tisdag 27 september 2011

Promenad och bilder!

Idag tänkte jag träna lite lätt med Nelly, hon skall ju ta stygnen i morgon så jag tänkte lite kontrolerad lydnad i form av linförighet med fokus på tystnad och position.
Då vi klev ut på våran "appellplan" och hon förstod att vi skulle GÖRA NÅGOT... TRÄNA så fick hon ögon som tefat, började vibrera och kvittra.
Sedan om man skall beskriva träningen i bilder så tränade jag på entre plan i ett höghus, och Nelly var på party på 7 våningen :-/
Så vi bröt träningen och tog en promenad istället, bättre att starta lydnaden efter hon fått göra av med lite energi, kanske inte så snällt att börja med koncentrationsövningar efter 2½ vecka i koppelvila?


Igår morse var hon riktigt morgontrött, hon drog sig riktigt länge efter jag och Henrik klivit upp och dessutom få njuta i hela sängen och verkligen vräka sig var najs (Förvisso vräker sig både hon och Leffe i sängen på nätterna, men, men)


Igår lärde sig Nelly att snabbt som blixten ta sig ur denna munkorgen, tidigare har hon behövt "hjälp" för att ta sig ur den, då har hon rusat in i folk som värjer sig genom att knipa ihopp benen och då knixar hon loss sig på en halv sekund, samma sak då man satt ner och hon rusa in med korgen först i revbenen!
Men igår lärde hon sig att dra nosen i underlaget och dra till skallen för att få av korgen =(


Men då fick jag tipset om gaslinda på FB för att ha samma stuk på denna korgen som skyddsmunkorg så då sitter den :-)
Till Nellys förtret!


Efter det katastrofala lydnadspasset gick vi en tur i skogen där Nelly fick possera en hel del, lite kul att fota ibland!
Hon ser verligen ut att ha gigantiska lurar på denna bilden :-/


Liten höstbild, dom blir rätt fina och mysiga, träden har ju inte fått de fina färgerna ännu och inga färgglada löv på backen.


Hon fick även sitta på denna stocken och posera, la henne ner först men det var lite väl vingligt att ligga på den.


Sedan då vi gick ut ur skogen stannade vi och tittade på fåren och kossorna som går i hagen vid Vikingagården!



Denna bilden gillar jag verkligen, tog den vid skolan då jag såg denna stora stubbe, måste varit ett par månader sedan dom tog ner det trädet, och jag gått förbi där dagligen utan att se denna stubben, ja ja nu har jag iallfall sett den och Nelly fick possera fint på den.

Strax blir det lite mat i magen, sedan ner till centrum och handla lite förnödenheter och frimärken, sedan blir det att klippa Nellys klor ikväll!

2 kommentarer:

Monica sa...

Utbrytardrottningen vad hade du väntat;-) smart med gasbindan.
Skönt att ta stygnen, förstår att hon var dampig du får köra slut på henne innan du börjar träna.
Söt är hon på bilderna.
Ha en skön kväll;-)))

Ann-Margret o Vinja sa...

Hmm, låter inte som någon bra ide att försöka träna kontrollerad lydnad på en vovve som vilat i 2,5 veckor...Nelly som verkar vara full fart på jämnt när hon är frisk kan verkligen inte vara lätt att träna lugna saker efter så länge vila.

Smart ide med gaslindan på munkorgen så hon inte kan ta av den själv, fast Nelly uppskattade nog inte det ;)

Mycke fina kort du fick på din fina tjej idag :)

Kram