tisdag 5 juni 2012

Dags igen!

Dags att uppdatera igen, vädret är fortfarande rätt instabilt med kyla och regn! Men hundarna får sitt i form av långa promenader, lydnad och även lite skyddsträning!


häromdagen var vi ute och snurra med bilen och stannade för att tanka, då var inte temperaturen mera än så här *burr*

Då det var dags för den längre eftermiddagsrundan åkte vinterkläderna fram igen, känns ju rätt oimponerande med toppluva och Arrakjacka men vem tusan har lust att frysa sig runt på en promenad.
Som hundägare skall man inte vara fåfäng ;-)

Leffe sliten efter ett par långa promenader, lydnad och 3 timmars bentuggande, då vi hällde ut oss på soffan för att slappa framför TV:n intog lilleman samma läge som sin ägare.

Söndagen spenderades på brukshundsklubben, hundarna fick börja med en lång platsliggning innan jag tog upp nelly och körde en hel del frittfölj, kryp, släta inkallningar, förflyttningar och vändningar på stället.
Vi jobbade även på hoppet att ta ut avståndet på andra sidan hindret.

Sedan fick Nelly lägga sig i bilen och vila ett tag medans jag fick agera figurant till leffe, sambon ville köra lite dolda överfall för att jobba på släppandet i det läget och att sammla ihopp hunden för att avsluta med en transport.

sedan fick faktiskt Nelly prova på samma sak med henrik som förare, efter det dåliga avvärjandet på det dolda överfallet så tyckte jag att vi byter plats så henke fick dra på sig ärmen och jag knatade iväg!

nelly fick till ett fint avvärjande och ett fint släppande MEN då jag skulle ta in henne till sidan gav hon Henke ett tjuvnyp i ärmen!
Även om det är FEL, mycket FEL med att ge sig på en stillastående figurant så blev iallfall jag imponerad av henne.


För på ngt vänster lyckade hon få in truten i skyddsärmen nertill och nypa henke i ett finger, nåväl ingen större skada skedd men i vilket fall så blev det mycket ordning och reda efter det innan vi åter igen klarade oss från regnet på träningen.

Nu väntar det jobb resten av veckan för hela flocken innan vi på fredagen kan inkasera en ny ledighet.

Inga kommentarer: