onsdag 30 maj 2012

Frispår!

Jobbat em/kväll ett par dagar, och jag vet inte riktigt hur jag tänkte igår när jag fick ett ryck att ta ut Nelly för ett kortare frispår och slappa ute.
Henrik har ju ansvar för henne denna veckan så det blev kanske lite tufft för henne att vara vaken på natten och sedan tar en huvudlös matte med henne ut på äventyr.

Ivilket fall la jag ett 300 meter långt grusspår i blåsigt väder och hon skulle frispåra.


Helt ärligt så ser hon rätt trött ut på denna bilden, den är tagen efter jag lagt spåret, vi satt och mös sedan i 10 minuter innan hon fick spåra!
Första 100 metrarna var det lite väl mycket muskler, såg i princip ett schäferarsle springa iväg, sedan kom hon tillbaka och spårade i väg i snabbt trav innan hon sammlade sig ännu mera och faktiskt jobbade på fint!


Faktiskt rätt fint grus att spåra på, valde att lägga spåret där det finns lite grönska vid sidan om för att spåret kanske skulle komma i lite lä.

Hittat en apport!


Efter apporten gick hon som en dammsugare en bra bit, för att få snurr i en vinkel, men där tryckte jag upp ett rådjur då jag la spåret och hon brukar oftast ringla in sina vinklar.
En apport till, nu ser hon riktigt sliten ut min lilla kamel.
Sista vinkeln innan slutet tog hon klockrent, här är hon ca 50 meter från slutet!

När vi kommit till slutet och började gå blev Nelly rätt rosslig i halsen, hostade och harklade sig. gav henne vatten och satte mig och masserade halsen.
men så fort hon började jobba med nosen blev hon hostig och rosslig!

Efter 20 minuter ringde jag och pratade med veterinären om nellys spår och uppträdandet som kom efteråt. han tyckte avvakta tills idag, kolla hur halsen ser ut för i värsta fall har nelly också åkt på en tonsillit =(
För tillfället ligger hon och sover inne hos Henrik och verkar inte ha några riktiga planer på att kliva upp ännu så jag kommer kolla in hennes hals och även förhöra mig med Henke om hur natten varit för henne.
Så håll tummarna för att Nelly inte åkt på någon tonsillit!

tisdag 29 maj 2012

Kollade min bloggs statestik!

 


2 personer har sökt på ordet "Dildo knottrig" och hamnat på min hundblogg undrar hur imponerad dom blev att hamna på en hundblogg med det sökordet!

Igår fick ju Nelly en helt underbar förmiddag med mycket aktivitet och bus samt skoj, i vilket fall så hade jag lite otur då jag tänkte och hon skulle ju fått en lite lugnare förmiddag för hon skulle med sin husse igårkväll för han började så pass tidigt och jag slutade jobba så sent!

I vilket fall vaknade jag i morse strax innan kl 7 att en ÖVERLYCKLIG Nelly flyger på mig i sängen hon tutar och pussar mig för fullt innan hon snabbt igen flyger ner från sängen för att springa ut i köket för frukost.

Idag låg jag enda till klockan 9, kände mig tung i kroppen täppt i näsan och mossig i skallen! Hade ju ingen panik ut så jag kan ju med gott samvete ligga och dra mig lite längre.
Tror det är allt pollen i luften som gjorde att jag mår lite risigt, för mår bra efter lite nässpray och allergitabletter!

Skall småfixa lite här inne innan jag går ut på en liten längre promenad med Nelly skall bara busa och mysa och ev blir det lite foton!

måndag 28 maj 2012

Hundig förmiddag!

Jobbade sent igår och klev upp kl 8 idag, efter frukosten så begav jag mig ut med Nelly, första anhalten blev att stanna nere vid ängen vid marabou och trampa ut ett spår till Nelly i stormen.


Nelly spårade riktigt bra fast vi tog spåret direkt då vi kom tillbaka, släppte på henne från sidan så ett spårupptag utan liggtid.


Här ser ni spåret, påsläppet blev lite till vänsterom "huset" ni ser ju att hon gick riktigt bra!

Efter spåret som även gick i högre gräs så kampade och busade vi med bollen och hon fick leta efter den i höggräset!


Tyckte hon såg lite varm och torr ut trots att det inte var så himmla varmt eller soligt ute så jag...



Passade på att ge henne lite vatten och det föll i god jord och hon drack nöjt!



Medans jag tömde skorna på div torkat slaget gräs och annat stickigt passade Nelly på att slappa lite i gräset!



