måndag 30 april 2012

Bögsgård!

Då det även igår går strålande väder så planerade jag och catharina en picknick till Bögsgård för att vi alla skulle kunna njuta av en härlig heldag ute.

Så kl 9.45 gick jag ut med med Nelly och rastade av henne med ryggsäcken med varmchoklad, vatten, 1 burk kattmat samt spårgrejor till Nelly.

Väl på plats vid Bögsgråd gick vi en bit på grusvägen innan vi gick genom hagarna och hittade en riktig mysig skogsglänta där vi slog läger, jag trampade ut ett 800 meter långt ängspår med massor av vinklar, och medans det spåret låg till sig så passerade det över hundar, harar och folk.


Nelly nyspårad och filtmys på bilden ovan, efter bilden togs blev det massor av bus för Nelly där leksaken gömdes högt som lågt och i håligheter.

Klart att även Nelly skall få mumsa lite krov tycker vi....

Kristoffer passar på att träna Nelly i lite partytrick med hjälp av korvbröd, här kör dom vinka och hade innan kört lite fjärrdirigering <3


Bögsgård vid järvafälten är himmla fint och mysigt att gå runt vid, efter et par timmar på filten med gott fika och grillat gick vi en annan väg tillbaka till bilen.
Gick förbi ett riktigt fränt träsk ser rätt mäktigt ut med träd som växer upp ur vattnet.

Var en hel del plankor man fick gå på för att inte gå i dy upp till knäna, dock hoppade Nelly ner för att dricka ut en bäck och det såg ut som om hon hade svarta sockor på sig.
Men längre fram var det torrt och fint och då fick hon plaska i en annan bäck, hellre blöt än skitig då hon skall in i en bil.
Vi stannade vid gården sedan och tittade på kalvar, lamm, grisar och hästar.

Hemma var vi igen kl 14.40 så det blev en riktigt härlig förmiddag ute i det fria.

söndag 29 april 2012

Friskluftförgiftad?

Strax in kl 10 plockade Marcus upp mig och Nelly och vi åkte bort till Rundbyskogen, Marcus har ingen hund men han är en riktigt härlig friluftsmänniska och Nelly bokstavligen ÄLSKAR honom! marcus och jag gick i grundskolan tillsammans och återupptog kontakten i tack vare FB.

När vi kom fram till skogen så skickade jag direkt iväg Marcus på att lägga ett längre spår och när han gick ut det så körde jag lite kryp, frittfölj, fjärr och inkallning med Nelly.
När han kom tillbaka så gick vi en promenad så hon skulle bli rastad och därefter satte vi oss och drack massa kaffe och mumsade lite bullar.

När vi fikat och pratat klart så busade vi lite med nelly innan jag selade på henne för att ta spåret.


Nelly löste spåret bra och på bilden ovan ser vi en skön stil på att mumsa i sig en burk kattmat *S*

Efter spåret packade vi oss iväg på skogstur och hade med oss kaffe och spårgrejor, efter en bra studs promenerande fick jag en idé och Marcus nappade direkt!
Han har aldrig haft en hund och har ännu mindre spårat så jag tyckte det var på tiden att han fick testa på det =)

Så jag selade på Nelly och kopplade henne tog allt vi hade och bära och sa till Marcus att stanna med Nelly medans jag gick iväg och när jag ringer så skall han koppla lös Nelly och säga spåra...

Jag gick iväg en bra bit ca 600 meter med lite vinklar och varierande terräng och ringde sedan till det väntande ekipaget.

Detdröjde inte länge innan dom spårat upp mig och de båda sken som solar, så då drak vi lite mera kaffe innan jag knatade iväg igen och då la jag mig uppe på ett berg.
Och sedan ringde jag och dom kunde spåra upp mig...

Såg ca 150-200 meter av Nellys spårarbete från min utsiktspunkt det arbetet innehöll 3 vinklar och gud så fint hon spårade.
När dom kommit till mig blev det vätskepaus och massa bus innan vi gick ner till motionslingan och det var marcus tur att sticka iväg och lägga ett spår och släpa med sig all packning.


Bilden ovan visar att vi håller på vänta in startsignalen på att det är dags att ta spåret...

När marcus ringde galoperade elly iväg och jag fick hålla emot ordentligt och få henne i bra fart, hon spårade iväg skitfint...
Efter ett tag kom vi till ett ställe där min magkänsla sa att nä här har han inte gått och jag släpade tillbaka Nelly en bit, men hon spårade iväg åt samma håll och igenom slyn och träsket så jag hängde på...
Över stock och sten for vi och Nelly bombsäker hela tiden, och så bakom/under en gran hittade vi marcus.
Frågade Marcus om han verkligen gått vid slyn och vist hade han, och där jag trodde nelly tappad dit jagsläpade tillbaka henne hade han gjort en återgång typ.

