tisdag 29 november 2011

Förkylt!

I söndags åkte vi ut och handlade lite julklappar och som en blixt från klar himmel började jag må pytom!
Så vi avslutade handlingen och åkte hem, och Henke tog em rundan själv med vovvarna samt kvällsrundan!
Som pricken över I så stans rethosta då vi la oss så jag var snäll mot henke och gick upp och la mig!

Igår mådde jag inte alls ok, feber trots 2 alvedon och en ipren så Henke tog med Nelly till jobbets hundträning och sedan gick han en långis med Nelly och Leffe så dom fick röja runt tillsammans ute (Vilket dom fö börjat med inne)
Jag kollade själv igenom hela solsidan säsog 1 igår =)

igår blev det lite glögg och pepparkakor på soffan...

Och Nelly ville hemsk gärna smaka pepparkakor och dregglade som om hon svalt en sko och snörerna hängde kvar utanför gapet!
Trött och hungrig efter en genomkörare i lydnad och långpromenad med husse <3

igår när vi la oss smög Leffe lite oskyldigt upp i sängen och tvärsov där sedan hela natten antagligen iom att jag fick gå upp igår igen för att inte hosta Henke vaken inatt!

Visst är lillskiten söt?

söndag 27 november 2011

1:a Advent!

Idag är det första advent och det är regnigt och 10 grader varmt i Väsby idag, men har endå vi julstämmning inomhus och när det är mörkt ute då hamnar man i sin egna lilla julbubla ;-)

Denna insändare är ju helt ok, härlig humor faktiskt och det kan ju förklara löneskillnaden :-D

Helt plötsligt logiskt...

Juldekorationen i hallen, satte sedan dit 2 st tomtar en på varje sida, blev mysigt och lagom tycker jag.

Älskar våran hall förövrigt himmla ombonad och fin!

Vardagsrummet är inte alls så pyntat!

En julduk, 3 värmeljus och en kruka där detskall stå en julstjärna i, har dessutom en trött tomte i soffan ;-)

Köket däremot!

Vill jag ha riktigt juligt och ombonat, och tycker det blev helt ok!

En annan vy över vardagsrummet, bara 2 stakar i fönstret, det andra fönstret hänger en stjärna!


Idag blir det nog spår glögg i en termos och sedan ta med pepparkakor och lussebullar och mumsa på medans spåret ligger till sig!

lördag 26 november 2011

Lite blandat!

Ett par dagar sedan igen, sedan sist har det väl inte hänt så mycket i lyan, lite spår och lite härligt långa promenader har det blivit.
Hundar och 2 benta mår bra och har det riktigt gott!

Så nedan bjuder jag på lite bilder!


Min kaffe hörna, hemmets viktigaste plats, både Tassimo maskinen och en moccamaster! Lyxigt kaffe och gott kaffe helt enkelt!

Igår var det en tur ner till centrum, gick in en annan ingång för att gå in på apoteket bussen anlände centrum kl 11.40 typ.
Såg då att pensionärsmaffian sammlas innan det är dags att översvämma centrum till 12 slaget!

Blev även att ta en fika med en vän nere på centrum innan jag tog bussen hem för att sätta igång med pyntningen inför första advent, Henke gasade ju ut med bilen till vallentuna för att få den fixad den skall hämtas idag så hurtbullen tänker springa ut till Lindholmen (tror jag det hetter) bara 2,1 mil så....

Ett litet smakprov på julpyntningen i köket, det är inte klart men det är på "G" har ju ingen julduk som matchar köksgardinerna så jag tog helt enkelt en panellängd!
Alla sätt är ju bra utom de dåliga ;-)

Passade även på att göra lite julgodis medans middagen stod i ugnen, så jag kastade ihopp lite skumtomte fudgé tar bara 15 min att göra och sedan skall den bara kylas av ordentligt i kylskåpet.

det blev även till att sätta upp julbelysningen i sovrummet och då också passa på att hänga upp de nya sovrumsgardinerna vi fick då vi fyllde år blev himmla fint och mysigt!

tisdag 22 november 2011

Grus!

Igår jag ett grusspår till Henke och Leffe på en fotbollsplan.
Spåret blev 500 meter långt och innehöll 10 vinklar!
Leffe löste spåret riktigt bra men mera träning och rutin behövs för att det skall bli lika bra som på lättare underlag.

söndag 20 november 2011

Spårat!

Spårkursen/utbildningen Henke går har ju inriktningen tjänstespår och hemläxan var att spåra mycket... väldigt mycket.
Så igår blev morgonpromenaden ner till mamma och Bosse för att hämta hem bilen som fick sova över, sedan hem via Marabou där vi la spår.


Till Leffe la jag ett spår på 1250 meter med starten å kort gräsmatta och efter ca 200 meter blev det ut på grus innan spåretgick vidare.
Spåret innehöll massor av spetsvinklar, återgångar och en cirkel. Det blev även en hel del förledningar och andra klurigheter i spåret.

