måndag 30 april 2012

Bögsgård!

Då det även igår går strålande väder så planerade jag och catharina en picknick till Bögsgård för att vi alla skulle kunna njuta av en härlig heldag ute.

Så kl 9.45 gick jag ut med med Nelly och rastade av henne med ryggsäcken med varmchoklad, vatten, 1 burk kattmat samt spårgrejor till Nelly.

Väl på plats vid Bögsgråd gick vi en bit på grusvägen innan vi gick genom hagarna och hittade en riktig mysig skogsglänta där vi slog läger, jag trampade ut ett 800 meter långt ängspår med massor av vinklar, och medans det spåret låg till sig så passerade det över hundar, harar och folk.


Nelly nyspårad och filtmys på bilden ovan, efter bilden togs blev det massor av bus för Nelly där leksaken gömdes högt som lågt och i håligheter.

Klart att även Nelly skall få mumsa lite krov tycker vi....

Kristoffer passar på att träna Nelly i lite partytrick med hjälp av korvbröd, här kör dom vinka och hade innan kört lite fjärrdirigering <3


Bögsgård vid järvafälten är himmla fint och mysigt att gå runt vid, efter et par timmar på filten med gott fika och grillat gick vi en annan väg tillbaka till bilen.
Gick förbi ett riktigt fränt träsk ser rätt mäktigt ut med träd som växer upp ur vattnet.

Var en hel del plankor man fick gå på för att inte gå i dy upp till knäna, dock hoppade Nelly ner för att dricka ut en bäck och det såg ut som om hon hade svarta sockor på sig.
Men längre fram var det torrt och fint och då fick hon plaska i en annan bäck, hellre blöt än skitig då hon skall in i en bil.
Vi stannade vid gården sedan och tittade på kalvar, lamm, grisar och hästar.

Hemma var vi igen kl 14.40 så det blev en riktigt härlig förmiddag ute i det fria.

Inga kommentarer: