly fick sova i sängen inatt då Henke och Leffe jobbade inatt.
Då ligger hon ju bra, ingen risk att hon lägger sig över ett ben eller en fot och tja, inte heller över en Leffe!
Då Henke kom hem rastade och gav hundarna mat så stopade han in Nelly i buren.
Satan i gatan vilka ljudliga protester det blev :-o
Så Henke fick helt enkelt släppa ut henne och vi fick flytta på oss i sängen så hon skulle få bra med plats, bortdämd... Nädå inte alls ;-)

Idag är det grått, regningt och blött ute :-( inte kul tycker jag med tanke på hur uppsprättad Nelly är under magen! Får försöka skydda såret med en t-shirt eller ngt!

söndag 18 september 2011

Tryckbandaget!

Skulle ju bort i em/kväll så jag passade på att klippa bort dom stygnen som höll det på plats!
Såret ser jättefint och långt ut!

14 st dubbelstygn så 28 styggn under magen då :-/

Alltså!

Hur kan detta spelet vara så roligt att det blir nästintill beroende framkallande?

Idag...

Så blir det ytterligare en riktigt lugn och slapp dag, Nelly får ju bara gå riktigt korta rastrundor, trots att hon igår på eftermiddagsundan blev riktigt upprörd av att det var ytterligare ett varv runt huset.
Efter 20 meter skenade hon iväg mot parkeringen för att vi skulle gå upp i skogen sedan blev det att hon fick gå i riktigt kort koppel för att lugna ner sig i 100 meter.
Då vi kom till slänten blev hon skötsam igen, undrar hur många dagar till vi skall ta det så här jätte lungt?


Igår då Henke kom hem blev det middag och litte gott på soffan, hon surar riktigt mycket för hon inte fick smaka något alls så hon knövlade ner sig i hörnet med en stor suck.

Idag eller rättare sagt ikväll skall denna klippas bort, kommer ta väck den innan Henke åker till jobbet misstänker att en behöver hjälpa till lite även om Nelly älskar att pysslas om på div olika sätt.

Trattöron är väl endå rätt gulligt, förstår iof inte varför en tratt ser så gigantisk ut på bild? den är irl inte alls så stor som den ser ut att vara på bilden!

lördag 17 september 2011

Kastrerad!

Efter Nelly dumpats hos veterinären blev det aktivering av Leffe!


Jag trampade ut ett spår som blev 1210 meter och det fick ligga i 90-100 minuter, spåret började med 300 meter med massor av vinklar på ett torrt kalhygge innan det blev skogen.
Spåret avslutades med 200 meter kalhygge igen.
han spårade riktigt fint och löste alla klurigheter helt själv så jag gick på ca 30-40 meter bakom hela spåret fall henke och leffe ville ha hjälp men nej då!

Efter spåret kikade vi lite på volvo innan vi rullade till brukshundsklubben där Leffe kördes igenom mycket grundligt i lydnaden.

Sedan fick han springa runt och leka leka en hel del så han blev nöjd han också efter ett tag :-)

Nellys kastrering gick bra, skönt att hämta hem fortfarande nerdrogad hund!

Kom hem la henne på golvet i sovrummet på sida och hon sov så gott, vänder ryggen till så är hon uppe i sängen...

Så för att hålla tassarna på golvet och vila blev det som planerat sova i buren på natten, nu är grinden till buren öppen som står på hennes favvosovplats, ligger en härlig tempurdyna i buren dessutom så hon ligger där inne och knoppar nu =)

Btw, lite smickrad blev man hos veterinären, han var imponerad av nellys muskelstatus, han och operationsköterskan reagerade mycket på Nellys trimmade magmuskler, dom var tydligen grymt fina =)

torsdag 15 september 2011

Börjar bli nervös!

Alltid då närmar sig operation på någon av mina juveler blir jag himmla nervös, imorgon är det dags för Nelly att läggas på bordet igen :-(
Borde väl egentligen fått rutinen på att hundar skall sövas men nej. Bonzo sövdes ju totalt 6 ggr i sitt liv:
* Kastrerades pga prostatan
* Tog bort analsäckarna
* Tagit bort tonsillerna
* lagerrättat tarmarna (tarmarna hade roterat ett halvt varv bakom magsäcken)
* Då hans folicklar mosades
* Vid kolo/gastroskopin


Svinto sövdes 2 ggr på sin livstid, första gången var då vi tog bort hans tonsiller, andra gången förra midsommar då hans ben svullnade upp mystiskt efter ett par dygn på Ultuna fick dom/vi svaret att det var en gigantisk varböld!

Och ett drän opererades in och vi fick hämta hem Svinto samma dag som vi åkte på semester, eller vi hämtade honom tom påväg till semestermålet ;-)

För Nelly blir detta hennes tredje sövning!


Första sövningen var för 3 år sedan, vi tränade uppletande själva i skogen dit jag promenerat då Nelly skrek rakt ut drog upp en baktass under magen med fortsatte leta, jag vrålade stanna och sprang ut i rutan säker på att hon var ormbiten.
Såg då en pinne sticka ut ur tassen... henke låg hemma och sov så jag ringde en kompis och sa att nelly spetsas av en pinne i tassen och sprang bärandes på nelly till vägen där kompisen plockade upp mig, jag han dit först och bilden togs medans jag väntade på kompisen.

Andra gången var i våras då jag hittade en juvertumör på Nelly som togs bort och skickades in på analys, vi passade även på att ta bort en stor fettknöl på sidan på henne.
Tack och lov visade sig juvertumören vara godartad, men kommer hon få nya tumörer kommer hela raden opereras bort då dessa tumörer har den tråkiga tendensen att vilja utveckla sig aggresivt om dom sitter kvar.

och imorgon är det dags att kastrera henne för PYON hon mår fortfarande oförskämt bra, men man påminns ofta av hennes pyo då det droppar var till och från, dels ser man det vid vulvan då och då.
Och man ser dropp på golvet!

Misstänker att jag kommer sova mycket dåligt inatt...