Väsby är ju en gammal vikingastad och utöver att vi är fullkommligt nedlusade av runstenar så har komunen tagit till vara på arvet och märker ut de olika områderna med sådana här orienteringstenar.


genom denna vackra gammla järnvägsbro rinner väsbyån...


Trots att det bara är 30 min in till stockholm central med pendeltåg finns det otroligt fina promenadstråk att gå utan att behöva ta bilen för att komma till dom.
Väsby måste verkligen vara STHLM's finaste förort med naturen inpå knuten <3


Denna skogsvägen är ju helt gudommligt vacker ch går mellan en skog och en hage.


Och ihagen går det tjurar, unga tjurar....


promenaden går även vid stora fina fält med vanliga grusvägar att gå på...


Sedan kommer vi in i en naturskyddskog där sjuriddars träsk ligger, men tyvärr är mycket av den skogen sönderkörd av enduro åkare trots säker 30 skyltar är uppsatta i skogen.
Är ju uppväxt i närheten av skogen och alla år har det körts i den vackra skogen, men inget ont som har något gott med sig, det blir trevliga stigar att gå på.


Här är en pytteliten del av grusgropen som jag brukar lägga grusspår i, man kan få ut hur långa spår som helst där i princip då man vill ha ett grusspår.






sedan stannade vi igen och satt och begrundade utsikten över grusgropen medans Nelly letade gotta i 20 minuter och drack lite mera vatten.
Gick genom kollonilotterna på vägen hem för att se att allt var ok där ner.

Nelly fick även lydnad och bus träning på promenaden så det blev en riktigt bra aktivitetspromenad för hennes del.
hela turen landade på 9,2 km så nu är nog både hon och jag nöjd med våran förmiddag.






fredag 25 maj 2012

Krasslig!

I förrgår då jag kom hem från jobbet stod Henrik vid grillen och det doftade nygrillat nästan hela vägen bort till bussen. Efter en riktigt god och mysig middag på terassen så dukade vi in allt och sedan bytte jag om och började plantera sommarblommorna.
Bild på planteringen kommer om någon dag, skall fota idag eller i morgon men eg är det inte så mkt att se då det är nyplanterat.

I övrigt står verkligen hela området iblom, biggaråträd och körsbärsträd samt vinbärsbuskarna är så fina, bor verkligen i ett guldområde.

Byggde ju hopp skydd på framsidan så inte hundarna kan skutta ut om det går en katt för nära staketet eller om någon släpper fram en hund mot staketet eller buskarna för att snusa och kissa, Nelly tycker det är riktigt mysigt att ligga vid grinden och spana.

I onsdags var Henke på hundträning, vi har tänkt lite fram och från att Leffe kanske har hon i halsen men han har inte visat så stora symptom på den endå, han har inte protesterat vid hård fysning, lite slemmig har han dock blivit runt munnen.
De spåren han har gått har han fixat men de har varit svårare än förväntat för honom, han går vanligtvis som en dammsugare och är en suverän spårhund men senaste ggr har han spårat sämmre än i vanliga fall.
Iallfall på skyddet såg figuranten ner i leffes hals då han skällde och såg att det var rött, då jag kom hem från jobbet (innan maten och planteringen) så kikade jag grundligt ner i halsen och visst var han röd och svullna tonsiller!
Blev till att ringa veterinären om fyndet i leffes hals så vi fick tid till honom igår.

Lilla Leffe är ju inte allt för imponerad om någon annan skall kladda och gräva honom i käften så jag stod bakom leffe och öppnade munnen och veterinären stopade in huvudet och bekräftade våran diagnos.
Vi kom även fram till att då leffe har så pass difusa symptom på en så pass kraftig tonsillit som kommer vi faktiskt att ta bort hans tonsiller om han åker på en tonsillit igen.

En mkt välfysad Leffe väger 31,5 kg!

onsdag 23 maj 2012

Strålande sol!

Härom kvällen fick jag 3 st mail av vännen Marcus som hade tagit massor av fina bilder å Nelly när vi var iväg senast!

Bilden ovan visar Nelly i full fart, hon har ett så härligt uttryck i ansiktet på den bilden!

Hon fick även ligga still ett tag, men hon ser ut att ligga väldigt löst på den bilden tycker jag, men fin är hon endå!

Igår var jag ledig, så efter Kaffe och macka gick jag ut med Nelly på en promenad, vi landade på 5 km, men vi spårade också la ett 650 meter långt grusspår till henne i grusgropen där jag även lyckades tappa bort henne då jag band upp henne.

