torsdag 9 december 2010

Bonzos ögon!

Bonzo har ju en autoimun ögonsjukdom (Plasmasytär inflamation) som vi hade ett litet hellskotta att få en diagnos på i hanns unga år, Väsbyveterinär praktig misslyckades praktfullt och hamnade hos fru/veterinär Gunnvor Lyndin som behandlade hans folicklar och sedan misstänkte hon en annan ögonsjukdom hos Bonzo, hon började ringa runt och återkom till mig med en diagnos på Bonzos ögon!
Han fick optimune och skulle sedan ha kortisondroppar resten livet, hans ögon blev gudommligt fina, men blev fula efter 2 månaders avslut med Optimune, hamnade hos Lennart Garmer som åter igen gav diagnosen Plasmasytär inflamation men bytte bort kortisonet mot ciklosporindroppar :-)

Så här såg Bonzos ögon ut då vi jagade diagnosen:



Som ni ser täcker tredje ögonlocket stora delar av ögat och det saknas pigment.


En närbild på Bonzos ena öga!

Efter ett par veckors behandling med droppar morgon och kväll har Bonzo så här fina ögon!

7 kommentarer:

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jobbigt när djuren blir sjuka, och man inte alltid får svar hos veterinären.

Men det är alltid lika glädjande att se ett bra resultat :)

Sv: Ja, träningen ökar gradvis, men värst kommer det att bli våren 2012 när det i stort sett kommer att vara fullt ös ett par månader innan starten.

Monica sa...

Ja det gäller att hamna rätt från början, jag har ju tyvärr dålig erfarenhet av din första vet. Moa fick utslag som unghund och jag blev uppmanad att laga mat och smörja henne med allsköns salvor, inte blev det bättre av det och fruktansvärt dyr var hon också tror jag betalade 800 för första besöket. Hamnade till slut på gamla Albano och fick en sorts penicillin som hon skulle äta i 3 veckor. Hon blev frisk och det kom aldrig tillbaka;-)
Vilken skillnad på ögon, härligt när det blir så bra resultat.
Nej nu har hon Comhem och förut var det Tele2, samma skit tror jag hon kör ju analogt nu och har ingen box men 16 kanaler i alla fall. Stup i kvarten är det avbrott på det analoga nätet, fördelen är att jag slipper åka dit och uppdatera boxen varje gång;-)

Ann-Margret o Vinja sa...

Jösses vilken skillnad med rätt medicin. Inte kul när våra djur blir sjuka, men tur när det finns medicin att ge dom :)

Team AROZ sa...

OJ ! Så skönt att han blev bättre !! Verkligen en jätte skillnad !
Så irriterande det är när man går till vet med sina älskade djur och de ställer fel diagnos, inte vet vad som felar, etc..

Tur att det finns bra veterinärer ivarjefall :)

Sv: Ja, det vart lite dåligt där en stund med uppdatering men nu så är det uppdaterat :P

Anonym sa...

Vad skönt att det har blivigt bra. Såg inte roligt ut innan :(. Tur att du böt veterinär / Susan

Sofia o tjejerna sa...

Vilken skillnad!
Härligt när det går åt rätt håll!
Jag hoppas min lilltjej också kan bli bättre i ögonen, bra blir hon aldrig, men bättre hoppas jag! Mvh Sofia och tjejerna

Junitjej sa...

Det är jättejobbigt när ens hund blir dålig, eftersom hunden inte kan tala om hur illa det är. Så skönt att ögonen har blivit bättre.