tisdag 9 november 2010

Svinto... [uppdaterad]

Har helfastat i 2½ dygn, igår fick han enbart canicur och vid middagstid kom han galopperande in i köket för att få mat, men tji fick han!
Iallfall så väckte Svinto Henke imorse och ville ut, väl ute satte sig lilla gubben 2 ggr med diarré :-(
Så jag skall ringa våran veterinär så fort dom öppnar så dom kan sätta en vätskepuckel på honom och ge honom antibiotika för att hanns mag/tarmpaket skall få vila ett helt dygn även från vatten, sedan i övermorgon får han börja äta då!

Idag skall det bli snöstorm, känns både mysigt och jobbigt, och Henke är förkyld inte bra då jag hade tänkt att gå över till pappa och Birgitta i eftermiddag på en fika, men det skiter sig då Birgittas imunförsvar är lågt och inte vill riskera en missad cellgiftsbehandling pga en förkylning!
Lämnar bara över en bunt filmer istället så dom har sin förmiddagstimme i soffan i lugn och ro!

= = = = = = =

Pratade med våran veterinär och Sinto är inte uttorkad eller allmänpåverkad så skall han from idag börja äta skonkost, fortsätta se till att han får i sig vätska och är han inte bättre inom 2 dygn eller om han blir sämmre skall vi återkomma igen!

Så idag, flera portioner överkokt ris fri tillgång till vatten (såklart) och så får man utrusta sig med lite tålamod melt enkelt :-)

2 kommentarer:

Monica sa...

Zeus var så där en gång, det tog en vecka innan han var helt bra igen. Mycket skit dom kan få i sej ute du får väl passa honom när snön kommer men han kanske inte äter den.
I dag går han riktigt bra mellan varven, kanske alla små utgångar + att jag lärt honom vad ta det lugnt betyder gjort sitt till.Han har gått lika mycket som vanligt med kortare rundor eftersom jag sett att han blivit trött efter ett tag. Här har vi också utrustat oss med tålamod;-)
Ha en bra dag i snöstormen;-)

Ann-Margret o Vinja sa...

Hoppas han blir bra nu. Är ju inte kul med en hund som är dålig i magen så länge :( Håller tummarna nu att det funkar med skonkosten :)