söndag 2 oktober 2011

Låååång promenad!

Efter frukosten så var det dags för att rasta hundarna, Henke tyckte långrunda och jag tyckte tja varför inte det var liksom ett helt underbart väder ute.
Så vi började gå den mysigaste rundan men vid ett vägskäl så tyckte vi nä, vi går den här vägen istället... blir en mil då!



Visst, helt ok, en riktigt kul promenadväg det också som man inte går allt för ofta så vi styrde kosan in mot Rotebro istället för att hålla oss i Väsby.
Då vi var vid nästa vägskäl konstaterade vi båda att vi var lite kaffesugna och kanske en bulle skulle vara gott också.
Så vi knatade upp mot Coop och Donken för att köpa Latte och bulle, det skulle ju bara bli en omväg på 2-3 km.


Men fikan ville vi inte ta på parkeringen så vi gick mot minnesmärket för OS maran, men precis vid monumentet satt det lokala A-laget så vi gick in här och fika för där var det torrt, dock verkar det vara A-lagets tillflyktsort vid dåligt väder, men i våran hörna var det iallfall rent och fint!



Då vi endå var i Rotebro gick vi vidare till kyrkan och hälsade på mormor som gick bort alldeles för tidigt -97 4 månader och 8 dagar efter tobias :-(




Sedan gick vi ner mot Norrvikensjön och hundarna fick busa och simma och busa och plaska! Därefter började vi titta på klockan och dikutera hur, vart och när vi skulle äta lunch.
Kom på att vi lika gärna kunde gå till Häggvik och ica MAXI sagt och gjort la vi om gångvägen ditåt!
Efter lite mera än 1 mil var vi framme vid MAXI väsbybor och sthlm bor vet hur låååångt det är mellan väsby och Maxi häggvik ;-)
Henrik gick in och köpte en sallad till sig själv, vätska och 0.5 kg blötmat var till hundarna.
Efter handlingen gick vi ner mot donken för jag var sugen på skärpmat, på parkeringen utanför donken sprang vi på en kär släkting Birger med sitt barnbarn så där blev vi stående en bra stund och pratade, han var mycket imponerad av våran promenad och min nya vikt *rodnar lite lätt*
Sedan satt vi och åt i godan ro efter att varit stilla ett bra tag.
På vägen hem ringde min mobil, personen som skulle hyra våran uppställningsplats över vintern medelade att han var på G mot väsby och skulle vara hos oss om ca 1,5 timma, fick lite tids press då.
In på Coop och handa lite snabbt och sedan började vi knata hemmåt, efter 4 km så hoppade jag efter viss STOR tvekan på pendeln för att komma hem för att möta upp personen!
Henke tog då båda hundarna och fick hemmåt de sista 7 km, framme vid norrvikensjön fick hundarna busa och simma ännu mera.



Vid Infracity började Nelly bogsera helt hysteriskt då hade dom gott 19 km och simmat och busat en hel del. henke släppte kopplet för att se vart hon skulle.
Jahapp, där dörren är låg en djurtillbehörsaffär i hela hennes liv fram till i våras, jag har haft 2 vänner som jobbat där och vi varit där nere och handlat och fikat där nere vid många tillfällen, helt enkelt färdkost skulle hon ha ;-)

6 timmar efter vi gick ut på morgonrundan klev Henrik och hudarna in i hemmet 21 km senare och med massor av simmande och busande i kroppen samt en del passivitet i häggvik.

Så igår fick våra hundar bara 2 promenader, en morgon tur och en kvällsrunda ;-)

4 kommentarer:

Jeppsson sa...

Ojoj vilka hurt-hundar! Jag brukar inte gå längre än åtta kilometer, vet inga bra rundor som är längre än så.

Ann-Margret o Vinja sa...

Det kallar jag en redig runda :) Måste varit kanon härligt. Roligt med en sambo som också gillar långa promnader :)
Om Vinja och jag ska få nått sällskap på promenaderna så är det hundkompisarna som gäller.
Fast så långt som 2 mil har jag nog inte gått på samma gång. Gicke en runda i våras och den var ca 1,4 mil och det kändes det också ;)

Skönt för Nelly att få komma ut och röra på sig, kan tänka mig hon stor trivdes :)

Ha en fortsatt skön söndag nu.
Kram

Monica sa...

Haha blir trött i benmusklerna bara av att läsa om er runda, skulle ha tagit tåget betydligt tidigare;-)))
Läste att Leffe ville leka med boll när ni kom hem, rena duracellvovven ju.
Vilken fin naturlig gravsten.
Bara två promenader jaja
Ha en skön söndag;-)))

Ann-Margret o Vinja sa...

Hmm, kanske skulle testas det där med att dra kättingar. Men jag måste fundera lite först om matten orkar med den extra vikten i ryggsäcken då inte Vinja ska dra dom ;)
För hon måste ju värmas upp och värmas av så nån måste ju släpa på dom då också....