Henke la ett spår på 1060 meter till Nelly där första sträckan gick brevid en cykelbana sedan blev det lite klurigheter för att lura bort mig och hunden men det gick bra.

Vid övergången till asfalt blev det lite snurr men broms och korta lina så spårade hon fint över.



Samma sak med övergången till betongen fick jag bromsa henne för hon skulle spåra fint!

Sedan åkte vi hem, Henke stack ut och sprang och jag åkte ner till centrum för att fylla på förråden lite och köpte mig en ny pannlampa på Claes olson 59 kr för en bra pannlampa och en liten ficklampa ord pris 199 kr så det kan jag tipsa om!

Efter lunch och så åkte vi iväg till golfbanan och la spår i skymningen, Leffesspår blev strax över km, med en del klurigheter ville inte göra det för svårt då det var mörkerspår på golfbana.
Spåret gick igenom ett bollhav, leffe vart mycket lycklg HUNDRATALS bollar ;-)

Henke la ett spår till mig och elly på hela 1700 meter :-O jag var helt 100 på att hon INTE skulle fixa spåret, men det gjorde hon, enda problemet var vid andra vinkeln fick hon ett tapp och ville ut i det höga gräset men hon löste det efter en del spårletande.
Spetsvinkel i cirkelen fixade hon, underlaget över greener och sådant var inga problem för henne heller.
Hon imponerade mycket på mig <3

Sista biten var hon dock riktigt, riktigt trött men kämpade tappert på endå och löste uppgifterna självständigt utan att be om hjälp!

Idag blir det bara 1 spår dock!

lördag 19 november 2011

Fredag!

Gårdagen börjades med tidig uppgång och iväg ett par timmar! Då jag kom hem hade Henke och Leffe redan dragit iväg mot södra sidan av staden via biltema för lite reserdelsinköp.
Henke hade spårdag med en polis igår och oj så mkt han fick lära sig, det är 9 träffar till :-)

Innan han åkte gick han en sväng på 5,5 km så Nelly och Leffe fick rusa av sig ordentligt.

Då jag kom hem och ätit lite så drog jag på mig midjebälte och expanderlina och gick på promenad, blev en hyggligt lång promenad älskar att gå längre sträckor då det rensar skallen ordentligt.
Gick hemmifrån via Antuna, rotebro, norrvikensjön via via villaområden och hamnade efter 8 km vid Häggviks pendeltågsstation och tänkte jag tar tåget hem!
Polisen hade stoppat norrgående pendeltåg vid Solna men fjärrtåg och arlanda express gick som vanligt dvs ett tåg var 5 minut åt ngt håll så det låter rätt rejält på perrongen.
Då tåget skulle komma in först efter 20-25 minuter så blev det lydnadsträning på perrongen.
massor av Linförighet, ingångar och fjärrdirigering.
Vi körde även en hel del framförgående så hon fick ett fint lydnadspass i miljö!

Hem duscha och vänta in Henke innan vi tog bilen ner till mamma och Bosse för inflyttningsfest och kalas. Alla nära och kära var där så det blev en mkt trevlig kväll.
Bilen kördes ner i garaget så även Henke kunde ta lite champange och öl.

Mamma och Bosse i deras nya fina lägenhet, så himmla mysig och så fint dom fått!

Henke har spart ut skägg och han klär så himmla bra i det, så han kommer förhoppningsvis ha det kvar!

Mamma och Bosse har ju flyttat så dom bor å centralväge och har liv och rörelse utanför fönstret hela tiden, dessutom är lägenheten tyst och bra ljudisolerad så det är riktigt kul att titta ut och se allt liv och rörelse.

På dagens schema är det att gå ner och hämta bilen, på vägen hem lägga spår och sedan hem och snabbfixa lite grejor innan spåret tas!
Sedan skall henke ut och springa och därefter blir det en tur till och iväg och spåra igen då längre spår är tanken!

ha en fin helg!

fredag 18 november 2011

Filmkväll!

Igår så skulle vi kolla på nyaste Huss filmen, passade på att gå upp lite innan för att tända upp lite ljus, världens mysigaste årstid nu med mörker!

Bild 1 - Leffe sprang upp först och la sig i soffan och tugga på en leksak.

Bild 2 - Vyn ut över vardagsrummet, ser en hel del ljus, totalt tändes 12 st ;-)
Ser ni hundöronen i bilden?

Bild 3 - drog på blixten... Leffe tycker att vi skall leka, så för att kolla på film i lugn och ro så fick doggarna ben att tugga på!

Bild 4 - min nya jätte toffel, är ju inte mycket för strumpor innomhus men hatar att frysa, så denna toffel är förbaskat nice :-)

Idag fredag skall Henke och Leffe iväg för att träna spår på södra sidan av staden, en riktigt duktig polis håller i utbildningen och inriktningen är hårda spår!

Sedan ikväll är det kombinerad födelsedagskalas för mamma samt inflyttnings dito!

Nelly kommer få en riktigt härlig längre prommis tänkte jag!

onsdag 16 november 2011

Filmkväll!

