lördag 12 februari 2011

Snökaos igår!

Igår skulle vi åkt klockan 11.30 mot kyrkan dvs 45 min tidigare än planerat pga av att det vräkt ner snö under natten och så var det drivbildning.
Kyrkan låg dessutom rätt långt ut på landet Så det gällde att komma iväg i planerad tid!
Elna kom 15 min försent till Mamma och Bosse som vi skulle åka med, Mamma och bosses bil var inplogad/insnöad fast Bosse skottat fram den 30 min tidigare, snälla grannar lyckades, putta och skotta loss bilen efter mycket om och men.
Då vi sitter E4 ringer brosan som har pappa i bilen och berättar att dom sitter fast i snön, dom kom iväg i tid dom ser Vibo kyrka MEN sitter ohjälpligt fast och väntar på plogbilen, dessutom har kistbilen glidigt ner lite i diket och måste skottas loss och för att sedan dras loss med en 4-hjulsdriven bil i sällskapet.
Även en av blomsterbilarna som skall med blommor till begravningen sitter fast i snön :-/

När vi åker på småvägarna kan man knapt få möte... Bilen framför oss krockar lätt med en mötande bil och hamnar halv om halvt i diket, Bosse och Henke går ut för att försöka få loss bilen, mera begravningsfolk kommer gående med snöskyffel för att hjälpa till att få loss bilen.
Bosse ngt upprörd till den ca 35 åriga killen i jeans med ruffsigt hår och snälla ögon:
- Vi har verkligen inte tid med det här, vi skall på begravning :-( Klockan var då precis innan 13!

Killen svarade då:
- Men begravningen kan inte börja utan mig, för det är jag som är eran präst :-)

Då gudstjänsten började för Birgitta sken solen starkt in i kyrkan från en klarblå himmel, och det blev en underbart vacker och mycket sorgsen begravning. Mycket fina blommor och hela krykan fullsatt, Birgitta var verkligen älskad och saknad av många...

1 kommentar:

Monica sa...

Skönt att det löste sej efter alla problem och att begravningen blev en fin om än sorgsen upplevelse.
Ha en skön lördagkväll