måndag 10 januari 2011

Stress och gastrit!

Gjorde ju en gastroskopi i början av november den visade på att jag hade en mkt kraftig magkatarr slemhinnan var mkt tunn och magsäcken var inflamerad och så hade jag som flertalet små skrapsår i magsäcken.
Mag/tarmspecialisten skrev ut Zoton då jag inte kan äta omeprazol för magen och allt var frid och fröjd!

Men för ett par dagar sedan fick jag ett sug i maggropen och ett lättare illamående, känslan blev värre och värre och iförgår så kräktes jag x-antal ggr pga skitmagen!

Och nu inatt vaknade jag vid 2 tiden och hade världens kramp i magen så jag fick släpa mig upp till övervåningen och leta rätt på en citadon för att försöka få bort värken :-(

Så idag startade jag dagen med en halv mugg kaffe och med lika mycket mjölk, fukost och lunchen kommer vara havregrynsgröt för att skona magen, middagen blir ungspannkaka och jag hoppas på att det är snällt mot magen!

Stressen kan jag inte göra så mycket åt faktiskt, det är en innre stress som pga yttre omständigheter som inte jag kan påverka utan det handlar helt enkelt om att försöka acceptera läget istället och försöka stressa ner så gott det går.

6 kommentarer:

Team AROZ sa...

Usch, så trist med magen :( ! Det är förjävligt när magen strular :( !!
Men ...hjälper verkligen citodon mot ont i magen ? Min sambo som oxå har mycket strul med magen får jätte ont av de flesta värktabletter.

Hoppas att du mår bättre snart :)

Kramiz !!

Titti sa...

Jag lider med dig! Har själv jättemycket problem med min mage. Har provat något som heter "nexium hp" som eliminerar helicobactern i tarmen. Tyvärr tycker jag inte det fungerade så bra som jag hoppats, men skillnaden gick från att ALLTID ha ont i magen till att "bara" ha ont i magen en gång i veckan. :)

Anonym sa...

Stackars dig :(. Låter som ett helvete. Hoppas innerligt att du får ngt som hjälper. Krya på dig / Susan

Ann-Margret o Vinja sa...

Men stackars dig att då, inte kul att må dåligt :( Hoppas att det löser sig så bra det bara går. Men som du säger att den inre stressen är ju inte så lätt att göra nått åt :(

Hoppas du blir bättre snart :)

Monica sa...

Det är svårt det här med att hantera stress, det finns ju nästan alltid något i ens närhet som man stressar upp sej av.
Hoppas magen är bättre nu, kul med dammsugaren hihi
Ha en bra dag;-)

Anonym sa...

Hej!
Måste bara kommentera att du ska definitivt eradikera helicobakterpylori-infektionen som orsakar besvären - utifrån det du skrivit. Du har i annat fall ökad risk för såväl blödande magsår som cancer.
MVH;
Åsa Wihlbeck