tisdag 22 februari 2011

Hundshoping!

Igår drog vi till XXL i bromma för att köpa hundmat till Nelly, hon äter ju vanligtvis Purina Lax & Ris men innan jul upptäckte vi att den maten inte skulle räcka över jul så vi köpte en säck Lamm & Ris och Nelly fungerade kalas på det bytet och sedan då vi gick tillbaka till Lax & Ris upplever vi henne som mera tiggig och hungrig.
Så nu köpte vi en säck Lamm & Ris igen för att hon skall få vara lite mättare i magen så får vi se hur hon fungerar på fodret över 2-3 säckar innan vi bestämmer ngt slutgiltigt om foderbyte.

Denna kälken stod i slutet av slingan inne på XXL en kälke liknande den jag kikat efter en tid, medarna har metallbeslag så det blir bra glid och minimerar motstådet dessutom är den ihoppfällbar och den är så pass stor att jag sitter bekvämt på den!
Tänk att flyga fram på Norrvikensjön bakom Nelly och Leffe på denna ;-)
Även grannens son skall få en tur bakom Leffe på denna, Nelly är ju i vila ett bra tag till pga Kennelhostan, hon hostar ju fortfarande :-(

Efter XXL blev det en tur till ..:: Kista Zoo::.. för att köpa på sig Bonzo mat för en månad, blev massor av kalkon, kyckling, vom, lamm och oxkött!
Frågade ägaren Raffe om kedjor så vi fick en hel bunt att gå igenom till Leffe men då Leffe var Hemma för att inte riskera att släpa med Kennelhostabaciller så plockade vi med oss 3 st lovande halsband varav ett faktiskt passade och satt bra!
Så då Henke kliver på sin passvända efter ledigheten kommer han åka tillbaka till Raffe och betala kedjan som passade och lämna tillbaka dom andra 2!
Där snackar vi service på HÖG nivå = Me like!!!

Efter Kista Zoo blev det en snabbfika på Donken av 2 anledningar, det var folktomt där inne och en fika kostade för oss båda 40 kr!
Vi var båda i viss energibrist och ville ha energi snabbt så donken passade faktiskt bra.

Idag skall Leffe lus till veterinären för att vaccineras, nu dags att ta dagens temperatur på Nelly! Hon har vanligtvis en morgontemp på 38,1-38,3 och nu ligger hon förhäjt men endå precis under 39 så hon har tack och lov inte feber!

2 kommentarer:

Dannielle sa...

Aha, Rex fick käka Bactrim & Zantac i två vändor och sen Clindabuc & Zantac i två veckor och efter den sista kuren var tonsillerna fina nog att tas.

Dagen efter op fick vi dock åka in igen då han vägrade äta, dricka och så och då visade det sig att han hade feber och halsfluss.

Men nu börjar han må mycket, mycket bättre och är nästan sig själv igen om man då bortser från att han är hungrigare nu än han någonsin varit förr.

Lenita sa...

Donkens kaffe är guuuld!!!för att inte tala om latten.. mmmmm dregge ldreggel... får abstinens om jag är ledig för många dagar :P