fredag 25 februari 2011

Skrämmande utveckling!

Snubblade över en blogg igårkväll och blev rätt förskräckt av läsningen, men endå inte särskillt förvånad av vad jag läste i den bloggen.

För vissa "äldre" människor dvs +40-50 års åldern har lärt sig internet och olika sociala medier, men dom har ingen aning om att det är offentligt det som skrivs stannar där även om man tar bort det skrivna finns det människor som sett deras agerande!

Iallfall så hade bloggaren och dennes mor råkat i luven på varandra pga att modern inte begrep de mesta basics om hur man uppträder på internet och i den offentligheten!

Summan av det hela var att modern valt bort bloggaren för Facebook, genom att sitta och skriva och hänga ut sina barn och make samt att sitta och verka vara martyr själv och ömka sig hårt.

Hur fungerar man som förälder om man väljer sociala medier framför sin egen avkomma, upphörs aldrig att förvånas över hur folk faktiskt agerar och beter sig på internet!

2 kommentarer:

Monica sa...

Pajkastning på nätet låter som något som TV3 kan göra en serie av.
Ja det finns många konstiga människor när man tittar runt, själv håller jag mej på min kant nu för tiden.
Ja den var ofarlig, fick reda på det i måndags och skrev det i låsta bloggen och på fejan i tisdags. Härligt är det, ett problem ur världen hoppas den håller sej borta nu:-)

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja nog finns det konstiga människor på nätet ibland. Man undrar om det bara är okunskap att dom inte fattar att alla kan läsa vad dom skriver eller bara är tröga.
Hoppas du får en bra fredags kväll. Själv jobbar jag. Tur man kan surfa i mobilen :-)