onsdag 15 juni 2011

Igår blev det årets premiärdopp då vi åkte till hundbadet vid 14 tiden för att bada hundarna! Kände att vattnet hade en behaglig temperatur så bytte direkt om till badkläder och plumsade i vattnet med Nelly och Leffe och sedan gjorde Henke oss sällskap, hundarna fick simma i 40 minuter!

Då vi stod och torkade oss såg vi att Nelly höll upp sin högra framtass och det droppade, gick ock kollade och såg att det var lite blodigt, torkade hundarna och knövlade in dom i bilen och rullade hemmåt via Hemköp.

Sedan hemma sprang Nelly runt i kök och hall och det blev ett blodbad, lindade en kökshanduk runt benet och tog ut henne på grogghyllan tillsamans med förbandslåda, sårtvätt och vatten.
Såg direkt att toppen på den övre trampdynan var avskuren och det blödde ymligt, och då såret var så pass stort är det ju ingen idé att åka och få det sytt, det finns ju inget att sy i :-(

Så vi tvättade såret ordentligt och la på ett bandage och såg till att blödningen stannade, på kvällen bytte vi ytterbandaget och såg att det blödigt igenom en hel del.
men idag har blödningen stannat av, och hon verkar inte ha ont, fördelen är då såret sitter på den övre trampdynan är att inte hunden belastar skadan något.

Vi skall hålla koll på såret och Nelly, blir hon hängig eller om såret ser kladdigt ut skall vi åka in för närmare uppkollning.

Känns så djäkla trist att Nelly skar sig så pass ialla på en rolighet :-(

4 kommentarer:

Henrik Olsson sa...

Ajajaj!

Kan det ha varit en glasflaska?? :/

Monica sa...

Vilket hel..tes oflyt, och det som brukar blöda så. Vi åkte ju in med Ebba dom fick ju ta bort översta biten av trampdynan som hängde och dinglade. Tittade här om dagen och jag tror den vuxit ut igen på två år.
Det blir nog att gå på gatan för henne(inte ordagrant alltså)tills det läkt lite. Kommer ihåg att det tog lång tid innan Ebba slutade blöda.
Här regnar det äntligen;-)))))
Ha en bra dag;-)))

Ann-Margret o Vinja sa...

Inte kul när dom skär sig :( Lite tur i oturen var ju att det blev så högt upp och inte på tassen som hon belastar.

Om du vill det ska läka fort så försök hitta en veterinär som vill skriva ut Streptocilin salva, funkar perfekt. Brukar tvätta rent, lägga på salvan och bandagera om. Kan ev behöva lägga på mera sån salva några gånger. När det sen läkt lite och inte är öppet så lägger jag på tjärsalva under bandaget. Brukar läka kanon fort.

Min kompis hund skar ett rätt djupt sår när dom tävlade rapport. Jag fixade det med detta och efter 3 veckor så tävlade hon igen.
Så nu finns alltid sån salva hemma.

Anonym sa...

VA ??? BADAT ???
Hua vad kallt, jag väntar tills det blir 22 grader..eller mer ;) ha ha. Oflyt med N :(. Skönt att du är händig och kan lägga om själv. Nu hoppas jag det läker bra.
// Susan