Sedan hem och bygga iordning på terassen och så det är lite mera hundsäkert där, staketet är rätt lågt och Leffe har tendens att stå och titta ut och Nelly studsa ut om hon ser mig komma.
Så ag höjde staketet 2-3 dm1
Blev fint iallfall och resultatet tillfredställande och GK av henke.

Sedan blev det att köra ett par maskiner tvätt och umgås med sambon innan vi åkte ner till min bror och fru på fika och umgås med lilla Hanna.

Hannas första möte med farbror Henrik.

Så vackra söta små händer hon har <3

Då vi skulle gå från Robert och Malin kom Caroline och Adam på besök för att hälsa på den lilla familjen, vi stämde även av att vi skulle träffas för en golvrunda (Pay-and-play) riktigt kul uteaktivitet som i teorin går ut på att gå 9 håls golfbana, men i praktiken letar man boll och skrattar 90% av tiden!

Carro och Adam blev inte så jättelångvariga hos Robert och Malin för pappa ringde och berättade att han cyklat omkull och brutit fingret :-(
Så snälla C och A körde upp pappa till Närakuten på löwet då passade pappa på att visa upp sitt finger för carro som tog denna bilden.

Fingret var dock inte brutet och med samtal med pappa berättade han hur det hela gått till och hans problemlösning.
han hade rasat över cykeln då han skulle cykla vidare efter samtal och tog emot sig med högerhanden, sedan såg han sitt finger och gjorde inte ont konstigt nog utan farsan försökte DRA fingret själv tillrätta men då inte det hjälpte konstaterade han att fingret nog var brutet.
Väl på sjukan fick han en spruta, läkaren drog fingret till rätta och tejpade sedan ihopp fingrarna, så idag är far på jobbet igen!

Igår blev det grillat och FÄRSKPOTATIS, till efterätt blev det rabarberpaj och hundarna fick märgben.

ha det gott alla!

lördag 19 maj 2012

Dags att uppdatera!

var ett bra tag sedan senast, men tiden räcker inte riktigt till för bloggen mellan varven känner jag =)
Iallfall har det hänt massor av grejor sedan senast.

Måndagen den 7 maj drog Henke iväg ner till Hjo för att fixa med husvagnen som stått inomhus under vintern, på torsdagen drog han och hans föräldrar ner sina vagnar till lerum utanför göteborg.
jag var hemma och jobbade hela veckan för att på fredagen efter jobbet ta tåget ner till GBG!

Riktigt smidigt att ta tåget ner, tog bara 3,5 timmar och resan i förstaklass var billigare än andraklass!

Väl nere i GBG tog jag pendeln ut till Lerum och mötte upp sambon och hundarna och vi tog en välbehövlig sovmorgon för på plats i husvagnen var jag först vid 00.30 *gäspar*
Efter frukosten rörde vi oss mot centrum i gbg för att ha det årliga evenemanget GBG-varvet.

På söndagen rullade vi upp till Jönköping med vagnen och instalerade oss på Elmias camping för att sedan åka ut till Henriks systers famlij för middag och umgås och mysa med deras 2 småbarn.

Från Jönköping åkte vi på Tisdagen och kom vid 18 tiden, världens bästa mamma och styvfar hade lämnat middag i kylskåpet så vi slapp tänka på det.

Onsdagen den 16 jobbade jag och stirrade på telefonen med jämna mellanrum...

Kl 15.38 fick jag det efterlänktade SMS:et min bror och hans fru hade fått en välskapt dotter på 46 cm och 2390g.

Igår fredag efter jobbet fick jag äntligen träffa min bror och hans fru samt deras underbara lilla prinsessa Hanna.
Bilden ovan visar hur stolt faster håller i den lilla tösen.

jag och Malin då jag är påväg hem efter besöket.

Hundarna har såklart som vanligt fått massor av aktiviteter, spår, lydnad, bad, fysning, promenader mm
Och inte många lugna stunder sedan vi kom hem heller.

Ny uppdatering av bloggen lär komma innom kort hoppas jag.

fredag 4 maj 2012

Spår!

Igår då jag slutade kl 17.15 så knatade jag till Odenplan och hoppade på busses och snurrade runt lite med destination naturhistoriska riksmuset och universitetet.
Väl på plats plockade henke upp mig och vi åkte ut till spåren, fick se Leffe gå ett grymt roligt spår med massa roliga svårigheter!

Blev lite av en miljöbana att klättra fram runt detta hörnet!

Och sedan fortsatte det med klurigheter, leffe var duktig och spårade på bra utan att försöka sig på att söka trots miljön han spårade i.

