fredag 31 december 2010

Årskrönika 2010!

Januari:
Året inleddes med en sjuk hund, Leffe var på sluttampen av sin bukspottkörtelinflamation det enda som han hade då var den fula rakade rutan efter morfinplåstret och dietmat!

Februari:
Slog sorgen till hos en vän, hon fick ta bort sin älskade schäfertik alldeles för tidigt pga av lunginflamation som inte veterinärkåren fick bukt med, i flera månader levde dom i en berg och dalbana innan dom fick ta det jobbiga belutet att låta Vilda somna in!

Mars:
En riktigt bra månad, Leffe fixar sitt L-test med kalasresultat som den toppenhunden han är!



Han visade ingen rädsla öht, stor nyfikenhet och inga som helst minnesbilder!

Men säg den lyckan som varar, Henke fick ont i bröstet och trodde han skadat en revben iom en halkolycka upp till närakuten och vidare akut till danderydssjukhus där han läggs in på hjärtavdelning på övervakning 24/7 av hjärtat samt massor av blodprover!
Henke hade drabbats av hjärtmuskelinflamation och blir sjukskriven drygt 6 veckor med strikt ordination om vila!

Svinto fyller 2 siffrigt, uppenbarligen få förunnat att få ha en schäfer som fyller 2 siffrigt!

April:
Min son skulle om han levat ha blivit 13 år gammal, känner mig inte alls så pass gammal så jag kunnat vara morsa till en tonåring  =)


Minneslunden på Hammarby kyrkogård!

Maj:

Henke blir friskförklarad från sin hjärtmuskelinflamation efter en grundlig koll på motioncykel på Danderyds sjukhus!
Leffe startar i securitashunden och sköter sig hyggligt med tanke på utbildningsnivån han ligger på i det läget.
Henke flyger ner till göteborg trots oro ett par veckor innan pga askmolnen från island, Henke gör ett bra resultat på varvet med tanke på den strikta vilan innan!
Bonzo fyller hela 11 år gammal <3

Juni:
En riktig pissmånad om jag skall vara ärlig, men med ett glädjeämne:
I början av månaden går bilen sönder, den bestämmer sig för att den skall ha en maxfart på 50 km i timman om det är nederförsbacke och medvind, bilen hamnar hos bildoktorn tack och lov hade bara spjällhuset sotat igen och det kostade bara 1 100 att fixa!

Sedan fick Nelly en rejäl analböld pga inflamerad analsäck det läkte blod och sekret, tur till veterinär för att sedera hunden och spola ur säckarna och medicinera!


Nelly nerdrogad hos veterinären, gör lite ont i hjärtat att se dom så här pass borta :-(

Midsommaraftonen startar med en katastrof, Svinto är  jättehängig och har ett groteskt svullet framben vi väljer att åka upp till uppsala och Ultuna med honom, Svinto har ingen kordinatiin alls i kroppen och kan knappt stå eller gå, befarar att vi måste ta bort honom :-(


Kolla vad svullet frambenet är :-(
Dom hittar ingen orsak till Svintos svullnad och mående, han läggs in och först 2 dagar senare utvecklar han en böld vid armbågen som dreneras och han får hämtas samma dag som vi åker till värmland!



LEFFE GODKÄND VÄKTARHUND OCH BÖRJAR JOBBA!

Juli:

Pappa bygger en underbar fin "Grogghylla" till oss och vi åker ner 10 dagar till katrineholm i en stuga och bara badar och myser!



Och dessvärre blir det tråkiga nyheter också :-(
Får ett samtal från Ingvor (Svärmor) dom hade tvingats att ta bort sin älskade gammla pappilon Mimmi som blivit akut sjuk 15 år gammal :-(



Augusti:
En riktigt härlig månad för oss, Nelly exteriörbeskrivs och ställs ut i brukshundsklass fixar både och mao KORAD och så fick hon sin 2:a på utställning!
Vi kollar på SM och bor på hotell i söderhamn med oss har vi bara gammelhundarna!

September:

En tung månad, pappas livskamrat sedan -94 blir dålig redan tidigare i sommar men nu kommer förklaringen! På lungröntgen ser dom ngt konstigt och det visar sig sedan vara lungcancer :-(
Birgitta får ävenen propp i lungan och hamnar på ks ett par dygn!

Oktober:
 Leffe blir godkänd appell spår och missar uppflyttningen med ett par ynka poäng, dom stod över platsen och Leffe stannade inte hos mottagaren på budföringen!
Spåret fick dom 9,5 i den trolska dimman!


Nelly har premiär i lkl 3 och skrapar ihopp ett 3 pris och en första placering!

Vi fyller år och Henriks föräldrar är upp och firar oss och för att gå på musikalen Mamma Mia, pappa och birgitta är inte med och firar oss pga Cancern :-(

I slutet av månaden åker vi till värmland och tränar lite hund och går på hockey!

November:
Hela flocken åker på magsjuka med bara ett par dagars mellanrum!

Annars är det en mycket lugn månad!

December:
Pappa får operationstid för att få en ny knäled :-) Den bestämms till 2 februari! Pappa och Birgitta kämpar vidare mot cancern med cellgifter!

Leffe åker på magsjukan från Helvetet, skiter vatten och tillslut blod slutar med ett besök hos veterinären för en 3 dagarskur antibiotika för att skydda den skadade tarmslemhinnan och snabba på utläkningen av magsjukan!

På kvällen får Nelly i gul flytning =( Tar skitet aldrig slut? Ringer veterinären och får tid dagen efter där dom konstaterar att hon hade en endometrit, dvs en inflamation i livmoderslemhinnan obehandlad leder den till PYO!
Så nu till våren skall Nelly kastreras!

Julaftonen börjas med en grötfrukost hos pappa och Birgitta, känns lite tråkigt att det bara blev en grötfrukost då man vet hur stort dom firar jul i vanliga fall!
Sedan blir det en otroligt mysig julafton hemma hos mamma och Bosse med min bror och hans fru och svärmor, vi kom hem kl 22 mätte och belåtna :-)

Sammanfattningsvis ett år med många toppar men med många dalar också, hoppas att 2011 blir ett bättre år än detta, fast vi haft ett bra år så har det endå varit ett tungt år...

4 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Håller tummarna att ni får ett bra 2011 med friska hundar och människor :)

Ha det så bra på det nya året :)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Kikar in och önskar er ett gott nytt år! :)

2010 var minst sagt ett händelserikt år! Nu vänder vi blad! :)

Monica sa...

Hoppas alla får vara friska i år. Juni var ju som du säger en riktig pissmånad, otäck med Svintos böld och att man inte såg vad som var fel från början.Men överlag har ni ju haft mer oflyt än vad som är normalt, tycker det varit mycket här men det är ju inte hälften av vad ni haft.
Nytt år och förhoppningsvis mindre elände för både två och fyrbeningar;-):-)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Sv: Ja, man håller tummarna för det! :)