I skogen var vi lite drygt 3 timmar!

Sedan blev det att promenixa med sambon, och äta en god middag innan han åkte till jobbet kl 18 och 5 minuter senare gick jag ut och mötte upp bästa grannen Chatarina och hennes kompis 11 åriga son kristoffer!

Vi begav oss ut på en 6,5 km lång promenad i behagligt tempo där kristoffer gömde leksaker till nelly massor av ggr, det blev svårare och svårare gömställen.

Nästan hemma igen, nere vid Chokladfabriken, Nelly och kristofer vilar lite.


Catarina försöker slita loss spengummit av nelly!

Även kristoffer kämpar tappert med att få loss gummit ur munnen på Nelly.

Nästan 2,5 timmar senare var vi hemma och Nelly fick ett stort märgben att mumsa på medans jag tog chips och la mig i soffan och kikade på TV...

Idag åker vi till Bögsgård och aktiverar barnet och hunden!

lördag 28 april 2012

1 gång i veckan!

Verkar bli en veckoblogg istället för en dagsblogg... Skall försöka uppdatera lite oftare, annars blir det 1 gång i vecan minst ialla fall. Dock tror jag det blir annat då min internutbildning är klar och jag blir helt varm i kläderna med mina arbetsuppgifter och jag slipper "ta med mig jobbet hem" för just nu följer väldigt mycket med hem, det skall analuseras vad kan jag göra bättre, vad skall jag tänka på vad behöver jag jobba extra med? MEN det går framåt i rasande fart, känns som om jag går från klarhet till klarhet varje dag iallfall.

I lördags och söndags fick Nelly mycket spår och mycket långa buspromenader, lördagen blev det ett asfaltspår och ett långt grässpår.

Söndagen blev det ett rejält grusspår och springa i sandtaget som belöning, sedan passade hon på att självbelöna sig efter sandtagsrejset genom att rusa igenom en jättevattenpöl och sedan igenom någon svart/sörjigt hisotia som var 2-3 meter hög och ren blev hon inte...


Tisdagen morgon åkte Henrik och hundarna upp till fliken för läger/träningsdagar med henkes jobb (schemalagt) det startade kl 12 på tisdagen och slutade efter lunchen på torsdagen.
Så hundarna har kört jättemycket lydnad, spår, uppletande, miljösök och Leffe har kört skydd.
Henrik startade även onsdagsmorgonen med att jobba 7,5 km med hundarna innan den intensiva träningsdagen satte igång!


Påvägen hem från fliken åkte han förbi Haglöfs outlet i Avesta, han hade pressentkort på 2400 kr där =) och som ni ser på bilden ovan så hittade han ett par grymt snygga skor till mig där (Själv köpte han ett par svarta skor, en skaljacka och långkalsonger)
Skorna var verkligen grymt sköna, innersulan anpassar sig efter min fots form efter ett par timmar så dom sitter som en socka på foten!


På torsdagskvällen så slappade både sambon och jag i sängen samt nelly, Leffe lus låg som en boll i korgen och drog riktiga timmer stockar.
Hela flocken var verkligen på samma nivå, trötta och slitna så vad passade inte bättre än att kolla på ett par avsnitt av Hawaii Five-O och mumsa smågodis

Blev tidig sängång och sov som en stock natten mot fredagen tror jag sov sov lite drygt 7,5 timmar den natten =)
Fredagsstämmning på jobbet och det flöt på riktigt bra allting! 

Mitt sista samtal jag tog emot var rätt komplicerat dock, mycket kunde jag lösa och fixa själv men en del var störtomöjligt att fixa själv och jag fick faktiskt lov att ringa vidare för att kunna lösa det problemet.
Då jag la på med kunden var klockan 17.10 och jag slutar klockan 17! och med efterarbeta och annat urloggning ur alla systemen så loggade jag ur datorn kl 17.15!

Henke börjar kl 18 på fredagar och lördagar och jag fick ta en senare buss hem för att det blev lite övertid igår, som ni ser på bilden ovan så fick vi iallfall en liten glimt av varandra ;-)

Väl hemma så kastade jag snabbt ihopp en stadig middag, packade spårväskan för att spåra med Nelly det var ju galet fint väder ute.
Men väl ute sprang jag på bästa grannen Chatarina och vi tog istället en promenad på 6 km i behagligt mak och nelly inventerade kottar!

