lördag 21 januari 2012

Extremt frusen!

Kollade igenom den externa hårddisken och hittade denna underbara bild på Nelly då hon explosivt springer i snön! Härlig bild om än oskarp...

Igår var jag så djäkla frusen, ända in i märgen frusen!
Alltså till och med mina händer var BLÅ och iskalla!!!
Då jag kom hem och huttrat och vi rastat hundarna tyckte Henke att jag skulle med ner till simhallen.

Började med 15 min i bastun där jag i den då 94 gradiga värmen skallrade tänder av frossan!
Öste på mängder av vatten på "härden" och det blev varmt och gott i bastun, satt då 10 min för att bli genom varm innan jag sprang ut i simmhallen!

Doppade stortårn i simbassängen och konstaterade att nä... Vill inte simma i isvak!

Bort till bubbelpoolen och kröp ner där och jäste i 40 min istället varav sista 15 min med Henke!

Sedan blev det bastu och duch innan vi åkte hem via centrumpizzerian och köpte en husets med kebab på.

Därefter väntade det en 2 timmars film på soffan under en filt och lite TV kollande!

Helt enkelt en väldigt skön och avkopplande fredag :-)

söndag 15 januari 2012

Soffan!

Slappa på soffan igår, Henke låg och kolladepå hockey och jag låg och läste, som ni ser så är det djäkligt trångt i soffan med 2 personer och 2 st schäfrar1


Men vet i tusan vad som flög i Nelly men blev akut hångelsugen med henke, flög upp tutade och pussade över hela Henke och mulade ner sig i kudden brevid henke!
Rätt mysigt att se, men det är lite jobbigt då hon får dessa gosiga anfall!


Igår när vi var och handlade hittade jag broddarn jag köpte för ett par veckor sedan, får ju tyvärr inte på mig mina vinterkängor som jag skruvat in dubb/broddar i utan jag kan ju bara gå i vanliga gympadojor och där vet man ju hur fästet är!
Dvs INGET fäste och man slirade bara runt!

Dessa broddar är inte så bra som dom ser ut, visst bättre fäste, men dom med 4 under framfoten och 2 st i hälen har bättre fäste men det kan ju spela roll vilka typer av skor man har på sig under!

lördag 14 januari 2012

Värdelöst av TV4:a :-(

Igår kollade vi på deras kl 21 film... Kollade fram till nyheterna och där rastade vi hund i den pausen, nyheterna är ju endå 15 min + reklamer!

Låg och gäspade i sängen i en reklam då Henke sa att jag/vi nog kommer stänga av TV:n tidigare då filmen slutar kl 00.15!

In på filmsite för att kolla hur lång filmen var irl...
1 timma och 52 minuterlång var filmen och plussar man på 15 min nyheter på det blir det 2 timmar och 7 minuter!

Alltså lägger TV4:a in 1 timma och 8 minuter REKLAM!!!

Alltså ÖVER 1 timma reklam på en film...
*svimmar lite*

lördag 7 januari 2012

Kommer förfrysa fötterna...

Så här ser min fot ut normalt, detta är min vänstra fot, som ni ser är utsidan (till vänster i bilden) slät och fin och ingen kostig utbuktning!

<<-- denna sidan skitslät och fin!

Men kolla utsidan på min högra fot (till höger i bilden) den utbuktningen gör ont och det är bla en skruv där! Endera trycker skon från sidan/framifrån och det ger en brännande smärta vid varje steg och sedan efter en stund en dov värkande smärta!
Klämmer inte skon från sidan/framifrån på knölen så klämmer det underifrån på breda mjuka skor så då blir det en knivskarp smärta istället.
Där ser ni min dumma, fula läbbiga knöl, den foten é 2,5 cm bredare -->>


Fick de där lilla varmfodrade stövlarna i julklapp av Henke skitsnygga och mysiga MEN knölen trycks till både från sidan och underifrån, och de vita (smutsiga) gympadojorna är 1 av 2 par skor jag kan ha utan att få ont :-(
Välventilerade är båda paren, och att som hundägare vara ute och knata härliga långpromenader i dessa skor då det är som idag -5,5 grader är verkligen inte skönt!

Hoppas verkligen jag får snabb operationstid så jag slipper vänta 2 månader, i bästafall var det bara 1 månads väntetid!

fredag 6 januari 2012

Kreativt?

