fredag 25 juni 2010

Svinto inlagd på Ultuna :-(

Svinto är jätte sjuk, igår var han hängig och ville inte äta och var småhalt!
Att han inte ville äta kunde man ju misstänka värmen för, och hältan till hans dåliga armbåge, han åt senare på kvällen med lite muta!

Idag var han ännu mera hängig och törstig sedan såg vi hans högra framben, det var minst dubbelt så stort som det vänstra hela vägen upp.

ilfart upp till uppsala och regionalsjukhuset där, dom misstänkte ormbett men kunde inte hitta ngt sår pga all päls, han hade inte heller någon ömmande punkt!
Blodprov togs, lungor och det benet röntgades grundligt och inget konstigt hittades på plåtarna (inga tumörer i lungorna mao)

Vita blodkroppar låg högt, lite lågt i röda blodkroppar och sedan var det ett prov som var på 21 och referens var på 22-39 (det övre värdet är jag inte säker på) och sjunker det värdet för lågt så är risken jättestor att hunden får vätska i lungor och buken bla.

På detta så hade han en hög feber, så nu ger dom honom antibiotika, morfinliknande medecin för den svullnaden gör ont samt dropp!

Han är även rätt svajig i bakkärran, men det kan komma från den höga febern!

Så snälla håll tummarna för svinto att han piggnar på sig och blir frisk av behandlingen, för i dagsläget ser det verkligen inget bra ut...

2 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Men usch vad hemskt. Håller självklart alla tummar och tassar vi har så eran Svinto blir snabbt frisk.
Jag lider verkligen med er, aldrig kul när ens djur är sjuka. Jag är hellre sjuk själv än att min hund ska vara det.

Kram!!!

Monica sa...

Klart vi håller tummarna för att han piggnar till och får komma hem snart.
Kram