Igår då Henke och Leffe åkte till jobbet så klädde jag på mig och gick samtidigt då filmer skulle lämnas in nere på videobutiken.
Tisdagar är filmdagen där nere då får man som medlem hyra filmer till halva priset om man hyr 3 eller flera filmer och hyr man mer än en får man ha dom en vecka *tumme upp*

Då jag även köpte en påse ostbågar att slappa på soffan med så kändes det som en bra idé att dryga ut promenaden lite för att kunna njuta med gott samvete.
Så även kvällsturen blev model längre, och bara enut och kissa efter filmen behövdes!

Nelly fick igår en promenaddag, masor av långa promenader och äen en del uppletande på lnchturen så tror hon blev lite sliten framåt sovtiden <3

Bilden på termometern tog jag strax innan kl 8 idag, hela världen utanför köksfönstret var vit av frost och den satans termometern säger +5 grader!
Den har ljugit om temperaturen nu i 1-2 månader och vet inte hur ofta jag glömmer bort det och klär mig efter termometerns information och jag då fryser så jag skallrar tänder ute *huttrar*

Kanske skall införskaffa en ny, eller sätta Henke på att byta batterier på den trådlösa som har 3 st mottagare så alltid någon sitter i sol och skugga så man har koll på hur man skall klä sig.
För som det är nu är det asjobbigt, särskillt sedan jag blivit extremt frusen.

Förr om åren har vi inte haft ett element på innan det är massor av minusgrader, men tycker det blivit kallare inne sedan Bonzo och Svinto lämnade oss, kanske dags att iallfall dra på elementet i halen så kylan inte går in i hela hemmet då man öppnar ytterdörren?

tisdag 15 november 2011

Farsdag mm!

I helgen var Henke ute på Bosön med sin löparklubb för träning och tester samt utvecklingsamtal!
Och då det var tidiga mornar och sena kvällar sov dom där, sammling/inchekning var fredag kl 17 och sedan slutade dom på söndagen efter lunch!
Nelly och Leffe fick nöja sig med mitt sällskap under hela helgen och det blev långa avkopplande promenader bara.

Söndagen började med en härlig utevistelse på nästan 2 timmar innan jag rörde mig ner till centrum där det blev en fika med pappa och Anita :-)
Sedan hem till pappa så vi kunde vänta in resten av patrasket medans vi väntade kalkade jag ur pappas tassimomaskin!

Precis då vi började med maskinen ringde Henke och han var på väg hemmåt så han la om kursen och styrde mot oss!

Sedan trillade bror med fru in och lämnade över farsdagspressenten en kamera :-D
Sedan kom mamma och bosse och sist henke!

Första bilden visar vilken gentleman han är då han skär upp tårta till mamma!
Brevid pappa i nederkant påbilden ser ni Anita och i soffan sitter Henke och Malin!

Andra bilden visar Bosse längst bort och brosan!

Sista bilden tagen ur dagens Metro! Behövs det verkligen en internationel undersökning för att komma fram till den slutsattsen?

fredag 11 november 2011

Spår!

Henka la ett grymt kul spår till mig och Nelly idag, spåret blev 1700 meter långt och det innehöll 4 apporter plus boll på slutet.
Underlaget var kort vall och liggtiden 50 minuter.

Nelly fäste spåret bra och vid första ringeln så tog hon den bakåt först innan hon vände åt rätt håll.
Första gången hon får ett sådant här spår och trodde helt ärligt hon skulle gå över cirkeln.
Återgången jobbade hon inte hela vägen ut utan vände tillbaka ett par meter från slutet av den!
Andra cirkeln kom hon i rejäl konflikt med sig själv då hon var halvvägs i den huvud och nos drog rätt men med kroppen klev hon av och letade runt innan hon vågade lita på nosen och fortsatte.
Vid andra återgången var hon rejält trött och markerade bara ut i den innan hon spårade vidare.
Första kilometern var ju rätt klurig så de sista 700 meterna var riktigt lätta!
Första km fick jag hålla rejält i linan för att hålla farten nere, sista 700 metrarna höll jag i linan med bara 1 hand och det var bara ett behaligt drag som var lätt att hålla emot!

Spåret var verkligen sjukt kul, Nelly jobbade självständigt och intensivt hela tiden och löste alla problemen snabbt och målmedvetet!

Nu vet vi vad vi skall jobba göra i nästa spår :-)

söndag 6 november 2011

Dött modem!

Vårat modem är stendött, det tvärdog på sin 2 årsdag så det var på det berömda håret att vi får ut ett nytt på garantin!
Comhem ville först inte ge oss ngt nytt men efter lite (läs mycket) så skickade dom ett nytt modem, bör komma tisdag eller onsdag!

Bild 1: Igår var inte någon av mina killar sugna på jobb, Leffe ville sova och Henke ville nog kolla klart hockeyn!

Bild 2: Nelly var däremot piggare och sugen på att hänga med!

Just det, med tanke på det stendöda modemet så fungerar inte våran fasta telefon!
Så det är mobilen som gäller om ni vill nå oss!