Min hund äter ju mat som om varje måltid vore hennes sista och inte blev det bättre efter kastreringen, fodertunnorna flyttade ut i förrådet då Nelly flyttade in för 6 år sedan så på den nivån är det.
Vi köpte en specialmatskål till henne i plast för att hon inte skulle hetsäta så hon kvävdes skålen hade 3 pelare i mitten för att hindra frossan för hon inte kan gapa och skyffla.
Dessvärre verkar min hund begåvats med dålig motorik ihopp med sin extrema hunger så efter 8 månader och ett par bett i kanterna på skålen är den kaput.

Och att ge mat på vanligt vis igen med ben och andra verktyg i skålen fungerar inte tillfredställande, så en skål uppochnervänd i matskålen gav önskvärd effekt, mindre hetsätning!

Henke kollade på hockey igår och jag kollade på film, i en paus fick jag in Leffe i sovrummet och Nelly gick upp till sambon, min hund uppskattar att ligga och mysa i sängen.
Men Leffe tutade, gnisslade och jonglerade med leksaker och var allmänt busig och vild =/

När jag kom hem igår blev det en tripp till golfbanan för spår, gräset är ju jättekort och daagen till ära var hela spåret djupfryst, så Henke la ett spår på 1,2 km till Nelly och innan vi gick det var det dessutom välvallat av både hundar och människor.
Men då Nelly fäst spåret gick det faktiskt bra, även fast vi fick möte mitt i spåret av folk som gick med hundarna, fick dock stanna till med nelly så vi inte skulle krocka i det trånga passaget så dom fick passera över först.

Henke skall jobba inatt, så det var rätt passande med hockey finalen inatt och dessutom förlängning så jag skall ta morgonrutinerna med djuren då kaffet är urdrucket dom sover ännu med husse nu kl 09.25!
Och jag måste varit trött likt en zoomibe inatt, vaknade inte då henkes klocka ringde klockan 2 inatt, och inte heller av hockeyn fram till 4? i morse sov, sov, sov, sov!

Tror inte jag sovit så som inatt på typ 3-4 år och det var helt galet himmelskt.

onsdag 4 januari 2012

Nyåret!

Henke jobbade ju nyåret åter igen, men det gör inte mig något brukar faktiskt ha riktiga myskvällar då!

Dagen började med att jag var uppe kl 8 och begav mig ner till grusgropen och trampade ut ett spår på 1,3 km på grus vilket Nelly tyckte var kul och hon jobbade sig mycket fint igenom hela spåret, men det hade iof bara vilat 45 min!

Efter spåret började vi gå Antuna rundan, vädret var helt underbart, sol från klarblå himmel och strax under 0 grader ute så både jag och Nelly var rena och torra.

Ihöjd med Antuna gård var det dags för lite motion för Nelly så jag band upp henne och gick iväg efter staketet.
Efter 100m kastade jag iväg föremål 1, 5-10 meter åt sidan
Efter 170m var det dags för föremål 2
efter 220m var det föremål 3
efter 270m var det föremål 4
efter 320m var det föremål 5
efter 370m var det föremål 6
efter 420m var det föremål 7
och 500m sista föremålet.

Dock räknade jag galet fel... jag plusade bara ihopp utsträckan och fick då ihopp att passet ovan gav 2 3070 meter vilket kändes lite väl kort för ett intervallpass så vi körde samma repa en gång till.
Men sedan hemma då jag räknade kom jag på att hunden faktiskt springer tillbaka med grejorna också så den korekta sträckan blir ju 4 740 meter per serie :-/
Så Nelly fick köra intervaller i 9 480 meter alltså nästan en mil. Och på det blev promenaden 7,5 km!

Innan Henke åkte till jobbet hade vi en lite godare och mysigare middag här hemma, dagen till ära blev det plankstek med oxfilé som vi fick av mamma och bosse :-) <3

Smakade så gott, särskillt med chillibea till det!

Kl 20 bänkade jag mig i soffan iklädd min onepice och en skål godis och en skål chips och nelly fick ett härligt märgben att mumsa på medans vi kollade på After dark.

Som hundägare kan det ju vara lite småjobbigt med just 12slaget då det pangar som intensivast då, men lilla hjärtat brydde sig inte öht som ni ser.
Pratade som vanligt med henke över 12 slaget, han stod uppe på en skyskrapa i kista och kollade på fyverkerierna ovanifrån riktigt mäktigt med andra ord!