fredag 25 maj 2012

Krasslig!

I förrgår då jag kom hem från jobbet stod Henrik vid grillen och det doftade nygrillat nästan hela vägen bort till bussen. Efter en riktigt god och mysig middag på terassen så dukade vi in allt och sedan bytte jag om och började plantera sommarblommorna.
Bild på planteringen kommer om någon dag, skall fota idag eller i morgon men eg är det inte så mkt att se då det är nyplanterat.

I övrigt står verkligen hela området iblom, biggaråträd och körsbärsträd samt vinbärsbuskarna är så fina, bor verkligen i ett guldområde.

Byggde ju hopp skydd på framsidan så inte hundarna kan skutta ut om det går en katt för nära staketet eller om någon släpper fram en hund mot staketet eller buskarna för att snusa och kissa, Nelly tycker det är riktigt mysigt att ligga vid grinden och spana.

I onsdags var Henke på hundträning, vi har tänkt lite fram och från att Leffe kanske har hon i halsen men han har inte visat så stora symptom på den endå, han har inte protesterat vid hård fysning, lite slemmig har han dock blivit runt munnen.
De spåren han har gått har han fixat men de har varit svårare än förväntat för honom, han går vanligtvis som en dammsugare och är en suverän spårhund men senaste ggr har han spårat sämmre än i vanliga fall.
Iallfall på skyddet såg figuranten ner i leffes hals då han skällde och såg att det var rött, då jag kom hem från jobbet (innan maten och planteringen) så kikade jag grundligt ner i halsen och visst var han röd och svullna tonsiller!
Blev till att ringa veterinären om fyndet i leffes hals så vi fick tid till honom igår.

Lilla Leffe är ju inte allt för imponerad om någon annan skall kladda och gräva honom i käften så jag stod bakom leffe och öppnade munnen och veterinären stopade in huvudet och bekräftade våran diagnos.
Vi kom även fram till att då leffe har så pass difusa symptom på en så pass kraftig tonsillit som kommer vi faktiskt att ta bort hans tonsiller om han åker på en tonsillit igen.

En mkt välfysad Leffe väger 31,5 kg!

1 kommentar:

Ann-Margret o Vinja sa...

Hoppas Leffe blir frisk snabbt nu då :)

Kram