onsdag 22 december 2010

Storhelger.....

Då det närmar sig storhelger eller är storhelger så fasar man för att hundarna skall bli sjuka för det är svårt att få tag i veterinär!
För 4 år den 25 oktober opererades Bonzo för att kolla varför hans mjält var förstorad, dom misstänkte cacer och då hade han ca 1-2 månader kvar att leva, men tack och lov var det en ännu värre åkomma som inte ger ngt symtom som Bonzo drabbats av, men då Bonzo hade en pågående allergi då utan att vi visste om det så hade han konstanta kräkningar (kräktes upp sin mat efter 30 min - 1 timma) och då fick han äta upp det igen... men nu ville han inte det och direkt till veterinären, en matvägrande Bonzo är mkt sjuk!

Bonzo hade drabbats av ngt mycket värre än magomvridning, han hade tarmomvridning hela Bonzos innanmäte hade bytt plats men efter operationen så blev han frisk då jirurgen lagerrättat honom!

Iallfall, så började Bonzo kaskadkräkas på nyårsdagen nere i hjo, blev en akuttur till blå stjärnan i skara, och ingen ny tarmomvridning (kollades med kontraströntgen) ingen halsficka, han kollades med ultraljud också!

Sedan i år, på midsommaraftonens morgon mådde Svinto jättedåligt, hög feber och matvägran... och hans ena framben var groteskt svullet!

Ilfart upp till Ultuna där dom la in Svinto, dom hade ingen aning om vad min lilla pälsboll drabbats av! Efter ett par dagar uppdagades orsaken, han utvecklade en enorm varböld vid sin armbågsled, drän sattes och vi kunde hämta honom på vägen då vi åkte till värmland på semseter!


Leffe har drabbats av en magsjuka från HELVETET det sprutade vatten ur rumpan på honom, efter ett dygns svält så fortsatte magen att strejka trots skonkost, tillslut sprutade det blodblandat vatten och slem ur baken på honom!
Ringde till veterinären och fick en tid till lilleman, diagnosen löd: Kratig tarmkatarr och djupare slemhinneskada, en kortare pencelinkur om 1½ tablett om dagen i 3 dagar!

Leffes ligger om en vikt på 30 pannor, dock visar vågen i märsta lite högt, så han väger nog 30 kg frisk och efter denna magsjuka väger han runt 28-29 kg!

Och som om inte det vore nog, igår kväll på promenaden såg jag något som fick mitt hjärta att stanna nästan, Nelly hade en ljusgul flytning :-(
Ringde till veterinären och fick en tid till kl 15 idag, men veterinären ringde i morse och ändrade tiden till 12.15 istället!
Vaknat 2 ggr inatt av att Nelly tvättade sin vulva och det brukar hon aldrig göra på nätterna annars, hoppas hoppas att hon "bara" drabbats av en akut endometrit som hon fick efter sitt första löp (Inflamation i livmoderns slemhinna, obehandlad kan den leda till en livmoderinflamation)

Så håll tummarna för oss idag tack *orolig!*

3 kommentarer:

Monica sa...

Klart vi håller tummarna och jag förstår din nervositet Vet inte men det kanske vore bäst med en akutoperation så slipper du eländet sedan och försäkringsbolaget betalar. Ja era hundar slår nog rekord när det gäller att bli dålig i helgerna, och det är ju inga små åkommor direkt.
Argos rygg började ju sent fredag kväll, i alla fall schäfrar verkar ha en inbyggd sjukklocka efter 17 på fredagar;-)
Håller tummar och tassar för att det går bra i dag.

Monica sa...

Det blir på Arning eftersom dom har alla journaler där även dom från Berga. Berga är ju en underavdelning till Arninge.
Dom hade världens läckraste kaffemaskin på Arninge tog en himmelskt god Latte Macchiato.
Vet att Arninge är dyrt men jag kan ju fråga honom om han vill att jag flyttar journalen. Jobbar han dygnet runt den mannen, han är väl i Falun också.
Skönt att det gick bra och att hon får medicin så att julhelgen är räddad;-)
Bilfan dog i Arninge i går;-( är något med databoxen, man får bryta - polen på batteriet och nollställa skräpet sedan går den några mil igen. Vi ska lämna in den i morgon, är visst inne i en bad karma period just nu.
Ha det;-)

Ann-Margret o Vinja sa...

Stackers er vilken otur ni har med era hundar som blir sjuka så mycke :(
Hoppas att Leffe blir fri från sin magsjuka nu och att det inte var nått allvarligt med Nelly.

Tror föresten att kennel Kurant ska ha någon dundersoppa när hundarna är dåliga i magen. Kolla under recept och akuta symtom. Har för mig hon rädda en hel valpkull som fått parvo på den för flera år sen. Ska viss också vara kanon ge dom när dom är dåliga i magen.