Sedan skickade jag in Nelly och stod och pratade med Chatarina ute ett par min tittar mot köksfönstret och såg detta *pekar på bilden ovan*
In ladda tvättmaskin, vika tvätt, slappa till let's dance, hänga tvätt glo på modern famely! Borsta tänder och dö i sängen!

Och idag är det strålande sol och en dag full av möjligheter!

lördag 21 april 2012

Fullt upp!

Timmar, dagar och veckor flyger förbi just nu! Håller inte riktigt koll på vilken veckodag det är, kan vara helt inställd på att det är måndag och så är det i själva verket onsdag och morgonen efter är det fredag!
Blir lätt så då man har dagarna fullbokade med trevligheter, sedan 10 april går jag på utbildning mellan kl 8-17 och den utbildningen är på 4 veckor så from den 5 maj så kommer jag jobba ca 75% dag, em, kvällar och helger.
Trivs verkligen så himmla bra, roliga uppgifter, dock lite utmanande såhär i början då vi varvar teori och praktik.

Löpningen låg nere nästan en vecka då jag måndagen den 9 april sprang 6 km med nelly, foten blev svullen och värkte för det var nog inte riktigt helt ok att bromsa sig igenom 6 km istället för att bara släppa på lite!

Henke har haft det största ansvaret för hundarna undertiden jag går på utbildningen, vet i fan vad han gör med dom, bilden ovan visar hur trötta och nöjda dom var förra helgen då jag, henke och hundarna ligger i sängen och slappar och kikar på TV!

Världens sötaste kissekatt har flyttat in på lumpterassen, vi har ju massa grejer där som skall kastas sedan renoveringen av hallen och gästrummet och genogången av förråden igen.
Katten "kompis" är extremt kelen och följsam, har varit inne och kollat läget vid ett par tillfällen då hundarna inte varit hemma.

Åker direktbuss väsby/city helt suveränt med en buss som tar 25 minuter och sedan 5 mins promenad, en arbetskamrat bor i samma område som mig så vi sammåker på bussen, och idagens mobila samhälle så är vi så sociala med varandra under resan ;-)
Båda sitter och fipplar med varsin iPhone med musik i öronen *S*
Men iallfall, arbetskamraten och jag tog faktiskt en joggingtur ihopp i torsdags kl 19, fördjäkla skönt att komma ut och röra på sig efter att man suttit och nött på häcken i 8,5 timmar.

helgens plan är att träna mig själv och nelly med lite joggning, lite lydnad och spår! Skall även fixa lite i hemmet och laga ikapp massa matlådor och även försöka hinna med familjefikan nere på centrum kl 12.30!

Så här var ett litet livstecken och uppdatering om mig, nu skall jag kika runt hos er :-)

måndag 9 april 2012

Jogging och godis!

Igår då vi vaknade tog vi en liten omvägspromenad (3,9 km) ner till Mamma och Bosse för att hämta bilen, och därifrån 150 meter till Pappa och hämta lite mat från påskmiddagen =)
satt där i soffan och slappade lite och pratade om den trevliga gårdagen och lite annat.

Sedan åkte vi hem och bytte om och begav oss ut på en joggingtur. Sambon tog Leffe och jag Nelly, Henke skulle springa en längre tur och motsatt håll...

Jag knatade iväg och började springa ihöjd med kollonilotterna och har väl hunnit typ 300-400 meter då jag hör en flåsande hund så springer sambon förbi och kastar ur sig ett flyktigt hej då han älgar förbi...
Inte ett dugg peppade och uppmuntrande, Nelly fick någon djävulsk överväxel och skulle med Henke så jag höll på stå på öronen.

vilket fall som helst tog hon sitt förnuft till fånga och valde att luffsa med mig, jag tog Antuna rundan och joggade 5 km :-)
Så djäkla stolt över mig själv.

Sedan efter middagen blev det en tur till Maxi och handla lite bröd fil och annat smått och gott inför veckan.
Och efter MAXI blev det en sväng hem till Carro och Adam och där satt vi ett par timmar och pratade om allt mellan himmel och jord och kikade på bingolotto och mumsade massor av godis *rodnar*

Jag fick även vara säng till deras extremt söta och goa Staffetik Lilac, ser ni hur mysigt hon sover på mig <3

lördag 7 april 2012

Långfredagen!

Började dagen med att gå en promenad runt Marabou och sedan vidare upp mot antuna och åkrarna där. en underbar promenad där man kan gå i lugn och ro.


