torsdag 22 april 2010

Hundträning!

i dag på förmiddagen gick vi en långsam promenad uppe på högaliden älskar verkligen att gå där uppe och lyssna på tystnaden, så långt från storstadens brus och rörelser njuter verkligen hejdlöst och blir så avkopplad!
Och då henke var med så blev det som sakt i riktigt behaglig mak så vi gick i 1½ timma och hundarna njöt hejdlöst av att få busa runt och ha sig.

Direkt efter högaliden åkte vi till Henriks kusin och fikade och myste med hennes bebis på 4 månader en riktigt rar liten flicka!

Sedan var det dags för en lite senare lunch och vila innan vi stoppade in Nelly och Leffe i bilen och åkte upp till brukshundsklubben där jag började med att lägga ett 850 steg långt spår med 4 apporter plus slut.
Spåret gick på en stuppåker/äng och solen värmde och så blåste det full storm på det.

Medans spåret låg till sig körde jag lydnad med Nelly vi körde massor av frittfölj där hon till att börja med var gapig och skrikig men tyst fick jag på henne efter ett tag, sedan gick hon riktigt fin i bra possition och mkt trevlig attityd!
krypet var lågt och fint och hon tjuvstartade inte och satte sig inte utan komando, däremot hade hon en tendens att krypa lite väl långt fram skall köra Tappers förslag igen.
Hoppet var det bra tryck i, och inkallningen var riktigt bra.

Sedan fick hon vila i bilen medans jag fick vara skyddfigurant för Henke och Leffe, först körde Henrik ordning och reda och därefter blev det transporter, avslutade med tända och släcka övningar leffe skötte sig mkt bra!

Sedan var det dags för spåret, det blåste som sakt halv storm och första sträckan gick i kraftig motvind, första vinkeln tog hon klockrent, andra vinkeln blev det lite ringlande sedan spårade hon som en dammsugare och tog vinklar och spetsvinklar utan problem och apporterna plockade hon in fint.
Det enda som finns att klaga på var det bitvis höga tempot, det var joggingfart!

Efter spåret åkte vi hem och jag vilade ett par timmar och sedan blev det lite hårfärgning och mera vila, i morgon blir det en mkt lugn dag.

1 kommentar:

Jennelie sa...

Men madde. Ebba är bara 3 månader :)