lördag 4 juni 2011

Sluttävlat för Leffe!

Leffe får efter idag enbart vara Henkes tjänstehund!
Tävlingen gick inget bra 10-10 på spåret och en skaplig lydnad trots 28 grader i skuggan och appelplanen var en kokande gryta.

Vid apporteringen blev det strul, Leffe sprang till tl med apportbocken, Henke fick ta i ett dk för att få in honom.
Han tog dessutom tag i halsbandet på Leffe innan apporten var avlämnad så Leffe vägrade då att släppa den så Henrik fick helt enkelt montera loss den!

Då apporten var bortmonterad och avlämnad var Leffe lite låst på apporten, så dom ställde upp vid hoppet och Henke komenderade hopp Leffes paradnummer som genererar 10:or...Leffe väljer inta att hoppa då han skall ha apporten så han rusar på tl och hoppar på henne skäller och naffsar, allt är över på 2-3 sekunder!

Henke han ju reagera då Leffe rusade till sidan och bröt Leffe.

I vilket fall gick det bra, tl fick inte ngt märke så Leffe var aldrig emot med tänderna.

Så oavsett vad SBK säger så kommer inte Leffe tävla mera, han är en ruggigt bra tjänstehund han skulle gå i döden för Henrik.

2 kommentarer:

Monica sa...

Helt rätt, med tanke på hur svårt det är att få tag på en bra tjänstehund som man trivs med.
Leffe är inte det första eller sista hund som fått hjärnsläpp under tävling.Hade han menat allvar hade det blivit märken.
Ha det bra och livet går vidare, han kan väl låna Häxan och tävla med;-)))))

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad tråkigt att det inte funkar att ha Leffe både som tävlings och tjänste hund :( Men det kanske är lätt att det blir så med en tjänste hund att dom "tar lite fel" ibland.
Men huvudsaken är ju att han funkar för det ni har han till, som tjänste hund.

Sv. Visst är folk grisar ibland. Hur svårt kan det vara att ta bort skiten efter sig. Man kan undra vem dom tycker ska städa efter dom :S Själv är jag mest rädd för att nån galning ska få för sig att krossa flaskorna och Vinja skär upp tassen :(

Ha en fortsatt skön helg du och vovvarna :)