Lite mera klättra blev det i spåret...

Sedan fick jag kika på en otroligt härlig unghund som spårade i en en hage, duktig hund kan blir riktigt bra det där.

Sedan flyttade vi oss ner till baksidan av naturihistoriska där en kollega till Henrik la ett ca 600 meter långt spår till Nelly, hon frågade lätt eller svårt då hon gick iväg... medans jag tänkte svarade henrik svårt...
Blev iallfall ett djäkla kul spår, där den största störningen var att i stora delar av spåret gick det mycket människor, och annars var det i närheten av många människor, och den vanligtvis tittiga elly, kastade bara enstaka ögon omkring sig innan hon spårade vidare fokuserat.

leffe fick ett spår till med klurigt upptag över en bilväg och sedan på en välvallad parkeringsplats, Leffe fäste aldrig riktigt spåret så dom bröt efter en bit!

Sedan flyttade vipå oss lite igen och, jag tyckte att nelly fick nöja sig med ett klurigt spår för hon blev faktiskt trött av sitt första spår.

men de andra hundarna spårade mera.

Bilden ovan ser ni typ sista 20 metrarna av leffes spår, hög mur på ena sidan.

Leffes spår startade på asfalt spårade hyggligt där vidare i teräng och över luftgaller som blåste upp luft där var det lite konstigt, sedan över lite skog och sly och ut på en fd tom gräsmatta...
men när spåret skulle tas var det lite party med drickande studenter och stolar mitt i spåret =)

Leffe löste det riktigt bra trots allt, sedan blev detlite svårare med asfalten övergången från mjukt till hårt.

Vid muren gick leffe upp och tyckte nä det var lite högt men skam den som ger sig... vi kan kolla spåret endå... henkes lilla sötnos <3


Slutligen fick jag se en liten svart dammsugare som spårade asfalt.

En otroligt lärorik dag som gav mig otroligt mycket, fick värdefulla tips till båda hundarna så nu vet jag precis vad man skall jobba vidare på.

Hem kom vi strax efter kl 21, så då blev det att fixa i ordning kaffebryggaren, fixa mellanmålsmackor och frukostmacka och lägga fram kläder till fredagens jobb, ducha och fixa sig klar till sängen.

idag fredag är det sista dagen på utbildningen sedan kliver jag på schemat med start på måndag = KUL!

onsdag 2 maj 2012

Strålande sol!

Stålande sol var det första maj och kände att jag bara var tvungen att vara ut och ha det gott! Så kl 9 klev jag ut genom ytterdörren och promenerade runt och hamnade tillslsut nere vid marabou där jag trampade ut ett 800 meter långt grässpår med massor av vinklar.

Sedan knatade vi till parkeringen där jag kastade ut ett 550 meter långt asfaltspår. Nelly gjorde sitt absolut bästa asfaltspår ever *Nöjd*
Efter massa lek och bus knatade vi runt hela bygget och tog grässpåret, gick hyggligt bra så nöjd med gårdagens spår.

Efter spåren knatade jag ner till stationen och fyllde på mitt SL kort med 30 ny dagar, köpte även årets första glass att njuta av ute... den lilla 4 benta fick också en egen glass att sluka på 2 röda.


Efter stationen och spåren blev det en tur upp till pappas kollonilott där han och Anita håller på att fixa vårfint.
När vi kom till lotten så hade vi promenixat totalt 1 mil! kastade ut lite gottis så nelly höll sig sysselsatt.

Pappa och elly <3

Anita och Nelly, letade man inte gotta så passade man på att leka endå!

leka får man aldrig för mycket av...

Lotten iväntan på sommaren!

In genom ytterdörren klev vi 5 timmar och 15 minuter så en jätteskön dag tror minsan jag fått lite färg i ansiktet... nämligen röd :-(

tisdag 1 maj 2012

Tror verkligheten hunnit ikapp?

idag blir det ett långt inlägg med mycket text känns det som...

Senaste veckorna har varit rätt fullplanerade med roliga saker och misstänker att det nu tagit ut sin rätt hos både mig och Nelly! En mkt kort sammanfattning på sista veckan:

Lördagen 21/4: ett hårt spår, ett grässpår, långpromenad, långfika med familjen, städa, laga middag, jogging, tvätta sedan var klockan 21-22 ngt!

Söndagen 22/4: långt grus spår, springa sandtag, långpromenad, 6 km jogg, senare lunch, förbereda middagen, städa ovanvåningen, umgås med sambon, fixa middagen till dagen efter då jag och H jobbar. samt förbereda allt till veckans jobb.

