fredag 12 november 2010

Sökträning!

Igår var det dags att aktivera dom små liven, eller Henke har ju aktiverat sitt lilla liv en hel del men det kan man väl inte säga om Nelly!
Så klockan 12.10 mötte vi Louise och Shadya i skogen för att köra et pass sök, rutan var riktigt kuperad och hundarna skötte sig riktigt bra, Vill ni läsa om Leffes sök får ni nog kolla in Henkes blogg!

Nelly fick 8 figguranter där dom 3 första var poppupper med direktskick och och sedan blev det 4 st popupper och sedan vända bort Nelly och gå en liten bit för att sedan ställa upp och skicka igen, gick superbra!
På det 7:e skicket tyckte Shadya att Nelly inte skulle få en popupp utan att jag skulle ställa upp och skicka Nelly!
Nelly gick ut i riktigt hög fart och upp för bergknallen och hittade figgen, tog ngn frolick och sedan lekte figuranten in henne <3

Känns som om hon går från klarhet till klarhet och utvecklas hyggligt snabbt, var vårat 3:e sökpass men då jag verkligen är helt grön i grenen så kanske man inte skall lita för mycket på vad jag skriver ;-)

Nästan sökträning blir nästa Helg känns nice och längtar redan!

1 kommentar:

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul för Nelly att få komma ut och jobba lite :) Förstår det kan vara svårt hinna göra nått när man haft en magsjuk hund :(

Låter jätte kul med sök, skulle jätte gärna börja testa nått mera med Vinja, men tyvärr räcker ju tiden inte alltid till :( Sen ska man ju ha en bra grupp att träna med också.

Hoppas du får en bra lördag!!!