Efter promenaden sjukke Henke ner till gymmet och jag passade på att ta en tur ner till centrum för att kolla läget lite, nästan inga människor så jag skrotade runt ett tag och snubblade över Henkes favortitpåskgodis så jag köpte på mig några påsar!


Sedan var det dags för lunch hemma, och därefter klippte jag klorna på de 4 benta så man inte behöver tänka på det något mera på 1 vecka.
Efter kloklippningen kröp vi ner i sängen och kollade på en serie på TV4 play "på bar gärning" helt ok faktiskt!

Efter TV kollandet tänkte vi att hundarna skulle aktiveras lite så vi gick ner till Marabous parkeringar och trampade ut varsitt spår, Nelly spårade bitvis riktigt bra och bitvis var det rätt svårt och en del snurr men hon löste spåret himmla fint tills slut.


Sedan kollade jag lite på då Leffe rann iväg i spåret innan jag passade på att aktivera Nelly med en uppletande övning och sedan lite godisletande!


Nelly spanar efter husse och Leffe!

Letar lite gotta bland delarna av den slaktade foppatoffeln :-/

Idag är det påskmiddag hos pappa med resten av familjen =)

fredag 6 april 2012

Spår och Bus!

Igår hängde jag med Henke till tandläkaren mot alla odds, efter en liten kur allergimedecin mot nässelutslag brukar man ju bi lite seg.
Iallfall halvlåg jag i soffan hos tandläkaren medans Henkes mun fixades till och sedan tyckte vi att vad fanken vi utnyttjar det fina vädret till att spåra lite!


Så vid barkaby flygfält i fullstorm trampade jag ut ett spår på 720 meter till Henke och Leffe, underlaget blev lite bladat, endera knastertorrt kortklippt gräs eller grus.
Dessutom hade vi korsat varandras spår.

Henke hade trampat ut ett 770 meter långt spår till mig och Nelly och vi klampade igenom staketet 2 ggr vilket var lite kul, första passeringen inga problem men det andra var lite snurrigare.
Där vi korsat varandras spår blev det lite att jobba på. hon ville gärna byta till det färskare där, för Leffe hade ju redan gått sitt spår när det var dags för Nelly att ta sitt spår.
Jag missade dock spårskiftet, men henke såg intensivitethöjningen och nelly fick leta spåret på nytt i virrvarvet.


Efter spåret knatade vi runt på flygfältet i behagligt mak så hundarna kunde plöja av sig lite, så lite jakt och brottning blev det för de små liven.


Gillar bilden ovan, Nelly ser ut att ha världens längsta ben där hon springer <3

Och Leffes hopptackling på denna bilden är också riktigt mysig.

Önskar alla läsare en trevlig påsk!

onsdag 4 april 2012

underbar dag!

Vaknade med typ ett leende på läpparna kl 6.30 men klev inte upp, Henke hade precis krypit ner i sängen så jag låg faktiskt kvar och njöt av närheten och hans lugna andetag innan jag klev upp.
Efter kaffe och frukost begav jag mig ut med Nelly, tanken var spår och fysträning samt en mysig skogstur och så blev det.


Spåret blev 1,1 km långt och fick ligga till sig i 25 minuter och spåret gick på grus, så det blev lite av en utmaning för Nelly.
Bitvis spårade hon jättebra, och bitvis tappade hon spåret och snurrade lite innan hon kom in i spåret igen.... trav med nosen i backen = spårar! Galloperar i cirkel med hög nos = spårar inte mao rätt lättläst!


Spåret innehöll 4 st apporter plus ett slut, en barntoffel, en trädgårdshandske, en puck och en pytteliten hammarhaj!



Denna bilden är tagen efter ca 500 meters spår!


På denna bilden har hon bara 150 meter kvar och är lite småsliten i skallen.


Efter hon tagit slutet och sprungit och lekt lite, trött och nöjd!

Sedan promenerade vi bort mot sandtaget så hon skulle få springa lite intervaller i sanden så hon även skulle bli trött i kroppen!


På toppen av sandhögen efter att ha sprungit upp 6 ggr! Sedan fick hon vila i 5 minuter.



Innan hon kom ner var hon tvungen att speja lite!


Lite välförtjänt vila!


Nu har vi påbörjat skogsturen och hon ser riktigt, riktigt sliten ut!
Hon fick ju spåret och sedan springa i sand i massa intervaller 6*6 = 36.

 
Så efter lite springande och lekande och kottinventering tyckte hon att satte sig matte på en sten kunde hon lägga sig och sola.
Så då knatade vi hemmåt så hon kunde slappa lite hemma istället!