Måndag 23/4: Nelly har varit med husse och då varit vaken ett dygn, jag har internutbildningen och är hemmifrån mellan kl 7-18, hem och umgås med sambon äta mat, diska, vika tvätt och slappa en kortare stund innan sängen.

Tisdag 24/4: Henke drar på läger med hundarna och spårar kör lydnad, sök, skydd, uppletande m.m! Jag jobbar, röjer, umgås med vänner och fixar lite ärenden.

Onsdag 25/4: Henke är på läger och kör hundar stenhårt och inleder dagen med 7.5 km jogg med dom innan aktiviteterna drar igång efter frukost.
Jag jobbar, umgås med vänner, agar middag, och håller undan hemma.

Torsdag 26/4: Henke kommer hem efter kört hund halva dagen, jag lite sliten efter jobbet, så vi äter lite lätt, diskar, startar en tvättmaskin från lägret och sedan blir det en lugnare kväll!

Fredag 27/7: henke inleder dagen med en långrunda med hundarna medans jag är på jobbet, får en riktig utmaning som sista samtalet för dagen som sätter all min utbildning på prov och jag lär mig även ngt helt nytt = GRYMT kul!
Dock drar samtalet ut på tiden med 15 minuter så jag kommer med 2 senare bussar, fick iallfall vinka till henke på vägen då bil och buss möttes ;-)
Väl hemma byter jag om och går på en härlig långpromenad till med grannen och nelly.

Lördagen 28/4: Jag och bardomsvännen drar upp till rundbyskogen kl 10 och är där i dryga 3-3,5 timmar, Nelly får 4 spår långpromenad, lydnad och lite uppletande.
Sedan promenix med Henke och leffe då dom vaknar, umgås med sambon tills han drar till jobbet.
Kl 18 möter jag och nelly upp grannen med 11 årigt barn, går ut och går 6 km och elly får busa som tusan med granne och barnet, är ute 2,5 timmar!
Hem tvätta vika tvätt och slappa sig lite i soffan!

Söndag 29/4: Går ut med nelly och rastar henne, möter upp samma ekipage som igårkväll, åker till bögsgård för en underbar fm med spår, lek och "uppletande" fika och krovgrillning kommer hem kl 14.40.
Fixar middagen, dammsuger, rastar hundar, umgås med sambon fixar iordning grejer till måndagens jobb.
Nelly hänger med Henke, så när hon kom hem måndag morgon har hon dygnat (varit vaken ett dygn)

Måndag 30/4: Dagen vänds upp och ner på jobbet, utbildningen ökade en nivå och WOW vilken rolig utmaning me LIKE.
stämplade in kl 8 slutade 17.15 med 45 min lunch så aktiv arbetstid 8,5 timmar men när jag gick hem kändes det som om man smitigt hem X antal timmar för tidigt, dagen var ju så grymt kul och timmarna FLÖG iväg.
Bytte buss vid Lidl efter fått ok på mitt SMS till sambon, att han körde ner Nelly till mamma istället för jag promenixat ner med henne!
Hos mamma mumsade jag middag, glass och godis, umgicks med mamma, styvfar bror  och fru! jag, nelly och brosan hjälpte till att tömma godisskålarna ;-)
Promenad hem och landade i hemmets lugna vrå kl 20.30, stekte upp lite kronhjortfärs som jag tagit fram och som skall bli dagens middag.
Intog ryggläge i soffan kl 21, kollade på älskling du har blivit en tjockis. Kl 22 började en skitbra film på 3:an borstade tänder och tvättade mig i pausen och la mig i sängen och kollade.
Somnade strax efter kl 23 tyvärr, vaknade kl 2 slog av TV:n

dagen idag är oplanerad, skall ta en långpromenad till stationen och fylla på SL kortet, skall hitta på ngt med Nelly och förhoppningsvis är pappa hemma så jag kan gå in hos honom och fika lite innan jag rör mig hemmåt för att umgås med sambon då han kliver upp!
Nelly får dygna idag med men sedan blir det ett par lugna dagar för henne.

Är seg idag, det var lite tungt att komma upp idag känner mig mossig och misstänker en mkt tidig sänggång kväll för att sova ut inatt.
From nästa vecka går jag på mitt schemakänns soft att börja kl 11.30 på måndag och jobba till 20.30, sedan måste jag dubbelkolla schemat i datorn på jobbet, har 3 olika tider på tisdagen angivet beroende på vart jag skrivit upp det ;-)
Intressant sätt att inta allerginäspray på ;-)